קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

broccoly-squash-quiche-main

שני פטנטים הופכים את הקיש הבא לטעים בטירוף מצד אחד ונטול רגשות אשם מצד שני.

תחתית הקיש עשוייה פרוסות דקות של דלורית אשר נצלות מראש ואז יחד עם מלית הביצים נוצרת תחתית מוצקה וטעימה להפליא.
למילוי אשר הביצים בו משמשות כחומר המקשר, מוסיפים שמרים תזונתיים אשר מעניקים למלית טעם גבינתי ומנטרלים את הטעם "הבייצי".

ארוחת בוקר נפלאה, ארוחה קלה עם סלט ליד - והכל בריאות.

המשך קריאה
  6630 צפיות

תפוח אדמה ממולא וביצה עלומה

potato-poached-egg

למה תפוח אדמה?
למה? למה לא?

אם תרצו תאכלו בבוקר, אם תרצו בצהריים
אם תרצו זה עדיין תפוח אדמה

המשך קריאה
  5040 צפיות

ענן בצלחת

egg-cloud-main

ביצה !

חומר גלם נהדר, המזון המושלם , ידידותי.

והפעם ענן בצלחת , כה פשוט וכה שונה.

המשך קריאה
  5266 צפיות

פנקייקס פליאו נפלאים

פנקייקס פליאו נפלאים

לא מזמן פרסמנו מתכון לפנקייקס טבעוניים מכוסמת ובננה.

הפעם פנקייקס פליאו נהדרים, אוריריים, ללא גלוטן, דגנים וסוכר מעובד, אשר לא נופלים במאומה מהרגילים ולעומת זאת - בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.

פינוק נפלא לבוקר של שבת.

המשך קריאה
  16851 צפיות

פנקייק כוסמין ובננה

פנקייק כוסמין ובננה
שבת בבוקר יום יפה צילום: אלה רוזנצוייג

 

אני זוכרת את הפעם הראשונה שבישלתי במטבח.
השנה הייתה 1989 או אולי תחילת 1990... אני הייתי בת שלוש.
היום היה שבת השעה הייתה מוקדמת וברקע התנגן הדיסק, הייתי פעם ילד, של אריק איינשטיין.

אני עמדתי על כיסא כדי שאוכל להגיע לגובה השיש ואבא עמד לידי.
"בואי נכין פנקייקס" אבא אמר ואני כמובן קפצתי מיד משמחה.

לא הייתי ילדה אכלנית במיוחד אבל פנקייקס היה ונשאר המאכל האהוב והמנחם ביותר במבחינתי.
אני זוכרת שעמדתי ליד אבא והוא הראה לי כל שלב והסביר לאט לאט ככה שגם ילדה בת שלוש תבין.
אז עוד הכנו אותם בעזרת ספר בישול... בטח של רות סירקס אבל אולי של מישהו אחר...

אז במתכון היו ביצים וריויון, התמצית וניל והמייפל היו בכאילו ואני בכלל העדפתי סירופ מייפל שוקולד....
לקח לי שנים להבין שסירופ שוקולד הוא סירופ שוקולד וסירופ מייפל הוא סירופ מייפל ושאין דבר כזה סירופ מייפל שוקולד או סירופ מייפל תות...
אבל אני התעקשתי! סירופ מייפל זה השם המקדים לכל סוגי הסירופים בעולם ואחר כך יש להוסיף את הטעם הצוי.

מאז עברו הרבה שנים... שני עשורים וחצי ושנה!
מאז אנחנו מכינים פנקייקים בעיניים עצומות מבלי לחשב כמויות ומבלי לבדוק מצרכים.
המצרכים שבמתכון המקורי עברו שינוי גם הם.

מזה שלוש שנים אני טבעונית.
אז לרגל יום הולדת שלוש לטבעונות ולרגל הפינה החדשה שלי החלטתי להכין לכם פניקייקים.
פנקייקים טבעוניים ואולי מעט בריאים יותר מאלו שהכנו אי שם בסוף שנות ה80...

המשך קריאה
  12587 צפיות

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

במשך שנים ארוחת הבוקר שלי היתה דייסת שיבולת שועל בחיתוך פלדה - כזו שצריך לבשל לפחות חמש דקות. עם קצת פירות, קינמון ודבש.

אבל מאז החלה תקופת הפליאו שלי, שיבולת השועל, כמו יתר הדגנים, כבר לא זמינה לבוקר מפנק (ולפעמים מנחם).

עכשיו, כשהבקרים כבר קרירים יותר ותיכף חורף, אני משתף אתכם בגרסה נפלאה מחלב קוקוס, בננות, תבלינים ארומטיים ושילוב מסמיכים בעלי ערך תזונתי עשיר.

המשך קריאה
  10269 צפיות

פרנץ' טוסט בעיטור תותים טריים

פרנץ' טוסט בעיטור תותים טריים
פינוק בוקר לילדים ומבוגרים צילום: עפרה קיוי

פרנץ' טוסט מפנק, עם תותים טריים מעל. אי אפשר לעמוד בפני זה.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק

המשך קריאה
  5089 צפיות

אריסה

אריסה

חריף אש, או לא. תלוי בך צילום: עפרה קיוי

אריסה מרוקאית אסלי. תוספת נפלאה לאין סוף תבשילים, בזמן הבישול או בעת ההגשה.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק


אריסה, אחד מהתבלינים/ממרחים המרוקאיים (סחקא) המחיים מאכלים רבים. אפשר להכין אותו מתוק יותר ואפשר גם חריף אש או לערבב בין שני הסוגים.

בחנות תבלינים מובחרת לקנות פלפלים מיובשים (לפחות 1 ק"ג) ולזכור כי ישנם 2 סוגים (מתוק או חריף)
או לעצלנים לקנות אריסה מוכנה.

מצרכים:

  • 1 ק"ג פלפל
  • ראש שום כתוש
  • 2.5-3 כפות שטוחות מלח
  • 350-400 סמ"ק שמן זית הכי עדין שאתם יכולים להשיג (במקור המתכון נכתב עם שמן סויה. עקרונית לא מומלץ)

ההכנה:

המשך קריאה
  8155 צפיות

חביתה בטורטייה

חביתה בטורטייה
לאכול בידיים צילום: עפרה קיוי

נשנוש זריז של חביתה משודרגת ופיקנטית בתוך טורטייה, מוכנה לאכילה ביד.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק

המשך קריאה
  5718 צפיות

זריחה בצלית - ביצת עין בטבעת בצל

זריחה בצלית - ביצת עין בטבעת בצל
פריך, צבעוני, כיף של בוקר צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפעמים, חיבור פשוט בין שני מרכיבים בסיסיים, יוצר פינוק מפתיע ומשמח.

עמיתה לעבודה השוויצה (בצדק) במנה שבנה אלעד הציג לה. אחרי שהצעתי לו לפרסם, הוא היה מספיק כן כדי להצביע על המקור. אז מקורי או לא, מספיק אנשים שמחו עוד לפני שניסיתי. אחרי שניסיתי בעצמי, שמחו גם כל בני הבית.

ביצת עין שטוגנה בתוך טבעת בצל קריספית. כיף.

המשך קריאה
  7163 צפיות
בחזרה לראש העמוד