עוגת פבלובה

עוגת פבלובה
מילה אחת: שחיתות צילום: עמנואל רוזנצוייג

פבלובה. הרקדנית והעוגה. ללא ספק אנו עוסקים כאן בחושים...

את הקינוח המפורסם הזה מרכיבים מבסיס מרנג קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מצפים בקרם קצפת ומעטרים בפירות, לרוב פירות יער אם כי אפשר לשחק עם כל פרי אהוב.

הפעם נצפה את העוגה בקרם מורכב ועשיר עוד יותר על בסיס גבינת מסקרפונה ושוקולד לבן, שיהווה ניגוד מתוק וקונטרסטי מאד לרוטב פירות היער החמצמץ.

אושר של שחיתות

המשך קריאה
  9810 צפיות

סברינה מרנן

סברינה מרנן
אך, איזו נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

שנות ה-70, שנות ה-80 נתנו במתוקים של הבוואריה האגדית, וגם בסברינה המתוקה.
זוכרת שכבר אז הערצתי את מי שהכין אותן, את הסברינות, איך מערבוב של זה עם זה יוצא משהו כזה מתוק עם המון קצפת? פלא פלאים.

השנים חלפו והסברינה נשכחה מעט..... עד שנתקלתי במתכון של דנית סלומון לסוורינות,
כן כן, עם הרבה: וו....... "תמות נפשי עם סברינה" קראתי באושר, נכנסתי לקונדיטוריה מסוימת וקראתי בקול "איך מכינים סברינה של פעם ?" וכרגיל אמרו לי תערבבי את זה עם זה ואת זה עם זה

המשך קריאה
  3289 צפיות

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור
היער השחור מושלג צילום: עמנואל רוזנצוייג

חברה טובה הזמינה ליום הולדתה את עוגת היער השחור המפורסמת.

מכל המתכונים המפורסמים, אהבתי במיוחד את של הנס ברטלה הגדול.

המתכון הבסיסי לא מסובך כלל, רק צריך לדייק. את רוב המאמץ השקעתי דווקא בקישוט העוגה, באווירת יער שחור בשלג.

המשך קריאה
  15075 צפיות

עוגת שוקולד בננה ומשמש

עוגת שוקולד בננה ומשמש
מירקם נפלא, ניגוד טעמים מטריף צילום: עמנואל רוזנצוייג

שוקולד בננה הוא הרכב מנצח. עכשיו נוסיף לו משמש טרי וחמצמץ שנאפה ושוקע אט אט בתוך העוגה והנה אנחנו מקבלים לא רק הרכב מנצח, אלא קטלני ממש.

חמיצות מול מתיקות, רכות ונימוחות, צבע כתום עמוק מבצבץ ונוצץ מתוך מרקם שוקולדי עשיר.

רצוי לחלק את המנות ולא להגיש את כל העוגה בבת-אחת, פשוט אי-אפשר לעמוד בפניה. חוץ מזה שהפרוסות מאד יפות.

המשך קריאה
  3333 צפיות

חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים

חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים
20120115 fillu filled with popyseed 04
20120115 fillu filled with popyseed 05
20120115 fillu filled with popyseed 06
חטיפים נפלאים לנישנוש ליד קפה שחור חזק צילום: עמנואל רוזנצוייג

ברוב המקרים, כאשר אני משתמש בבצק פילו, נותרים דפי בצק רבים שלא ניתן שוב להקפיא. אז אני מכין מהם חטיפים מהירים תוך מילוי מכל הבא ליד.

הפעם, אני משתמש בשילוב הנפלא של פרג ותמרים. אמנם הפרג לא ממש זמין כל הזמן במזווה והאמת היא, שפשוט נשאר לי מילוי פרג מסהרונים שהכנתי יום קודם.
אולם החטיפים האלו כל כך טעימים, שכדאי להכין אותם במיוחד ולקנות את הפרג בהתאם.


מילוי הפרג מוצק יחסית למילויים הסטנדרטיים, אולם הוא עסיסי ומפנק ויכול להתאים גם באין סוף מאפים אחרים. חשוב שהפרג יהיה מאוד טרי, רצוי אפילו מטחינה של היום-יומיים האחרונים. אפשר להקפיא את הפרג הטחון במשך כמה שבועות, אבל גם במקפיא איכותו יורדת וטעמו הופך להיות מריר.

המאפים נשמרים בקופסה סגורה, מחוץ למקרר, במשך שבוע.

המרכיבים (45 מאפים):

המשך קריאה
  4414 צפיות
בחזרה לראש העמוד