מורנינג גלורי

morning-glory-the-best-thai-dish הכי תאילנד שיש

אני מניח שכל מי שטייל בתאילנד, נחשף למנת הירק הנהדרת הזו המגלמת את הטעמים הכל כך אופייניים למטבח התאי ומתאימה לכל ארוחה.

עד לא מזמן היה קשה עד בלתי-אפשרי להשיג את הירק הזה בישראל, אולם חברת "עלה הביתה" אשר הרחיבה את מעגל האספקה שלה ממסעדות לצרכנים פרטיים וגם כאן הגדילה לאחרונה את רדיוס החלוקה, משווקת בין היתר גם את המורנינג גלורי.

המשך קריאה
  908 צפיות

פצ'ינקה וסלוט בשלכת ביפן

פצ'ינקו אנד סלוט. איור: ארנון קרמר
רחוק כל כך. יפה כל כך איור: ארנון קרמר

סוף אוקטובר ביפן. החורשות והיערות בשיפולי ההרים הציוריים נצבעים בצהוב-כתום-אדום.

אבל מאחורי הצבעים, דרך נקודת המבט הייחודית של ארנון, אפשר כמובן להבחין גם בפרטי תרבות ובאנשים.

טיול שלכת קסום מנקודת מבט מרתקת.

המשך קריאה
  2518 צפיות

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה
  5684 צפיות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה
  6372 צפיות

קייל בתיבול אסייתי

קייל בתיבול אסייתי
ירוק, עמוק, פריך צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה הצטרף למדפי הירקות כרוב העל קייל.

הוא טעים גם טרי בסלט, גם מוקפץ ובדרכי הכנה שונות

כאן נקפיץ אותו עם תיבול אסייתי שיהפוך אותו למצע נפלא לדג בתנור או לפרגיות צלויות.

 

המשך קריאה
  16755 צפיות

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי
קריספי בחוץ, נמוח בפנים, רוטב מסתורי
צילום: עמנואל רוזנצוייג

קריספי בחוץ, נמוח בפנים, עם רוטב טחינה אסייתי מסתורי.

דרך נפלאה ושונה להגשה של כבד עוף.

המשך קריאה
  5672 צפיות

חצילו! זה טעים...

חצילו! זה טעים...
פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי

חציל בנוסח אסייתי

את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.

אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:

המשך קריאה
  4043 צפיות

סלט קריספי בניחוח אסייתי

סלט קריספי בניחוח אסייתי

כל כך פשוט, כל כך זמין, כל כך... שבא לבכות לראות אנשים מזמינים במסעדות את הסלט הכי פשוט ומשלמים... ואני קצת כועסת, מה העצלות לאכול גם בבית לא פחות טוב, עם מוצרים זמינים ולא יקרים?

אז אחרי שכעסתי קצת, תראו כמה זה פשוט

המשך קריאה
  5244 צפיות

קלמרי צרוב על סלט מנגו

קלמרי צרוב על סלט מנגו
מתאבן טרופי נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

מנגו עם כוסברה זה שילוב מטריף חושים בעיני.

קצת צ'ילי לעוקצנות, לימון לאיזון המתיקות ופרוסות דקות של קלמארי צרוב מעל - והנה לנו מנת אפריטיף צבעונית ומאד טעימה.

המשך קריאה
  4904 צפיות

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי
קרמי, עשיר עם עיקצוצים צילום: עמנואל רוזנצוייג

שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.

מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.

המשך קריאה
  8194 צפיות
בחזרה לראש העמוד