גלגלת עופית

גלגלת עופית
שכבות של נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

מיליון ושתיים וריאציות על המתכון הזה, ונוסטלגיה באוכל זה לא דבר רע

המשך קריאה
  2912 צפיות

סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )

סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית  ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )
דובדבניות רגועות שלוטפו בעדינות צילום: עפרה קיוי

אפשר לחשוב מה יש לקציצית לומר לכם שעוד לא שמעתם, והדובדבנית היא זו שתמיד משגעת לכם את המוח, כי היא מופיעה רק כשמתחשק לה, והיא מופיעה לה פתאום לתקופה קצרה חוששת מכל המאפים והטרטים והגלידות שבטירופכם אתם מכניסים אותה לכל אלה.

אז היה לי דיבור איתה, הרגעתי, ליטפתי פליתי לה את הגרעין שבמרכז, שיחררתי לה את הצוואר התפוס, והיא שלי לתמיד.

המשך קריאה
  2664 צפיות

כדורי ברווז ותפוחים יפנים במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים

כדורי ברווז ותפוחים יפנים  במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים
יפן בבסיס, אסיה והמערב מסביב. תענוג צילום: עמנואל רוזנצוייג

הקונוטציה הראשונית ל"קציצות" היא אוכל ביתי. אבל כאן מדובר במנה מאד מעודנת בעלת מאפיינים בולטים של המטבח היפני, עם השפעה מערבית וגיוונים אסאייתים שונים.

המנה לא קשה להכנה, אבל כוללת הרבה מרכיבים ושלבים.

במנה מגישים קציצות רכות ועסיסיות עשויות בשר ברווז ותפוחי עץ אשר נאפו וזוגגו ברוטב מיסו, מונחות על איטריות ראמן בתוך ציר אצות קומבו נפלא, מזוגגות בחרדל סיני ומתובלות בתערובת עשבי תיבול וייטנאמית המעניקה טריות ורעננות. בין כל המרכיבים משובצים להם פולי אדמאמה, בוטנים בקארי ופרוסות דקות של צי'לי, לעוקצנות וקראנצ'יות.

מי שנבהל מהברווז, יכול להחליף בבשר הודו נקבה טחון. אבל שווה להתאמץ ולהשיג ברווז.

המנה מוגשת במסעדת Upper West הנפלאה אשר בסנטה מוניקה, קליפורניה. קיבלתי את המתכון בידידות מהשף ניקולאס והתאמתי למרכיבים שניתן להשיג בארץ.
פרטים מלאים על המסעדה בפוסט הזה.

המשך קריאה
  5581 צפיות

חומוס משאוושה עם בשר

חומוס משאוושה עם בשר
גרגרים נימוחים, בשר עסיסי ומתובל, חומוס חם צילום: עמנואל רוזנצוייג

בני הצעיר מבקש באופן קבוע ביום ההולדת שלו שאכין לו את מנת החומוס ובשר המפנקת הזו. עם הזמן מצאתי את ההרכב, שלפחות אצלנו, מנצח.

חומוס טחון טרי, עם המון טחינה וגרגרי חומוס רכים גרוסים, עם בשר קצוץ מתובל בהרט, לח ועסיסי. קצת בצל וזיתים, פיתה חמה ישר מהתנור או הגריל, קצת ערק ואפשר לשכוח מתלאות היום.

המתכון פורסם על ידי לראשונה באתר "אוכל טוב".


אחרי שנים של השריית חומוס וכל מיני שיטות טיפול, ניסיתי פעם אחת להשתמש בחומוס הקפוא. איזו הארה, איזו הקלה. לא רק שבטעם אין פשרה, זה גם חוסך את כל העיסוק וההסתבכות עם הקליפות, וגם מאפשר להכין מנה קטנה להרכב המשפחה הנוכחי – שהרי כאשר משרים חומוס כבר מכינים כמות גדולה. אני מבשל את החומוס הקפוא במשך חצי שעה עם בצל, גזר ותבלינים. התוצאה היא גרגרים רכים עם טעם מלא, שכיף לאכול כמו שהם, עם הרבה פלפל שחור וטיפונת מלח גס.

בשר כבש לא תמיד זמין אצלי, אבל מה שכן יש תמיד זה שומן כבש טחון במקפיא. לא בכל תבשיל אפשר לערבב את השומן עם בשר בקר (בקבב, למשל, ערבוב שומן הכבש עם הבקר יגרום לשומן להתפרק מהקבב), אולם במנה הזו אין בעיה. אפשר להשתמש בבשר שייטל או בכל נתח אחר, רק זמן הבישול ישתנה מנתח לנתח.

המשך קריאה
  4019 צפיות

כבד עוף צלוי במרינדת קפירינייה

כבד עוף צלוי במרינדת קפירינייה
כבדים צלויים, נימוחים בניחוח ברזילאי צילום: עמנואל רוזנצוייג

כבדים צלויים שהושרו בקשאסה, תפוזים ונענע.

מנה מאד קלה להכנה, אבל מיוחדת בניחוח והטעם. האלכוהול, התפוזים והנענע עושים כאן כבוד לכבדים, שומרים אותם עסיסיים ורכים. רק צריך לשים לב לא "להרוג" אותם בצליית יתר.


יש המון מתכוני כבד עוף שכוללים אלכוהול. לרוב ברנדי. הפעם אנו משרים את הכבדים במרינדה שמבוססת דווקא על קשאסה - משקה ברזילאי שמבוסס על התססה וזיקוק של קני סוכר. על בסיס המשקה הזה מכינים את הקפירינייה המפורסמת הכוללת נענע וליים. אני מחליף כאן את הליים במיץ תפוזים ומוסיף עוד כמה רכיבים שמעשירים את המרינדה ושומרים על עסיסיות הכבדים בזמן הצלייה.

לא כדאי להפוך יותר מפעם אחת את הכבדים בזמן הצלייה. כך הכבדים לא ידבקו לרשת הצלייה.

חומרים:

המשך קריאה
  3354 צפיות

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר
בשר עדין ועסיסי, עם קוקוס מלטף וג'ינג'ר עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

חלק העוף המכונה "פרגית", מאיזור היריכיים, עדין מאד וזקוק לצלייה קצרצרה.

כאן אנו משרים את נתחי העוף במרינדת קוקוס וג'ינג'ר תאילנדית, מאד עדינה, המשתלבת נפלא עם הנתחים המפנקים האלו.


כדאי להשרות את נתחי העוף במשך לילה שלם, אולם גם 4-5 שעות יעשו טוב.

אפשר לשחק עם החריפות ומתיקות על פי הטעם. צ'ילי קטן מתאזן כמעט לגמרי עם חלב הקוקוס המתקתק ולא צריך לפחד ממנו. אם באמת רוצים חריף, כדאי להוסיף 3-4 פלפלים.

אני אוהב לחתוך את נתחי הפרגית לאורך, לשלושה - ארבעה פסים ואז להשחיל אותם על שיפודים, בסגנון סטאי.

המשך קריאה
  3392 צפיות

עוף עם קשיו תאילנדי

עוף עם קשיו תאילנדי
טעים לכולם - עוף ואגוזי קשיו בסגנון תאילנדי צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוף עם אגוזי קשיו - מנה אסיאתית מאד פופולרית וכייפית.

המנה מוכרת בעיקר בסגנון הסיני והתאלינדי. השני טעים יותר בעיני, פחות מתוק ויותר מתובל.

פורסם על ידי לראשונה באתר אוכל טוב.

המשך קריאה
  1905 צפיות

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש
נתחי אנטריקוט רכים עם ירקות שורש מתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף אהוב עליי במיוחד. ריח האדמה הרטובה, הירוק המיוחד שלנו, השונה מכל הירוקים המפורסמים בעולם, פרי ההדר שכולו עסיס וריח עז וירקות השורש שנערמים סוף סוף על הדוכנים.

הלפת, הקולרבי, הסלרי. כל כך הרבה מאכלים מפנקים אפשר ליצור מהם - ממרקים, דרך ממרחים ומחיות ועד נזידים עשירים. מכולם יוצאת איזו מתיקות עדינה, שמשתלבת עם רטבים חמצמצים וגם עם רוטבי בשר עשירים. אפשר לבשל אותם כמנות בפני עצמן או כתוספת מעשירה.

הפעם בחרתי לשלב את ירקות השורש עם נתחי אנטרקוט שהוקפצו כמה שניות במחבת חמה ונעטפו יחד ברוטב מתקתק וקליל. מנה יחסית מהירה, המשלבת גם בשר איכותי בטיגון קל, גם ירקות שורש וגם ניחוח הדרים חורפי.

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"


ירקות השורש דורשים בישול של 15-20 דקות. במתכון הזה אני מאדה אותם, כדי לשמור את מרב הטעם שאפשר, ורק בסוף מקפיץ את השורשים המאודים עם הבשר ועם הרוטב. המנה נפלאה עם פירה תפוחי אדמה ובטטה.

המשך קריאה
  5306 צפיות
בחזרה לראש העמוד