לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

Sweet Potatos vegan fritters ללא גלוטן, טבעוני, נימוחות וטעימות לכולם

בראנץ' עם ילדי הבוגרים.

כל אחד ומגבלותיו... לפעמים נראה שצריך לנהל שלוש ארוחות נפרדות.
אבל כולם ביחד אצלי בבית זה מנצח כל מגבלה. "אפילו" טבעונות...

הפעם, הצלחתי לקלוע לטעם של כולם עם לביבות בטטה טבעוניות, שאפשר להכין מראש ולחמם קלות לפני ההגשה.
הן נהדרות כפי שהן, ומשתדכות לתוספות רבות, טבעוניות ו"רגילות". למשל שמנת חמוצה/גבינה טבעונית רכה, ממרחי ירקות, חמאת קשיו מדוללת ומתובלת.

המשך קריאה
  748 צפיות

תוספת תירס מקסיקנית

mexican corn side dish main חריף, מתוק - תוספת שתופשת

למה מקסיקנית? סתם נשמע לי מתאים ומושך...

האמת, מדובר במנת תוספת קלה ומהירה להכנה, שמתאימה גם לארוחה קלה בפני עצמה וגם כתוספת טבעונית/צמחונית ובוודאי גם בשרית.

התלבטתי אם בכלל יש הצדקה להעלות את המתכון הפשוט לבלוג שלנו כי בסך הכל הכנתי משהו זריז בבית "ממה שהיה", אבל בפועל - למרות שהתירס ליווה סטייק משובח (יסלחו לי הטבעונים והצמחונים שקוראים את הפוסט. המתכון עדיין שווה ביותר גם עבורכם), מצאנו את עצמנו מתענגים דווקא על התוספת יותר מאשר על עיקר המנה.

המשך קריאה
  1537 צפיות

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים

sweet-potato-squash-sprout-01

תוספת כתומה נפלאה, קלה להכנה, מתאימה כמנה בפני עצמה, עם ביצת עין להשלמת ארוחה קלה או כתוספת ליד בשר.

צריך לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות ולשמור על טיפה נגיסות.

לימון סחוט לפני ההגשה והמון עשבי תיבול מקפיצים את המנה בכמה דרגות.

המשך קריאה
  2617 צפיות

אלוטה תירס

corn-aluta-main

מי שלא אוהב/ת תירס שתקום/יקום !

ידעתי שאתם אוהבים אז הנה סלט/קלח תירס בנוסח מקסיקני

המשך קריאה
  1855 צפיות

גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

rolled-chips-final

במהלך סיור קולינרי סוער בחבל גליסיה בספרד, סיימנו במסעדה המפורסמת של מרצ'לו (Casa Marcelo) אשר בעיר סנטייגו.

מנות הפתיחה המרשימות קבעו את טון הארוחה הנפלאה.

אחת מהן - חצאי גלילי צ'יפס פריכים מוגשים עם חלמון חלק ומלטף אשר בושל בדיוק רב. כל כך פשוט, בסך הכל שלושה חומרי גלם אם לוקחים את המלח בחשבון - וכל כך טעים.

ברגע שחזרתי הביתה, ניסיתי לשחזר את המנה והצלחתי להגיע לטכניקה פשוטה ליישום, יחד עם הטעם והמרקמים המדוייקים שנותרו לי בזכרון הטרי.

המשך קריאה
  1952 צפיות

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

עוד מנת ירק שבטיפול פשוט אבל נכון, הופך למעדן נפלא.

הכנתי את המתכון במקור לטובת אוסף מתכוני בסיס לבישול בוואקום, אולם גם בבישול "סטנדטי" אפשר להגיע לתוצאות נהדרות.

הגזר והסלק, שני ירקות שורש שמשתלבים יחד למנה צבעונית מפתה. בישול מדוייק למרקם על גבול הנגיסות הוא המפתח.

בשלב הראשון מבשלים כל ירק בנפרד ומקררים לגמרי. מכאן, יש אפשרויות שימוש אין סופיות והפעם נתמקד בהקפצה קלה בחומץ בלסמי שיעניק שכבת חמיצות על שכבת מתיקות הגזר והסלק.

המשך קריאה
  3215 צפיות

כרוב ניצנים צלוי בשום

כרוב ניצנים צלוי בשום

כילד, אני זוכר את כרוב הניצנים רק משקיות קפואות. הוא תמיד נראה מבטיח ובפועל עד היום נשאר לי טעם מר ממנו.

לשמחתי אפשר היום למצוא כרוב ניצנים טרי בשווקי האיכרים ואפילו בחלק מהרשתות הגדולות ואני מבטיח - הכדורים הירוקים הקטנים והטריים האלו הרבה יותר טעימים מאשר הקפואים.

הפעם, פשוט נצלה אותם בתנור עם שמן זית, מלח פלפל וקצת אבקת שום.
טיפול נכון ופשוט ומתקבלת תוספת נפלאה למנה עיקרית.

המתכון מוגש לכל שכניי אשר שואלים אותי בתור לדוכן שבשוק סוף השבוע - "מה עושים עם זה???".

המשך קריאה
  9853 צפיות

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כאשר רק התחלתי לבשל בוואקום, לפני כמה שנים, את הנסיון הראשון שלי עם ירקות ביצעתי עם כרוב.

הכנתי אותו באופן טבעי כתוספת למנה עיקרית כל שהיא וכמובן שהסקרנות הובילה אותנו קודם כל לנסות את הכרוב.

אחרי ביס אחד התבוננו אחד בעיני השנייה ומייד החלטנו יחד שאת המנה העיקרית נשמור למחר. היום "נרד" על כל הכרוב.

כל כך טעים!

המשך קריאה
  4925 צפיות

פרחי ברוקולי צלויים בשום

פרחי ברוקולי צלויים בשום

ברוקולי אהוב אצלינו מאד, על מגוון צורות בישול וגם חי לגמרי בסלט.

הפעם, תוספת קלילה וכייפית שמתחברת גם לארוחות קלות כמו ביצת עין או חביתה של ערב וגם ליד סטייק וכמובן - ככה סתם.

המשך קריאה
  4591 צפיות

חטיפי פיצה זוקיני

חטיפי פיצה זוקיני
אירוח זריז, טעים וקליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

טבעות זוקיני פריכות, רוטב עגבניות זריז, קצת גבינה משובחת ותוספות כיד הדמיון - והנה לנו חטיפים בטעם פיצה, קלילים וטעימים.

לא צריך לחכות להתפחה, לא צריך גלוטן. מחליטים להכין, משתמשים במה שיש בבית (אצלי כמעט תמיד יש גם זוקיני) ותוך פחות מחצי שעה מגישים.

המשך קריאה
  3671 צפיות
בחזרה לראש העמוד