ריזוטו טרפש

ריזוטו טרפש

במשך שנים אני אוכל את פטריות הטרפש - הכמהין הלבן המרוקני, כחלק ממנת כבש חגיגית שמכינה חמתי. ביראת כבוד היא מניחה 3-4 פטריות לסועד יחד עם הבשר שבושל ארוכות עד להתפוררות תחת המזלג.

אמנם לא מדובר בכמהין השחור המפורסם שמחירו שקול לזהב, אולם עדיין הפטרייה הזו מיוחדת, בעלת מרקם נפלא ובבישול מוקפד - מפיקה טעמים מסקרנים ועמוקים.

הפעם נשלב את הטרפש בריזוטו, בשתי טכניקות אשר יחד עם הקלאסיקה הקרמית האיטלקית, יוצרות מנה מופלאה שפשוט אי-אפשר להפסיק לאכול. לא צריך כלום ליד זה, חוץ מאולי יין לבן צונן.

 

המשך קריאה
  8135 צפיות

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין
פינוק עם נגיעות צילום: עפרה קיוי

איפה השמיר?

אין כמרק טוב בכל עונה, חם או קר, מכל מרכיב: ירקות, פירות, עופות, בשר, שוקולד....

אז למה נרבה במילים - רבע שעה עבודה, מספר מרכיבים פשוטים ויש מסיבה

המשך קריאה
  3960 צפיות

דג מאורס

דג מאורס
בטבעת זו צילום: עפרה קיוי

להציע " נישואין " לדג? למה לא?
הכינו טבעות פילו, הכינו את הדג, כירכו את הטבעות סביב גופו המטוגן והרי לכם דג מאורס לחיככם.

מתרגשים?
חצי שעה ויש לכם את אותו דג שגרתי עם תוספת טבעתית שחומה, הזועקת "ואווו".

המשך קריאה
  2706 צפיות
בחזרה לראש העמוד