ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

spareribs-appleorrange-glased-main

לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

המשך קריאה
  12272 צפיות

עוגת קראמבל תפוחים {פליאו}

עוגת קראמבל תפוחים פליאו

עסיסית, פריכה, מתובלת.

עם או בלי כדור גלידה בצד, עם או בלי כפית שמנת חמוצה - עוגה שכיף להתפנק איתה או לארח בשמחה.

המשך קריאה
  12982 צפיות

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

במקום רוטב הברביקיו המסורתי, הנה זיגוג תפוחים ותפוזים נפלא שיהפוך חזה עוף פשוט למעדן.
הרוטב מעולה גם לזיגוג צלעות, בעיקר ספייריבס.

המשך קריאה
  11145 צפיות

חזה עוף עסיסי בזיגוג תפוחים ותפוז

חזה עוף עסיסי בטעם חמוץ מתקתק

במקום רוטב ברביקיו שכבודו במקומו מונח, אני מציע לאפות או לבשל בוואקום חזה עוף בזיגוג קצת פחות מתוק, עשוי תפוח ותפוז או קלמנטינה.

קל מאד להכנה, ירק מאודה כליווי, והנה לנו ארוחת צהריים קלילה וטעימה.

המשך קריאה
  10748 צפיות

פאי קראמבל תפוחים טבעוני

פאי קראמבל תפוחים טבעוני
זה זמן התפוח צילום: אלה רוזנצוייג

יש לי קטע כזה מוזר... אני לא ממש אוהבת תפוחים.
זאת אומרת אני כן אוהבת תפוחים אבל בצורות ממש ספציפיות.
רק ירוקים אלא אם מישהו טועם קודם מאדום ומבטיח לי שהוא לא קמחי כי אם הוא קמחי זה עושה לי צמרמורות ליום שלם.
רק חתוכים כי אם הם שלמים אני לא אנגוס בהם לעולם.
בחיים לא צהובים!!! כי למה?!! הם לא טעימים בשום צורה!!
ואם אפשר אז בכלל עדיף שהם מבושלים בדרך זו או אחרת.

ואחרי כל זה אני יכולה להגיד בלב שלם שהעוגה שאני הכי, אבל הכי אוהבת מכל העוגות בעולם זו עוגת תפוחים.
אז אם הייתי צריכה להגדיר את המערכת יחסים שלי עם תפוחים הייתי אומרת איטס קומפליקייטד!

עוגת תפוחים חמה מבחינתי זה החיים עצמם.
הבצק המתוק והפריך, התפוחים החצי חמוצים חצי מתוקים והקראמבל למעלה שמוסיף מתיקות נוספת ופריכות מול רכות... והריח, אוי אלוהי הריח של כל זה נאפה ומבעבע בתנור. ריח שמתאים באופן הזוי גם לשיא הקיץ וגם לשיא החורף.
כאילו הוא מתאים את עצמו לסיטואציה. מחבק ומלטף. ואם במקרה יש גם גלידת וניל טובה באיזור אז מה טוב!

אז עבדתי קשה למצוא ולהמציא מחדש מתכונים לעוגת תפוחים טבעונית ראויה.
ועדיין אני חשה צורך להמשיך ולשפר. אבל בינתיים אתן לכם את המתכון המנחם מאוד הבא.
ממליצה לכם בחום להכין את זה כשיש מלא אנשים מסביבכם אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מנסים "ליישר" את התבנית עד הסוף לבד!
בתיאבון :)

המשך קריאה
  8072 צפיות

כדורי ברווז ותפוחים יפנים במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים

כדורי ברווז ותפוחים יפנים  במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים
יפן בבסיס, אסיה והמערב מסביב. תענוג צילום: עמנואל רוזנצוייג

הקונוטציה הראשונית ל"קציצות" היא אוכל ביתי. אבל כאן מדובר במנה מאד מעודנת בעלת מאפיינים בולטים של המטבח היפני, עם השפעה מערבית וגיוונים אסאייתים שונים.

המנה לא קשה להכנה, אבל כוללת הרבה מרכיבים ושלבים.

במנה מגישים קציצות רכות ועסיסיות עשויות בשר ברווז ותפוחי עץ אשר נאפו וזוגגו ברוטב מיסו, מונחות על איטריות ראמן בתוך ציר אצות קומבו נפלא, מזוגגות בחרדל סיני ומתובלות בתערובת עשבי תיבול וייטנאמית המעניקה טריות ורעננות. בין כל המרכיבים משובצים להם פולי אדמאמה, בוטנים בקארי ופרוסות דקות של צי'לי, לעוקצנות וקראנצ'יות.

מי שנבהל מהברווז, יכול להחליף בבשר הודו נקבה טחון. אבל שווה להתאמץ ולהשיג ברווז.

המנה מוגשת במסעדת Upper West הנפלאה אשר בסנטה מוניקה, קליפורניה. קיבלתי את המתכון בידידות מהשף ניקולאס והתאמתי למרכיבים שניתן להשיג בארץ.
פרטים מלאים על המסעדה בפוסט הזה.

המשך קריאה
  12489 צפיות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

באחד הפורומים העלה מישהו תמונת תפוחי עץ ושאל מה לעשות איתם...

החלטתי לשחק עם מרקמים וטעמים והתוצאה: עוגה נפלאה, ריחנית אשר בכל ביס בה נפגשים בטקסטורות שונות ובסופו של ביס - טעם של עוד.

העוגה פשוטה להכנה ואם משתמשים בתרמומיקס - אפילו מביך עד כמה היא מהירה וקלה.

המשך קריאה
  5566 צפיות

פודינג לחם בקרם תפוחים ופסיפלורה

פודינג לחם בקרם תפוחים ופסיפלורה
לכאורה שאריות. למעשה קינוח עשיר צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילדים, אחד הקינוחים האהובים עלינו היה קינוח "זוחלי תנור". כנראה תרגום מגרמנית שאיך שהוא נשמע משונה בעברית.

במקור, זה קינוח עניים אשר מנצל שאריות לחם יבש. גם היום זה פתרון טוב לחלה שהתייבשה, אבל אנחנו משדרגים את זה לרמת קינוח משובח עם רוטב לא שגרתי.

המשך קריאה
  7386 צפיות

משחקים בקוביות

משחקים בקוביות
צבעוני, שונה - וממש טעים צילום: עפרה קיוי

נמאס לי.
בכל מקום מגישים לי את אותו הסלט ואפילו את אותו רוטב. נמאס לי.
מה קרה לדימיון? בואו נחשוב לרגע על אותו סלט, אבל, כקוביות?

רוצים לשחק?

המשך קריאה
  5335 צפיות
בחזרה לראש העמוד