סורבה גויאבה אדומה

סורבה גויאבה אדומה הבטחה ללילות קרירים בסוף ימי שרב של סתיו
guava general 01
guava general 02
ריבעי גויאבה אדומה נקיים מזרעים
קוביות גויאבה קפואות על מגש
הכנסת קוביות גויאבה קפואות לשקית אכסון במקפיא
סורבה גויאבה מוגש בצלוחית עם גויאבות חתוכות לקישוט מסביב

עונת הגויאבות נמשכת בקושי שבוע שבועיים. במיוחד אלו הגדלות בבית ולא זוכות ל"טיפול" מאריך חיי מדף.

האדומות אהובות עלינו במיוחד וברגע שהעץ שבחצר הבניין שלנו מתחיל להפיל את הפרי הבשל, אנו קוטפים ככל שניתן, מכינים להקפאה ואז נהנים מסורבה עדין ומופלא לאורך כל הסתיו השרבי שעוד עומד בפנינו. ואם הקור לא עושה לכם את זה, אז לחילופין או בכלל גם וגם - כדאי להכין ריבת גויאבות מתובלת בתבלינים חמים.

ירוק בחוץ, ורדרד בפנים. טעם של סתיו

הבעייה היא שכל הטוב הזה נושר תוך ימים ספורים מהעץ. צריך לנצל את הפרי ולקטוף אותו יום לפני שהוא מבשיל לגמרי

המשך קריאה
  689 צפיות

סורבה מנגו עם פינגר ליים על סלט מנגו ועלי מיקרו בזיליקום

mango-sorbet סורבה מנגו עולה כיתה

מנגו, אחד הפירות האהובים עלי ביותר, מאד נח להכנת סורבה ביתי.

על הבסיס הרגיל, נוסיף סלט קטן של קוביות מנגו עם עלי מיקרו בזיליקום שמשתלבים נפלא בעדינותם וצבעים עם המנגו הכתום.
על כדור הסורבה נפזר פינגר ליים – סוג של לימון שה"בקבוקונים" שלו הם בעצם דומים יותר לקוויאר. כדורונים קטנטנים שמתפצחים בפה כמו סוכריות קופצות בטעם לימוני.

המשך קריאה
  639 צפיות

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

אין סוף גרסאות לגספ'צו הספרדי, במיוחד בין המחוזות השונים שם.
אבל המכנה המשותף, לרוב, הוא טחינה של עגבניות וירקות שונים. לעיתים כפרית, לעיתים מעודנת.

הפעם ניקח את המרק הזה לכיוון קצת יותר מעודן ומודרני, אפשר לומר גורמה.
מפגש מרענן בין מרק קר ופיקנטי לכדור סורבה קפוא ומתקתק וכמובן בין טעמי העגבניות ופלפלים לבין טעם הסלרי.

המשך קריאה
  7726 צפיות
בחזרה לראש העמוד