גלילי אורז וייטנאמים

גלילי אורז וייטנאמים
טרי, קריספי ומתבל פיקנטי צילום: עמנואל רוזנצוייג

במטבח הוייטנאמי בפרט והאסייתי בכלל, נפוצים גלילים עשויים דפי אורז שקופים, מלאים תמיד בירקות פריכים ופעמים רבות גם בחלבונים שונים כמו עוף, שרימפס ואחרים.

שקיפות דפי האורז הרטובים עם המילוי הצבעוני, יוצרים יחד מנה ראשונה יפה ומגרה שרוטב דומיננטי משלים אותה. הפעם נטבול את החטיפים האלו ברוטב בוטנים פיקנטי.

המשך קריאה
  3417 צפיות

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס
בשר טחון עסיסי וקרמי על בטטות מתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בשר בקר טחון, מבושל בתערובת תבלינים ארומטית ועשירה וקרם קוקוס מלטף, מוגש על מצע צבעוני של קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
יש שיקראו למנה "בשר טחון בקארי", אבל לי היא מזכירה יותר הכנת בולונז, רק בלי העגבניות.
חגיגה תאילנדית.

המשך קריאה
  5806 צפיות

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס
קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.

המשך קריאה
  9146 צפיות

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל
קציצות ברוטב קוקוס עמוק ועשיר טעמים צילום: עפרה קיוי

סמבל הוא אחד מהמטבלים האדומים,הסקסיים,שמפוצץ את המוח בחריפות נעימה, ובסיס למטבח האינדונזי מחליף בקלות רבה את המטבוחה והאריסה הטבועים בד.נ.א הישראלי.

השפית אתי אלימלך המתמחה במטבח האינדונזי משתפת ב-2 מתכונים, שלא יכולתי להפסיק לגנוב וליישר פינות כל זמן הסדנה איתה.

מה שחשוב לומר הוא, שאין קיצורי דרך להשגת הטעמים האותנטיים, אלא להשתמש בחומרי הגלם הרשומים במתכונים

המשך קריאה
  5094 צפיות

קטשפ מאניס

קטשפ מאניס
רוטב סוייה מתוק מאד ומתובל מקור הצילום: אתר BBC

במטבח האינדונזי נעשה שימוש רב ברוטב סויה מתוק, סמיך ומתובל הנקרא Ketjap Manis.

קל יחסית להכין אותו ואפשר להשתמש בו במתכונים אסייתים רבים וגם כרוטב נפלא לצלייה על הגריל.

המשך קריאה
  3175 צפיות

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה
עוף בקרם קוקוס וכוסברה. תאילנדי עדין צילום: עפרה קיוי

החום מעייף מאוד ואין כל חישקוק לזוז, ובכל זאת ברבע שעה יש לכם ארוחה טעימה, זולה, משביעה, ניתנת לשינוי ממה שיש בבית

המשך קריאה
  2660 צפיות

ריזוטו קוקוס ואדמאמה

ריזוטו קוקוס ואדמאמה
ריזוטו קרמי. כל תוספת עליו תהיה נפלאה צילום: עמנואל רוזנצוייג

הטכניקה היא של הכנת ריזוטו. המרכיבים אסייתים. התוצאה - אורז קרמי בעל טעם אקזוטי, איתו אפשר לשלב גם פירות ים כמו במתכון הנוכחי, או דג, או רצועות עוף מטוגנות קלות, או נקי כפי שהוא.

המשך קריאה
  3629 צפיות

שרימפס מזוגגים ביוזו

שרימפס מזוגגים ביוזו
טמפורה מתפצפצת, רוטב עסיסי ואקזוטי צילום: עמנואל רוזנצוייג

ליוזו טעם הדרים עמוק, מזכיר שילוב של מנדרינה ותפוז יחד.

מטגנים שרימפס בשרני בטמפורה עדינה מאד ומזגגים ברוטב סמיך בשילוב יוזו, אשר נותן טעם רענן ואקזוטי למנה פשוטה מאד להכנה.

המשך קריאה
  3040 צפיות

ניוקי זריז ושרימפס בקארי תאילנדי

ניוקי זריז ושרימפס בקארי תאילנדי
ניוקי נימוחים, שרימפס עדינים, קארי מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

בדרך כלל אני בעד לייצר הכל מהתחלה, תוך שליטה מוחלטת באיכות חומרי הגלם ומינימום התערבות תעשייתית.

אבל לפעמים, הזמן קצר או לחילופין האנרגיות ובכל זאת, מתחשק לנו להנות ממנה עשירת טעמים. אולי אפילו במיוחד ברגעי העייפות.

במתכון הזה, נחבר כמה מוצרי מדף זמינים ותוך חמש עשרה דקות נעמיד קערות מהבילות ועשירות בטעמן.

יכול להיות שהחיבור של ניוקי עם הקשר האיטלקי החקוק בזכרון הקולינרי שלנו, יחד עם קארי תאילנדי, יגרום להרמת גבה פה ושם. אבל אחרי המזלג הראשון שמחליק לפה את התרכובת הנפלאה הזה, מטשטש הזכרון ההוא ומפנה מקום לעונג ופינוק חדשים.

המשך קריאה
  4500 צפיות

כדורי ברווז ותפוחים יפנים במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים

כדורי ברווז ותפוחים יפנים  במיסו, ציר קומבו, זיגוג חרדל סיני ועשבי תיבול וייטנאמים
יפן בבסיס, אסיה והמערב מסביב. תענוג צילום: עמנואל רוזנצוייג

הקונוטציה הראשונית ל"קציצות" היא אוכל ביתי. אבל כאן מדובר במנה מאד מעודנת בעלת מאפיינים בולטים של המטבח היפני, עם השפעה מערבית וגיוונים אסאייתים שונים.

המנה לא קשה להכנה, אבל כוללת הרבה מרכיבים ושלבים.

במנה מגישים קציצות רכות ועסיסיות עשויות בשר ברווז ותפוחי עץ אשר נאפו וזוגגו ברוטב מיסו, מונחות על איטריות ראמן בתוך ציר אצות קומבו נפלא, מזוגגות בחרדל סיני ומתובלות בתערובת עשבי תיבול וייטנאמית המעניקה טריות ורעננות. בין כל המרכיבים משובצים להם פולי אדמאמה, בוטנים בקארי ופרוסות דקות של צי'לי, לעוקצנות וקראנצ'יות.

מי שנבהל מהברווז, יכול להחליף בבשר הודו נקבה טחון. אבל שווה להתאמץ ולהשיג ברווז.

המנה מוגשת במסעדת Upper West הנפלאה אשר בסנטה מוניקה, קליפורניה. קיבלתי את המתכון בידידות מהשף ניקולאס והתאמתי למרכיבים שניתן להשיג בארץ.
פרטים מלאים על המסעדה בפוסט הזה.

המשך קריאה
  5444 צפיות
בחזרה לראש העמוד