מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מיטבל שבסיסו אגוזי קשיו מושרים וטחונים ובצל מקורמל מתקתק.
מכאן אפשר להמשיך כיד הדמיון, הן בטעם והן בסמיכות

יופי של נשנוש עם קרקרים מתובלים או על פרוסת לחם כפרי או לחם פליאו


כמו במימרחים ומטבלים אחרים בעולם הפליאו או הבישול הצמחוני או טבעוני, אגוזי קשיו מושרים במים משמשים כבסיס קרמי נפלא.

בצל מטוגן בעדינות עד לקירמול מעניק מתיקות נפלאה.

חזה אווז (לגרסה הכשרה) או בייקון (לגרסה המקורית)מעניקים מליחות וטעם עמוק. צמחוניים וטבעוניים יכולים לוותר או להציע אלטרנטיבה שנשמח מאד לבדוק ולהוסיף למתכון (ואז גם לתייג אותו כטבעוני :).

המשך קריאה
  8913 צפיות

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

בצל מטוגן, אנשובי, גבינת עיזים, זיתים שחורים - כל אלו פזורים על בצק שמרים דק פריך ומתפצפץ.

מה עוד אפשר לבקש?

המשך קריאה
  5007 צפיות

זריחה בצלית - ביצת עין בטבעת בצל

זריחה בצלית - ביצת עין בטבעת בצל
פריך, צבעוני, כיף של בוקר צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפעמים, חיבור פשוט בין שני מרכיבים בסיסיים, יוצר פינוק מפתיע ומשמח.

עמיתה לעבודה השוויצה (בצדק) במנה שבנה אלעד הציג לה. אחרי שהצעתי לו לפרסם, הוא היה מספיק כן כדי להצביע על המקור. אז מקורי או לא, מספיק אנשים שמחו עוד לפני שניסיתי. אחרי שניסיתי בעצמי, שמחו גם כל בני הבית.

ביצת עין שטוגנה בתוך טבעת בצל קריספית. כיף.

המשך קריאה
  7163 צפיות

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים
קציצות עדינות, רוטב מתקתק וברקע חלה של שבת צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני מספר חודשים פירסמתי מתכון מורכב שכלל בין היתר קציצות ברווז, על פי מנה המוגשת במסעדת Upper West שבסנטה מוניקה.
מורכבות המנה הרתיעה גולשים רבים באתר ומתכון נהדר קצת פוספס.

הפעם נכין רק את הקציצות הנפלאות, ברוטב בצל ותפוזים מתקתק.

וריאציה פשוטה להכנה ובסופה מתקבלת מנה מתקתקה ומפנקת.

המשך קריאה
  5877 צפיות

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

פעם התאמנתי בהכנת בצק עלים בבית, על בסיס חמאה. לא היו אז אלטרנטיבות לבצק המוכן על בסיס מרגרינה. עם הבצק שיחקתי אחרי זה בכל מיני אופנים כדי לנצל אותו.

אחד המתכונים האהובים עלי, בהשפעה צרפתית ישירה, היה ריבועים של בצק מתפצפץ, בצל מקורמל ומתקתק עליו ואנשובי מלוח ששובר את המתיקות. הפעם גם נוסיף גבינה צפתית או בולגרית לשכבת טעם נוספת.

אין בריאות במתכון הזה. רק אושר והתמכרות... תוסיפו יין קליל ליד ומובטח לכם שלרגע, החיים יראו הרבה יותר טובים ואני... לפעמים אוהב לחיות את הרגע (:

המשך קריאה
  7722 צפיות
בחזרה לראש העמוד