מרק קשיו תאילנדי

מרק קשיו תאילנדי
סמיך, פיקנטי, ניחוחות תאילנד צילום: עמנואל רוזנצוייג

אגוזי הקשיו, מעבר לערכים התזונתיים הרבים שלהם, מהווים בסיס מעולה לתבשילים עשירים. כולם מכירים את האגזוים כתוספת פריכה, מטוגנת לרוב, מעל מאכלים אסיאתיים רבים. אולם דווקא מבושלים וטחונים, הם משמשים במקום שמנת או גבינה. אפשר לאפות עוגת "גבינה" שעשוייה רק מאגוזי קשיו, למשל.

כאן נכין מרק קארי ירוק ואגוזי הקשיו. מרק עשיר, חורפי, המביא בעדינות את טעמי המזרח – בעיקר תאילנד ווייטנאם.

המרק מתאים גם לצמחוניים (אם ישתמשו בציר ירקות כבסיס במקום ציר עוף) ואפילו לטבעוניים.

פורסם לראשונה על ידי במדור טעם של חו"ל באתר "אוכל טוב"


חומרים (ל-4 מנות):

המשך קריאה
  2406 צפיות
בחזרה לראש העמוד