פצצת אנרגיה תמרית

פצצת אנרגיה תמרית
אנרגיה אצורה וטעם מופלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

כרוכב אופני שטח, תמרים כמעט תמיד נמצאים בתיק הגב שלי. אנרגיה זמינה וטעם מופלא.

לאחרונה יצאנו קבוצה גדולה ומלוכדת לכמה ימי רכיבה אתגריים באיזור סמר שליד אילת. החלטתי לפנק אותם בתמרים ממולאים שיספקו אנרגיה מרוכזת ליום מאומץ.
נרשמה הצלחה רבה.

כמובן שחטיפי התמרים מתאימים מאד לאירוח ליד כוס תה חם.

המשך קריאה
  2968 צפיות

פודינג לחם בקרם תפוחים ופסיפלורה

פודינג לחם בקרם תפוחים ופסיפלורה
לכאורה שאריות. למעשה קינוח עשיר צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילדים, אחד הקינוחים האהובים עלינו היה קינוח "זוחלי תנור". כנראה תרגום מגרמנית שאיך שהוא נשמע משונה בעברית.

במקור, זה קינוח עניים אשר מנצל שאריות לחם יבש. גם היום זה פתרון טוב לחלה שהתייבשה, אבל אנחנו משדרגים את זה לרמת קינוח משובח עם רוטב לא שגרתי.

המשך קריאה
  3838 צפיות

מוס תמרים עם ריבת דובדבנים וקציפת טחינה

מוס תמרים עם ריבת דובדבנים וקציפת טחינה
תמרים וקציפת טחינה בטעם חלווה. מושלם! צילום: עמנואל רוזנצוייג

החלטתי לרכז בקינוח אחד כמה מחומרי הגלם האהובים עלי - תמרים, טחינה ודובדבנים.

קל להכנה, מרשים בהגשה ומפנק בטירוף.

המשך קריאה
  3625 צפיות

סוד הקרמשניט המשפחתי

סוד הקרמשניט המשפחתי

קרמשניט - בלי להחסיר כלום צילום: מרינה גולדשטיין
בפרץ של נדיבות ושיתוף, מרינה משחררת לעולם את המתכון המשפחתי לקרשמינט החלומי. רק שלא תעזו חלילה להיות יצירתיים ולשנות אותו, מה ששלה, שלה.

המשך קריאה
  4758 צפיות

כנאפה פומלות צרובות

כנאפה פומלות צרובות
thumb knaaffe01
thumb knaaffe01a
thumb knaaffe02
knaaffe03
כנאפה מתוקה, פומלות חמצמצות צילום: עמנואל רוזנצוייג

הרעיון המרכזי בכנאפה הוא שתי שכבות של שערות קדאיף ספוגות חמאה מזוקקת, ביניהן מילוי, לרוב גבינה והכל אפוי או מטוגן עד ששערות הבצק נעשות זהובות ופריכות. את כל המאפה הזה מספיגים בסירופ סוכר - ומתענגים.
אפשר ליצור וריאציות מפתיעות ומרתקות על הבסיס הזה. לתבל את סירופ הסוכר עם לימון או קליפת הדרים, להוסיף הל או זעפרן או ציפורן.
אפשר לשחק עם הרכב הגבינות, החל מגבינת עיזים בלבד, דרך מסקרפונה וכלה בערבוב שלהם. אפשר אפילו להשתולל עם שילוב של גבינת רוקפור עדינה.
אפשר להוסיף פירות מבושלים  או בכלל לוותר על הגבינות וללכת רק על פירות. למשל רבעי תפוחים.

הפעם, אנו נשלב פלחי פומלה אשר מוסיפים רעננות נפלאה. חלק מפלחי הפומלה יוטמעו בגבינה וחלק יקבלו צריבה קלה ויקשטו את הכנאפה על צלחת ההגשה.


אני משיג את שערות הקדאיף בשוק רמלה, אולם ניתן להשיג אותן כמעט בכל שוק אחר ולאחרונה גם בסופר. קונים אותן קפואות ומפשירים פעם אחת.
שערות הקדאיף נטולות שומן ולכן חשוב להספיג אותן בחמאה. יש שמחליפים את החמאה בשמן, אולם לחמאה טעם מכריע.
את החמאה כדאי מאד לזקק (כפי שמוסבר במתכון) ולהפריד את מוצקי החלב. מוצקי החלב נשרפים בטמפרטורה מאד נמוכה ומשנים לחלוטין את טעם הכנאפה. לעומת זאת, החמאה המזוקקת (סאמנה כפי שקוראים לה הבדווים או גי כפי שנקראת במזרח), עמידה בטמפרטורות גבוהות מאד.

חומרים (למחבת בקוטר 28 ס"מ, המספיקה ל-8 מנות קינוח):

  • 250 גרם שערות קדאיף (בערך חצי חבילה)
  • 3 חבילות חמאה (אחרי הזיקוק נשארת בערך חצי מהכמות)
  • חצי גליל גבינת עיזים מסוג פרומעז
  • חצי קופסה גבינת מסקרפונה
  • חצי כוס סוכר (לגרסה פחות מתוקה כפי שאני אוהב. אפשר גם כוס סוכר לגרסה מאד מתוקה)
  • כוס מים
  • מיץ מלימון אחד
  • מיץ וקליפה מתפוז אחד
  • פלחי פומלה או אפילו שתיים, ללא הקליפה הלבנה הדקה
  • מעט סוכר לזרייה על הפלחים

אופן ההכנה:

המשך קריאה
  3262 צפיות

קרם קטלן עם אגסים, תמרים וקציפת מרציפן

קרם קטלן עם אגסים, תמרים וקציפת מרציפן
ניחוח קינמון, תפוזים ושקדים. הורס צילום: עמנואל רוזנצוייג

קרם קטלן אשר מקורו באיזור קטלוניה שבצפון מזרח ספרד (ברצלונה), הוא גרסה מרתקת של קרם ברולה.

אותו בסיס, רק בניחוח תפוזים וקינמון.

כאן, המתכון מועשר בשוקולד לבן ומובא עם תוספת אגסים שבושלו במעט אלכוהול, תמרים ועל הכל קציפת מרציפן מטריפה.

קינוח שאי-אפשר לעמוד בפניו!!!

המתכון מובא בהשראת מתכון דומה שפורסם ב"על-השולחן".

המשך קריאה
  4365 צפיות
בחזרה לראש העמוד