גלילי אורז וייטנאמים

גלילי אורז וייטנאמים
טרי, קריספי ומתבל פיקנטי צילום: עמנואל רוזנצוייג

במטבח הוייטנאמי בפרט והאסייתי בכלל, נפוצים גלילים עשויים דפי אורז שקופים, מלאים תמיד בירקות פריכים ופעמים רבות גם בחלבונים שונים כמו עוף, שרימפס ואחרים.

שקיפות דפי האורז הרטובים עם המילוי הצבעוני, יוצרים יחד מנה ראשונה יפה ומגרה שרוטב דומיננטי משלים אותה. הפעם נטבול את החטיפים האלו ברוטב בוטנים פיקנטי.

המשך קריאה
  2859 צפיות
  0 תגובות

כדורי ברווז ותפוחים יפנים במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים

כדורי ברווז ותפוחים יפנים  במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים
יפן בבסיס, אסיה והמערב מסביב. תענוג צילום: עמנואל רוזנצוייג

הקונוטציה הראשונית ל"קציצות" היא אוכל ביתי. אבל כאן מדובר במנה מאד מעודנת בעלת מאפיינים בולטים של המטבח היפני, עם השפעה מערבית וגיוונים אסאייתים שונים.

המנה לא קשה להכנה, אבל כוללת הרבה מרכיבים ושלבים.

במנה מגישים קציצות רכות ועסיסיות עשויות בשר ברווז ותפוחי עץ אשר נאפו וזוגגו ברוטב מיסו, מונחות על איטריות ראמן בתוך ציר אצות קומבו נפלא, מזוגגות בחרדל סיני ומתובלות בתערובת עשבי תיבול וייטנאמית המעניקה טריות ורעננות. בין כל המרכיבים משובצים להם פולי אדמאמה, בוטנים בקארי ופרוסות דקות של צי'לי, לעוקצנות וקראנצ'יות.

מי שנבהל מהברווז, יכול להחליף בבשר הודו נקבה טחון. אבל שווה להתאמץ ולהשיג ברווז.

המנה מוגשת במסעדת Upper West הנפלאה אשר בסנטה מוניקה, קליפורניה. קיבלתי את המתכון בידידות מהשף ניקולאס והתאמתי למרכיבים שניתן להשיג בארץ.
פרטים מלאים על המסעדה בפוסט הזה.

המשך קריאה
  4524 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד