כדורי קליניגרד

כדורי קליניגרד
רכות, חמצמצות, עשירות צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין נקרא כדורי קליניגרד. עד היום יש ויכוח מאיפה בא השם.
קציצות בשר גדולות, רכות ונפלאות, משובצות בצלפים, ברוטב חמצמץ של יין וצלפים.
במקור מתכון ממזרח פרוסיה ונקרא Konigsberger Klopse.

המשך קריאה
  2788 צפיות

איולי צלפים

איולי צלפים
מיונז משובח תוצרת בית בתיבול עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

איולי צלפים - גיוון על רוטב מיונז ביתי שמשמש ליווי למאכלים רבים. למשל לקציצות מטוגנות או על הגריל, ירקות מאודים ומאפים מלוחים.


ההכנה יחסית פשוטה ודורשת רק תשומת לב בהוספת השמן באיטיות תוך כדי ערבוב מתמיד במעבד מזון.

רשימת החומרים:

  • 1חלמון
  • 1 פילה אנשובי
  • 2 כפות לימון
  • כפית חרדל
  • חצי כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן זית
  • מלח פלפל צ'ילי, מלח, פלפל
  • כף עלי כוסברה וכף עלי פטרוזילה
  • 4 צלפים גדולים או 6 קטנים

אופן ההכנה

  1. מכניסים למעבד מזון (רצוי עם קערה קטנה) את החלמון, האנשובי, מיץ הלימון, החרדל, שני צלפים, מלח, צ'ילי ופלפל שחור
  2. מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים בזרם דק ואיטי את תערובת השמנים
  3. כאשר מתקבל מרקם מיונז, מפסיקים את פעולת המעבד ומוסיפים את שארית הצלפים ואת עשבי התיבול
  4. מפעילים בשניים - שלושה פולסים קצרים את מעבד המזון עד שהתערובת אחידה.

טיפ: אם מוסיפים את השמן מהר מידי, המיונז "נשבר". במקרה כזה, מוסיפים חלמון נוסף, מעבדים כמה שניות ושוב מוסיפים שמן, באיטיות רבה!

  8747 צפיות
בחזרה לראש העמוד