סורבה גויאבה אדומה

סורבה גויאבה אדומה הבטחה ללילות קרירים בסוף ימי שרב של סתיו

עונת הגויאבות נמשכת בקושי שבוע שבועיים. במיוחד אלו הגדלות בבית ולא זוכות ל"טיפול" מאריך חיי מדף.

האדומות אהובות עלינו במיוחד וברגע שהעץ שבחצר הבניין שלנו מתחיל להפיל את הפרי הבשל, אנו קוטפים ככל שניתן, מכינים להקפאה ואז נהנים מסורבה עדין ומופלא לאורך כל הסתיו השרבי שעוד עומד בפנינו. ואם הקור לא עושה לכם את זה, אז לחילופין או בכלל גם וגם - כדאי להכין ריבת גויאבות מתובלת בתבלינים חמים.

המשך קריאה
  8180 צפיות

ריבת גויאבות עם תבלינים חמים

ריבת גויאבה אדומה על חלה מרוחה בחמאה חלה, חמאה וריבה מתובלת וארומטית

הסתיו מתקרב, אבל עדיין חם. הגויאבה שמבשילה בספטמבר מחזיקה מעמד כמה שעות מרגע ההבשלה ואז נופלת ומתפוצצת.

אם קוטפים את הגויאמבה יום יומיים לפני ההבשלה, היא תמשיך להבשיל גם במטבח, אפילו במקרר.

בכל מקרה, העונה קצרצרה ואנחנו משתדלים לנצל את הפרי הנהדר הזה מייד עם הבשלתו. פרסמנו לאחרונה מתכון לסורבה גויאבות לצינון ימי השרב הסתווי שעוד צפויים לנו ועכשיו נשתף גם במתכון פשוט להכנת ריבה מתובלת, שמשמשת כמתנה נפלאה בחגים ואם נשאר קצת בבית - אז כשהימים סוף סוף מתקררים, התבלינים החמים בהם נתבל את הריבה יפנקו אותנו באווירה רומנטית ומסתורית.

המשך קריאה
  7939 צפיות
בחזרה לראש העמוד