חזה עוף עסיסי בזיגוג תפוחים ותפוז

חזה עוף עסיסי בטעם חמוץ מתקתק

במקום רוטב ברביקיו שכבודו במקומו מונח, אני מציע לאפות או לבשל בוואקום חזה עוף בזיגוג קצת פחות מתוק, עשוי תפוח ותפוז או קלמנטינה.

קל מאד להכנה, ירק מאודה כליווי, והנה לנו ארוחת צהריים קלילה וטעימה.

המשך קריאה
  3839 צפיות

חזה עוף צלוי במשרה ליים וצ'ילי

חזה עוף צלוי במשרה ליים וצ'ילי
כמה פשוט, ככה טעים צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרענן, פיקנטי, סופר-מהיר. 20 דקות ויש ארוחה קייצית.

התלבטתי אם להעלות מתכון כל כך בסיסי ופשוט.

אבל להפתעתי השוק (לפחות בשוק רמלה ואפילו בסופר מרקט שלנו) מוצף ליים, סוף סוף. אני מניח שלא לזמן רב. אז בואו ננצל אותו עכשיו!

המשך קריאה
  3173 צפיות

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

מיץ תפוזים שמצתמצם עד לכדי סירופ מהווה רוטב נפלא לדג ובשר. שילוב של מתיקות ומרירות.

עכשיו משרים חזה עוף בקליפת תפוז מגוררת ועוד כמה חומרי טעם, מאדים ובסוף מגישים עם המיץ המצומצם. פשוט, בריא וטעים כל כך.
אם כבר מאדים, אז מנצלים בכלי אידוי כפול את האנרגייה וקומה השנייה מפזרים טבעות שומר שמתרכך לו יחד עם העוף ומהווה תוספת מושלמת!

המשך קריאה
  2319 צפיות

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי
קרמי, עשיר עם עיקצוצים צילום: עמנואל רוזנצוייג

שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.

מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.

המשך קריאה
  7067 צפיות

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה
קרמבו לחגים צילום: עפרה קיוי

מה לחגים ולקרמבו?

חגים עליכם, שוב ההתלבטות ההיסטרית מה לבשל? לאיזה בלוג להכנס? אמא, הצילו........
ומרוב היסטריה, מבשלים את אותו הדבר.

אז מה לחגים ולקרמבו ? הו, טוב ששאלתם
את אותו דבר אבל אחרת

המשך קריאה
  3363 צפיות

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה
עוף בקרם קוקוס וכוסברה. תאילנדי עדין צילום: עפרה קיוי

החום מעייף מאוד ואין כל חישקוק לזוז, ובכל זאת ברבע שעה יש לכם ארוחה טעימה, זולה, משביעה, ניתנת לשינוי ממה שיש בבית

המשך קריאה
  2792 צפיות

גלגלת עופית

גלגלת עופית
שכבות של נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

מיליון ושתיים וריאציות על המתכון הזה, ונוסטלגיה באוכל זה לא דבר רע

המשך קריאה
  2962 צפיות

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר
בשר עדין ועסיסי, עם קוקוס מלטף וג'ינג'ר עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

חלק העוף המכונה "פרגית", מאיזור היריכיים, עדין מאד וזקוק לצלייה קצרצרה.

כאן אנו משרים את נתחי העוף במרינדת קוקוס וג'ינג'ר תאילנדית, מאד עדינה, המשתלבת נפלא עם הנתחים המפנקים האלו.


כדאי להשרות את נתחי העוף במשך לילה שלם, אולם גם 4-5 שעות יעשו טוב.

אפשר לשחק עם החריפות ומתיקות על פי הטעם. צ'ילי קטן מתאזן כמעט לגמרי עם חלב הקוקוס המתקתק ולא צריך לפחד ממנו. אם באמת רוצים חריף, כדאי להוסיף 3-4 פלפלים.

אני אוהב לחתוך את נתחי הפרגית לאורך, לשלושה - ארבעה פסים ואז להשחיל אותם על שיפודים, בסגנון סטאי.

המשך קריאה
  3468 צפיות

עוף עם קשיו תאילנדי

עוף עם קשיו תאילנדי
טעים לכולם - עוף ואגוזי קשיו בסגנון תאילנדי צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוף עם אגוזי קשיו - מנה אסיאתית מאד פופולרית וכייפית.

המנה מוכרת בעיקר בסגנון הסיני והתאלינדי. השני טעים יותר בעיני, פחות מתוק ויותר מתובל.

פורסם על ידי לראשונה באתר אוכל טוב.

המשך קריאה
  2008 צפיות
בחזרה לראש העמוד