שוֹק הדגים

Tsukiji Market - Tokyo

טוקיו. ארבע בבוקר.
הרחובות ריקים.
נהג אובר מתייצב בזמן (כמובן) ותוך רבע שעה מוריד אותנו בפתח, מה שמרחוק נראה כמו איזור מחסנים.
כבר בכניסה אפשר להתרשם שמתרחשת המולה, אולם שום דבר לא באמת מכין אותנו לשוק הצפוי לנו בעוד כמה דקות.

המשך קריאה
  4699 צפיות

סלמון מושחר במיסו

סלמון מושחר במיסו

מישרה פשוט המבוסס על מיסו, מעניק לדג טעם עמוק ומרתק.

טיגון קל לאחר האפייה (או בישול בוואקום) מעניק לדג מעטה מושחר יפה וקריספי.

המשך קריאה
  2884 צפיות

קציצות טונה

קציצות טונה

זה זול, זה טעים, זה זמין, זה קל, רק מה?
צריך הרבה לחם טרי כדי לנגב את הרוטב המהמם

המשך קריאה
  4615 צפיות

מרק בויאבז

מרק בויאבז
חגיגה של פירות ים, דגים וירקות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בויאבז הוא מרק דגים אשר נקשר בעיקר עם מרסיי שבדרום צרפת, אולם אני דווקא טעמתי את המרק המשובח ביותר בחבל נורמנדי, בכפר דייגים קטן על חוף האוקיאנוס האטלנטי.

מאז, טעמתי עשרות גרסאות שונות למרק הזה, רובן לא הותיר בי כלום מהזכרון הראשון ההוא.

עקבתי קצת אחרי הגרסאות האהובות בארץ - של אייל שני, של אייל לביא וזה שמוגש במסעדת מנטריי ובסופו של דבר יצאה לי מן גרסה משולבת, עשירה בטעם, עדינה במרקם ובעיקר משרה נחת. עם אוקיאנוס או בלי.

המשך קריאה
  16856 צפיות

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש
דג עסיסי עם רוטב חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

דג אפוי בעדינות במיץ יוזו, סירופ רימונים, דבש ומעט תיבול.
ללא שמן כלל, מנה מהירה וכייפית שמשתלבים בה חמצמצות מיץ הרימון, אקזוטיות היוזו ומתקתקתות הדבש.

המשך קריאה
  4355 צפיות

דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע

דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע
דג בזיגוג מתקתק עם סלסה חריפה מתוקה חמוצה. עושר של טעמים רעננים צילום: עמנואל רוזנצוייג

ליצ'י אהוב עלי במיוחד. עסיסי כל כך, טעם מיוחד ודומיננטי. לשמחתי, בשנים האחרונות אפשר להשיג אותו בקלות בשווקים, במחירים סבירים לגמרי. השבוע, הסתובבתי במחנה יהודה וראיתי ערימות ענקיות של ליצ'י בשל שמתחנן שישתמשו בו. לא יכולתי לסרב...

דג מטוגן בחלקו ואפוי עם זיגוג ליצ'י מתקתק, מוגש עם סלסה אקזוטית עם ליצ'י ליים ונענע. משלימים את ההגשה אורז ורוטב ליצ'י מתוק, איזה ירק קריספי ירוק והנה לנו חגיגה של צבעים וטעמים.

המשך קריאה
  3140 צפיות

דג מאורס

דג מאורס
בטבעת זו צילום: עפרה קיוי

להציע " נישואין " לדג? למה לא?
הכינו טבעות פילו, הכינו את הדג, כירכו את הטבעות סביב גופו המטוגן והרי לכם דג מאורס לחיככם.

מתרגשים?
חצי שעה ויש לכם את אותו דג שגרתי עם תוספת טבעתית שחומה, הזועקת "ואווו".

המשך קריאה
  2843 צפיות

פורל אציל

פורל אציל
האצילות מחייבת - וקלה להכנה צילום: עפרה קיוי

דג פורל שלם, עם סלט ענבים קטן ורוטב לימון נפלא בהגשה לא שגרתית.

הרבה מילים יש כאן, תאמינו לי הכל שטויות, בחצי שעה מקס, יש לכם מעדן מפתיע בטעמיו ובצורתו.

המשך קריאה
  2662 צפיות

ציר דגים

ציר דגים
אידרות וירקות שורש - טעם מושלם צילום: גורדון המילטון

במאכלי ים רבים כדאי להשתמש בציר דגים, במקום בסתם מים.

בריזוטו פירות ים, מרקי דגים, רטבים שמלווים דגים מטוגנים או אפויים ועוד.

בכל פעם שמכינים מנה הכוללת פילה דג, נותרים הראש, הזנב והאדרות. בין אם אתם מפלטים לבד ובין אם מוכר הדגים עושה זאת עבורכם, שמרו את כל השאריות והשתמשו בהם לציר.

אצלי תמיד יש מיכלי יוגורט משומשים עם ציר קפוא במקפיא, מוכנים לשעת הצורך.

המשך קריאה
  3581 צפיות

פילה לברק על דואט חצילים

פילה לברק על דואט חצילים
מנת גורמה ים תיכונית צילום: עמנואל רוזנצוייג

פילה לברק עדין, צלוי תוך שמירת העסיסיות, על דואט חצילים. שני רטבים צבעוניים ומיוחדים, האחד אדמדם וחמצמץ, השני שחור, טיפה חריף ומסתורי.

מנת גורמה, לא מסובכת אבל כן כוללת לא מעט שלבים.

משני רטבי החצילים נשאר בסוף די הרבה ואפשר למחרת להשתמש בהם על סנדבי'צים איכותיים עם גבינת צאן או ירקות קלויים. על רעיון רוטב החצילים השחור אני חייב תודה גדולה לשף יונתן רושפלד!

במתכון נוסיף גם עגבניות צלויות, לא הכרחיות ואבל משתלבות נפלא במתכון הים תיכוני הזה. אני גם מוסיף מגדל קישואים וגבינות צאן שניתן למצוא בקישור הזה.

פורסם לראשונה באתר אוכל טוב

המשך קריאה
  2720 צפיות
בחזרה לראש העמוד