סורבה גויאבה אדומה

סורבה גויאבה אדומה הבטחה ללילות קרירים בסוף ימי שרב של סתיו
guava general 01
guava general 02
ריבעי גויאבה אדומה נקיים מזרעים
קוביות גויאבה קפואות על מגש
הכנסת קוביות גויאבה קפואות לשקית אכסון במקפיא
סורבה גויאבה מוגש בצלוחית עם גויאבות חתוכות לקישוט מסביב

עונת הגויאבות נמשכת בקושי שבוע שבועיים. במיוחד אלו הגדלות בבית ולא זוכות ל"טיפול" מאריך חיי מדף.

האדומות אהובות עלינו במיוחד וברגע שהעץ שבחצר הבניין שלנו מתחיל להפיל את הפרי הבשל, אנו קוטפים ככל שניתן, מכינים להקפאה ואז נהנים מסורבה עדין ומופלא לאורך כל הסתיו השרבי שעוד עומד בפנינו. ואם הקור לא עושה לכם את זה, אז לחילופין או בכלל גם וגם - כדאי להכין ריבת גויאבות מתובלת בתבלינים חמים.

ירוק בחוץ, ורדרד בפנים. טעם של סתיו

הבעייה היא שכל הטוב הזה נושר תוך ימים ספורים מהעץ. צריך לנצל את הפרי ולקטוף אותו יום לפני שהוא מבשיל לגמרי

המשך קריאה
  644 צפיות

סורבה מנגו עם פינגר ליים על סלט מנגו ועלי מיקרו בזיליקום

mango-sorbet סורבה מנגו עולה כיתה

מנגו, אחד הפירות האהובים עלי ביותר, מאד נח להכנת סורבה ביתי.

על הבסיס הרגיל, נוסיף סלט קטן של קוביות מנגו עם עלי מיקרו בזיליקום שמשתלבים נפלא בעדינותם וצבעים עם המנגו הכתום.
על כדור הסורבה נפזר פינגר ליים – סוג של לימון שה"בקבוקונים" שלו הם בעצם דומים יותר לקוויאר. כדורונים קטנטנים שמתפצחים בפה כמו סוכריות קופצות בטעם לימוני.

המשך קריאה
  584 צפיות

טרטופו קשיו ושוקולד

טרטופו קשיו ושוקולד

טרטופו הוא קינוח איטלקי קלאסי הנראה לרוב כחצי כדור ומורכב משני סוגי גלידה, לעיתים עם פרי במרכזו כמו פטל או פרי יער אחר.
על בסיס קשיו ניתן להכין קינוח נפלא באותו סגנון, ללא סוכר מעובד, לא חלבי, ללא בישול ויחד עם זאת - טעים ונפלא. מתאים מאד לטבעונים ולאנשי פליאו וכמובן כקינוח חגיגי ועשיר - "ובכל זאת" פרווה.

אני מביא כאן גרסה בסיסית, על בסיס תערובת אחת אליה מוסיפים אבקת קקאו כדי לקבל שני צבעים ושני טעמים, אולם על גרסה זו אפשר להתפרע עם רעיונות נוספים כמו הוספת מחית פירות יער, תוכן של קפסולת אספרסו, מחית פסיפלורה, גי'נג'ר טרי מגורר וקישוט של מעט ג'ינג'ר מיובש ללא סוכר ועוד כיד הדמיון.


 

הכי נח להכין את הטרטופו עם תבנית סיליקון שקעים בצורת חצי כדור כך שמאד קל להוציא את חצאי הכדור הקפואים בעת ההגשה, אבל אפשר כמובן להשתמש גם בקערות קטנות. במקרה ומשתמשים בקערות, כדאי לרפד אותן עם ניילון נצמד לפני מזיגת התערובת.

הגלידה לא מתקשה מאד ולכן אפשר להגיש אותה ישירות מהפריזר, אולם 5 דקות במקרר יביאו אותה למרקם מושלם במגע עם הכפית.

המשך קריאה
  6786 צפיות

טארטלט תאנים אישי ללא אפייה

טארטלט תאנים אישי ללא אפייה
פיתוי קייצי צילום: עמנואל רוזנצוייג
 

המראה - לא חוקי...
הטעם - לגמרי חוקי, גם לאנשי הפליאו, גם לטבעוניים, גם לחובבי ה-Raw Food.

פאי תאנים אישי, ללא אפייה, ללא סוכר מעובד, ללא גלוטן - ויחד עם זאת עשיר, טעים, סופר בריא.

מכינים, מקפיאים, מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה ומרגשים את האורחים.

 

המשך קריאה
  6481 צפיות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

אני חייב לפתוח באזהרה. כפית אחת מהגרנ(ד)ולה המופלאה הזו ואתם מתמכרים!

שילוב גמיש של אגוזים וזרעים, קצת שמן קוקוס ודבש, פירות יבשים לבחירתכם, אפייה זהירה - והנה לכם מעדן שצריך משמעת ברזל לעמוד בפניו.
גרנולה שקל לשאת כחטיף אנרגיה זמין בטיול או עבודה והכי נפלא לשלב כארוחת בוקר עם שמנת חמוצה וקצת פרי העונה. המלצות מטריפות בסוף המתכון.

הגרנולה העשירה והפריכה הזו היא מתכון חובה שאחת שתנסו, לא תוכלו ללכת אחורה למוצר קנוי.
כל כך פשוטה להכנה ויחד עם זאת מכילה רק טוב.
גם אם אתם לא נמנעים מגלוטן או דגנים בכלל, הגרסה הזו שקל מאד לגוון, תשמח אתכם. כל שכן אם שיבולת השועל ושאר הדגנים שבגרנולה הסטנדרטית הם מחוץ לתחום עבורכם.

המשך קריאה
  3859 צפיות

חגיגה של טראפלס

חגיגה של טראפלס

טראפלס. פינוק קטן ומתוק שהולך נפלא עם אספרסו חזק ומריר.

אני מביא כאן 3 מתכונים יחד, עם שוקולד מריר ודובדבני אמרנה (שילוב מוחץ לטעמי), עם שוקלד לבן הל ופיסטוקים ו-טראפלס שוקולד טבעוניים מפתיעים.

המשך קריאה
  3862 צפיות

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

אני זוכר את עצמי כילד מתלהב מעצי התפוז הסיני שצבעו בכתום עז חצרות בודדים, רטובים מגשם הלילה ומדיפים ריח הדרים עז ומיוחד. אהבתי כבר אז את המרירות ופשוט נגסתי בכל הפרי, כפי שהוא, מהעץ הקטן.

היום אפשר למצוא את העצים האלו בכל פינה, בעיקר כעצי נוי. אולם הפרי נשאר נפלא כשהיה (להבדיל משאר ההדרים שעם הזמן הונדס ונס טעמם).

רגע לפני סוף עונת התפוזים הסיניים, הקומקווט, נכין ריבה נפלאה מהם.

המשך קריאה
  8680 צפיות

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

חברים טובים איתגרו אותי לא מזמן עם ארוחה טיבעונית.

לקחתי את זה עד הסוף ולקינוח הכנתי עוגת "גבינה" לימונית עם רוטב פירות יער. קשה להאמין עד כמה הטעם מזכיר עוגת גבינה, אם כי קצת יותר כבדה בגלל השימוש באגוזי קשיו. רוטב פירות היער החמצמץ מאזן את הכבדות של האגוזים.

המשך קריאה
  4007 צפיות

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

לקראת ארוחה עם חברים טובים, ישבנו אפרת ואני ופינטזנו קינוח.

התוצאה היא קונכייה מתפצפצת של פילו בחמאה, בתוכה שוכנת תאנה עסיסית על כרית רכה של קרם שקדים. את כל המתוק-רך-קראנצ'י הזה אוספים עם קרם לבנה מוקצף, טיפה מלוח טיפה חמוץ, משורג ברוטב פטל אדום.

אושר גדול.
היות והמעמד היה מחייב, ניסינו מראש ותוך כדי המשחקים החלפנו את התאנה באגס קטן שבו זרענו כמה גרגרי אוכמניות' קפואים כמו שהם יוצאים מהמקפיא. קשה להחליט מה יותר טעים או יפה... תבחרו לפי העונה (תמונות בסוף המתכון).

המשך קריאה
  4749 צפיות

טמפרור? לא אצלי. גנאש שוקולד

טמפרור? לא אצלי. גנאש שוקולד
מתוק לו מתוק לו צילום: עפרה קיוי

יש דרך להכין לפי החוקים והכתובים, ויש אותי וחוקיי שלי.

תאמינו לי, זה טעים ואולי אפילו יותר טעים.

המשך קריאה
  4361 צפיות
בחזרה לראש העמוד