שום קונפי

שום קונפי
רך, מתקתק, משדרג כל כריך, בשר קר, ירק קלוי ורוטב צילום: עמנואל רוזנצוייג

המשמעות המעשית של "קונפי" היא טכניקה של בישול איטי בחום נמוך בנוזל כל שהוא, לרוב שמן או סירופ סוכר. מושג שהתגלגל מהמילה הצרפתית Confire שתרגומה: שימור.

שום המתבשל כך בשמן עמוק הופך רך, כמעט משחתי וטעמו נעשה מתקתק.

את שיני השום, אשר נשמרות בשמן שבועות ובמקרר אפילו חודשים, ניתן למרוח כפי שהן על בשר קר או פרוסת לחם, על ירקות צלויים וכמובן לתבל רטבים.

אצלינו בבית באופן קבוע, אחת לחודשיים בערך, אנו מכינים צנצנות של המעדן הזה מחצי קילו שום טרי, רצוי מתוצרת ישראלית.
את שארית שמן הבישול שהופך ארומטי ונפלא, אנו שומרים בצנצנת נפרדת ומתבלים בה סלטים, עוף ודג מאודים ומרקי ירקות קרמיים.

יש אין סוף הסברים ברחבי רשת האינטרנט להכנת שום קונפי. אנו מביאים כאן את המתכון לנוחות הגולשים שלנו כהרחבה למתכונים אחרים בהם נעשה שימוש במעדן הפשוט והנפלא הזה.

המשך קריאה
  4287 צפיות

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

במשך שנים ארוחת הבוקר שלי היתה דייסת שיבולת שועל בחיתוך פלדה - כזו שצריך לבשל לפחות חמש דקות. עם קצת פירות, קינמון ודבש.

אבל מאז החלה תקופת הפליאו שלי, שיבולת השועל, כמו יתר הדגנים, כבר לא זמינה לבוקר מפנק (ולפעמים מנחם).

עכשיו, כשהבקרים כבר קרירים יותר ותיכף חורף, אני משתף אתכם בגרסה נפלאה מחלב קוקוס, בננות, תבלינים ארומטיים ושילוב מסמיכים בעלי ערך תזונתי עשיר.

המשך קריאה
  5389 צפיות

פנקייקס פליאו נפלאים

פנקייקס פליאו נפלאים

לא מזמן פרסמנו מתכון לפנקייקס טבעוניים מכוסמת ובננה.

הפעם פנקייקס פליאו נהדרים, אוריריים, ללא גלוטן, דגנים וסוכר מעובד, אשר לא נופלים במאומה מהרגילים ולעומת זאת - בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.

פינוק נפלא לבוקר של שבת.

המשך קריאה
  12516 צפיות

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני
צבעוני, קליל ומפנק צילום: אלה רוזנצוייג

ממחר דיאטה

זאת השנה האחרונה בה הגיל שלי מתחיל ב 20 ומשהו. וכבר אני יכולה לחגוג 17 שנים ליום הראשון שבו אמרתי ממחר דיאטה....
אולי לחגוג לא תהיה המילה המתאימה בעצם....

בתחילת גיל ההתבגרות הייתי ילדה עגולה פלוס....פלוס... ומהר מאוד הבנתי שזה לא מתאים לי...
וכך התחיל המסע.
ספרתי נקודות. ספרתי קלוריות. ניסיתי בלי פחמימות. ניסיתי בלי סוכר. אפילו תקופה מסוימת ניסיתי בלי אוכל בכלל.... אל תנסו את זה בבית!

עברתי כל שיטת דיאטה אפשרית מהבריאה ביותר ועד לגרועה שבהפרעות האכילה.
ומה אני אגיד לכם... לא שווה את זה. לא עובד.
אז את רזה לכמה חודשים ורעבה ממש (ממממש), ואז כמה חודשים אחרי עולה שוב הכל.
עולה ויורדת בקצב של מעלית בקניון עזריאלי. זה לא טוב לבריאות וגרוע לעור הפנים!

היום, נכון לשעות אלו ממש, לכל הדעות ואפילו לדעתי אני בחורה רזה!
אבל רזה זה עניין מאוד סובייקטיבי במקצוע בו בחרתי.
הכל טוב ויפה כשאת הולכת לך יפה ונינוחה ברחובות העיר הגדולה. אבל תשימו מולי מצלמה והתמונה משתנה לגמרי!
נראה אתכם מרגישים רזים יפים ונינוחים כשאתם חולקים מסך עם רותם סלע הכה מדהימה!

בכל אופן. לפני שלוש שנים כשעברתי לטבעונות הייתה לי מין פנטזיה מצחיקה שכזאת.
בפנטזיה שלי כל בוקר הייתי פוקחת עיניים ומיד מכינה לי שייק ירוק מתרד וקייל ועוד כל מני עלים, בפנטזיה שלי הוא היה ממש טעים! בפנטזיה שלי רצתי כל בוקר על הים!
בפנטזיה שלי התזונה שלי הייתה מבוססת על ירקות ופירות וקטניות!
הפנטזיה הטבעונית המושלמת.
ממש ראיתי בעיני רוחי איך אני הופכת להיות דקה כמו אטריית אורז מהלכת לי ברחוב עם מזרן יוגה אוכלת רק אוכל אורגני ומברכת את העוברים והשבים בנאמסטה.

אך המציאות... כהרגלה אינה דומה לפנטזיות שלנו...

במציאות אני קמה ב-6 בבוקר, אוכלת מה שיש במקרר שזה לרוב יוגורט סויה או פרוסת לחם עם גבינה טבעונית כלשהי.
לוקחת חטיפי אנרגיה פירות יבשים וכל מה שלא צריך להכין, רצה מאודישן לחזרות להצגות ובדרך אם יש לי זמן בין לבין אני אוכלת בשוארמה הטבעונית ואם יש לי הצגות מחוץ לתל אביב אז אני אוכלת סנדוויץ' טבעוני בארומה באם הדרך...
חוזרת הביתה בסביבות חצות מתה מרעב ואוכלת כל מה שהכי מהר להכין בדרך כלל פסטה.

וכך קורה שאחת לכמה זמן, גם היום, אני צריכה להגיד לעצמי ממחר דיאטה.
כן כן לפעמים צריך לשים גבולות.
מזל שדקה לפני גיל שלושים אני כבר חכמה יותר! אני יודעת שתזונה מאוזנת זה המתכון לחיים בריאים.
הכל בחיים זה ענין של איזון.

אז כשממש יתחשק לי לטבוע בתוך סיר של פסטה אני אוציא את המתכון הזה ואכין אותו במקום. :) בתיאבון.

המשך קריאה
  3271 צפיות

פנקייק כוסמין ובננה

פנקייק כוסמין ובננה
שבת בבוקר יום יפה צילום: אלה רוזנצוייג

 

אני זוכרת את הפעם הראשונה שבישלתי במטבח.
השנה הייתה 1989 או אולי תחילת 1990... אני הייתי בת שלוש.
היום היה שבת השעה הייתה מוקדמת וברקע התנגן הדיסק, הייתי פעם ילד, של אריק איינשטיין.

אני עמדתי על כיסא כדי שאוכל להגיע לגובה השיש ואבא עמד לידי.
"בואי נכין פנקייקס" אבא אמר ואני כמובן קפצתי מיד משמחה.

לא הייתי ילדה אכלנית במיוחד אבל פנקייקס היה ונשאר המאכל האהוב והמנחם ביותר במבחינתי.
אני זוכרת שעמדתי ליד אבא והוא הראה לי כל שלב והסביר לאט לאט ככה שגם ילדה בת שלוש תבין.
אז עוד הכנו אותם בעזרת ספר בישול... בטח של רות סירקס אבל אולי של מישהו אחר...

אז במתכון היו ביצים וריויון, התמצית וניל והמייפל היו בכאילו ואני בכלל העדפתי סירופ מייפל שוקולד....
לקח לי שנים להבין שסירופ שוקולד הוא סירופ שוקולד וסירופ מייפל הוא סירופ מייפל ושאין דבר כזה סירופ מייפל שוקולד או סירופ מייפל תות...
אבל אני התעקשתי! סירופ מייפל זה השם המקדים לכל סוגי הסירופים בעולם ואחר כך יש להוסיף את הטעם הצוי.

מאז עברו הרבה שנים... שני עשורים וחצי ושנה!
מאז אנחנו מכינים פנקייקים בעיניים עצומות מבלי לחשב כמויות ומבלי לבדוק מצרכים.
המצרכים שבמתכון המקורי עברו שינוי גם הם.

מזה שלוש שנים אני טבעונית.
אז לרגל יום הולדת שלוש לטבעונות ולרגל הפינה החדשה שלי החלטתי להכין לכם פניקייקים.
פנקייקים טבעוניים ואולי מעט בריאים יותר מאלו שהכנו אי שם בסוף שנות ה80...

המשך קריאה
  6808 צפיות

חטיפי פיצה זוקיני

חטיפי פיצה זוקיני
אירוח זריז, טעים וקליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

טבעות זוקיני פריכות, רוטב עגבניות זריז, קצת גבינה משובחת ותוספות כיד הדמיון - והנה לנו חטיפים בטעם פיצה, קלילים וטעימים.

לא צריך לחכות להתפחה, לא צריך גלוטן. מחליטים להכין, משתמשים במה שיש בבית (אצלי כמעט תמיד יש גם זוקיני) ותוך פחות מחצי שעה מגישים.

המשך קריאה
  4120 צפיות

"חומוס" כרובית צלויה

"חומוס" כרובית צלויה

אנשי הפליאו ממעיטים וחלק אפילו נמנעים מקטניות לחלוטין. אחד ההפסדים הוא החומוס.
על אף שאני לא מהנמנעים ואני כן צורך חומוס שאני מקפיד להנביט, יש אלטרנטיבה נפלאה - הן כתחליף והן כמימרח קליל בפני עצמו.

"חומוס" כרובית.
את הכרובית צולים בתנור, מה שמוסיף עומק וגם טיפה מתיקות מסתורית. טחינה משובחת, תיבול חומוס קלאסי שכולל כמון שום (אם רוצים) ולימון - ותוך זמן קצר מתקבל מימרח שקשה לעמוד בפניו.
על גלדי בצל או ירק קריספי אחר, עם לחם פליאו או כל לחם אחר אהוב עליכם, סלט קטן ליד וזהו.
אפשר להתענג ללא כל ייסורי מצפון והאמת - בלי תחושת הכבדות המלווה ארוחת חומוס קלאסית.

המשך קריאה
  8169 צפיות

גלילות זוקיני במילוי כרשה וגבינת עיזים ברוטב פלפל קלוי

גלילות זוקיני במילוי כרשה וגבינת עיזים ברוטב פלפל קלוי
גלילה מהודרת ורעננה במילוי מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
פרוסות דקות של קישואים מוצקים, מעוטרות בפסים ירוקים כהים עדינים, יוצרות מעטפת מושכת ומהודרת למלית מתקתקה של גבינת עיזים וכרישה מאודה.
המנה הנפלאה הזו טובלת ברוטב פלפלים קלויים, מתוקים וחריפים שמשלימים את המנה בצבע וטעם עמוקים ומסקרנים.
 
המשך קריאה
  4727 צפיות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

אני חייב לפתוח באזהרה. כפית אחת מהגרנ(ד)ולה המופלאה הזו ואתם מתמכרים!

שילוב גמיש של אגוזים וזרעים, קצת שמן קוקוס ודבש, פירות יבשים לבחירתכם, אפייה זהירה - והנה לכם מעדן שצריך משמעת ברזל לעמוד בפניו.
גרנולה שקל לשאת כחטיף אנרגיה זמין בטיול או עבודה והכי נפלא לשלב כארוחת בוקר עם שמנת חמוצה וקצת פרי העונה. המלצות מטריפות בסוף המתכון.

הגרנולה העשירה והפריכה הזו היא מתכון חובה שאחת שתנסו, לא תוכלו ללכת אחורה למוצר קנוי.
כל כך פשוטה להכנה ויחד עם זאת מכילה רק טוב.
גם אם אתם לא נמנעים מגלוטן או דגנים בכלל, הגרסה הזו שקל מאד לגוון, תשמח אתכם. כל שכן אם שיבולת השועל ושאר הדגנים שבגרנולה הסטנדרטית הם מחוץ לתחום עבורכם.

המשך קריאה
  3395 צפיות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

בעקבות הצלחה גדולה של מתכון הלזנייה הבשרית באתר ובקשות חוזרות ונשנות של חברינו, אני מפרסם את הגרסה החלבית ללזנייה.

כדאי להכין את הלזנייה יום מראש, לקרר, לחתוך, לעטוף בנייר אלומיניום ואז לאפות שוב במשך רבע שעה לפני ההגשה. כל השכבות מתהדקות מצד אחד, והטעמים מתחברים מצד שני.

קצת פרמז'ן טרי מעל, עגבניות חתוכות בצד ולא צריך יותר כלום. קשה להפסיק "ליישר" את מה שנשאר בתבנית.

המשך קריאה
  3484 צפיות
בחזרה לראש העמוד