מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה
עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

המשך קריאה
  7595 צפיות

מרק אספרגוס קטיפתי

asparagus-soup-main מרק קטיפתי מרגיע ומפנק

אחד הירקות המופלאים ואהובים עלי הוא האספרגוס.

עוד כילד שגדל בכפר, התלהבתי מראשי האספרגוס המבצבצים מהערוגה של שלומית שכנתי.
משהו מיוחד יש בירק הזה, במרקמו כאשר הוא מבושל נכון ובטעמו בכל צורת בישול.

המתכון הזה מפורסם בעיצומו שלמשבר הקורונה העולמי.
אחת התופעות הנילוות למשבר היא קושי החקלאים לשווק את תוצרתם.
ככה, בנסיון לעזור למגדל אספרגוסים, מצאתי את עצמי עם חבילות רבות במקרר של אספרגוס משובח.
המתכון כאן הוא אחד מסדרה של מתכונים שנפרסם כאן ב"שטעים".

מרק קטיפתי נפלא. אפשר להכינו ללא מוצרי חלב ואפשר להעלות אותו עוד דרגה של עונג עם כמה כפות גבינת שמנת.

המשך קריאה
  5896 צפיות

מרק ירקות בתרמומיקס

מרק ירקות בתרמומיקס

אצלינו בבית אוהבים מאד מרק ירקות קרמי, חלק, עשיר בטעמים טבעיים.

התרמומיקס הוא כלי מושלם למטרה זו ובכדרך אגב, בבזמן בישול ארוחה מלאה, בתהליך של שלושה שלבים קלילים מתבשל לו ללא כל מאמץ מרק נפלא.

בחורף המרק תמיד חם. בקיץ אנחנו גם מתפנקים עם גספ'צו מושלם (ואז אנחנו גם מוסיפים עוקצנות קטנה. ראו מתכון מלא בקישור הזה).

המשך קריאה
  7446 צפיות

קניידלעך שלנו

קניידלעך שלנו

ליל הסדר כבר עבר. אז עכשיו לפרסם מתכון לקניידלעך???

ובכן, השנים לימדו אותי שמסורת חגים משפחתית מאד קשה לשנות ומי אני שאסכן את הבשלן או הבשלנית בהגשת מאכל כל כך מסורתי לשיפוט מול הנוסטלגיה המשפחתית הנעימה כל כך, אך גם ביקורתית...

אבל בסוף פסח, ובשבועות שאחריו, אנו תקועים עם שאריות מצות. אפילו מצה-בריי כבר לא מתחשק לילדים.
זו הזדמנות לנסות גרסה קצת אחרת.
היות ולא נתקלתי בה בשום משפחה אחרת עד היום, אני קורא לה כאן "הקניידלעך שלנו".

השינוי העיקרי הוא שימוש במצות כבסיס ולא (רק) בקמח מצה. התוספת השנייה היא שימוש בתמצית שקדים שמקפיצה את הקציצות הפשוטות האלו לדרגה אחת לפחות מעלה. הקניידלעך מתקבלים הרבה יותר אווריריים וטעימים. מאד שונים מהגרסה השכיחה הדחוסה כל כך שאנו מוצאים בכל בית כמעט.

אני למדתי מאמי, היא למדה מחמותה, סבתא אדית שלנו.
אני משער שהבסיס הוא כופתאות הלחם על אין-סוף הגרסאות שלהן, הנפוצות כל כך במטבח האוסטרו-הונגרי והסביבה. על בסיס אותה תפישה, החליפו את הלחם במצה שהושרתה במים. כמה פשוט...

המשך קריאה
תגיות:
  4756 צפיות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה
  8089 צפיות

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

אין סוף גרסאות לגספ'צו הספרדי, במיוחד בין המחוזות השונים שם.
אבל המכנה המשותף, לרוב, הוא טחינה של עגבניות וירקות שונים. לעיתים כפרית, לעיתים מעודנת.

הפעם ניקח את המרק הזה לכיוון קצת יותר מעודן ומודרני, אפשר לומר גורמה.
מפגש מרענן בין מרק קר ופיקנטי לכדור סורבה קפוא ומתקתק וכמובן בין טעמי העגבניות ופלפלים לבין טעם הסלרי.

המשך קריאה
  13676 צפיות

מרק בויאבז

מרק בויאבז
חגיגה של פירות ים, דגים וירקות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בויאבז הוא מרק דגים אשר נקשר בעיקר עם מרסיי שבדרום צרפת, אולם אני דווקא טעמתי את המרק המשובח ביותר בחבל נורמנדי, בכפר דייגים קטן על חוף האוקיאנוס האטלנטי.

מאז, טעמתי עשרות גרסאות שונות למרק הזה, רובן לא הותיר בי כלום מהזכרון הראשון ההוא.

עקבתי קצת אחרי הגרסאות האהובות בארץ - של אייל שני, של אייל לביא וזה שמוגש במסעדת מנטריי ובסופו של דבר יצאה לי מן גרסה משולבת, עשירה בטעם, עדינה במרקם ובעיקר משרה נחת. עם אוקיאנוס או בלי.

המשך קריאה
  26702 צפיות

מרק רגל

מרק רגל
פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

במשך שנים, הבחירה הטבעית שלי לחורף במסעדות פועלים, היתה מרק רגל.
טעם בשר עשיר, עונג של מח עצם וליווי חריף של סחוג וטחינה על פיתה עבה.

הגיע הזמן שסוף סוף אכין את המרק הנפלא הזה בבית.

המשך קריאה
  19021 צפיות

מרק פטריות צרפתי

מרק פטריות צרפתי

מרק פטריות עשיר צרפתי מפנק צילום: מתוך תוכנית הטלוויזיה אוכל טוב

מרק פטריות עשיר, בעל טעם עמוק, על טהרת הבישול הצרפתי.

מאד קל להכנה ובכל זאת מרשים כפתיחה לארוחה מפוארת.

פורסם לראשונה על ידי בתוכנית הטלויזיה אוכל טוב ובאתר אוכל טוב


מרכיבים (6 מנות):

  • 1/2 קילו פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
  • 100 גרם פטריות יער
  • 3 בצלי שאלוט או 2 בצלים אדומים קטנים קצוצים
  • 10 גרם חמאה
  • 3 שיני שום קלופות, שלמות
  • זר תבלינים הכולל עלה כרישה, מרווה, פטרוזיליה ותימין (קושרים יחד באמצעות חוט קשירה)
  • כוס וחצי ציר עוף (אפשר גם פרווה למי שלא מקפיד על תזונת פליאו או ציר ירקות)
  • כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן אגוזי לוז
  • 5 גבעולי עירית

אופן ההכנה:

המשך קריאה
  10026 צפיות

מרק קשיו תאילנדי

מרק קשיו תאילנדי

סמיך, פיקנטי, ניחוחות תאילנד צילום: עמנואל רוזנצוייג

אגוזי הקשיו, מעבר לערכים התזונתיים הרבים שלהם, מהווים בסיס מעולה לתבשילים עשירים. כולם מכירים את האגזוים כתוספת פריכה, מטוגנת לרוב, מעל מאכלים אסיאתיים רבים. אולם דווקא מבושלים וטחונים, הם משמשים במקום שמנת או גבינה. אפשר לאפות עוגת "גבינה" שעשוייה רק מאגוזי קשיו, למשל.

כאן נכין מרק קארי ירוק ואגוזי הקשיו. מרק עשיר, חורפי, המביא בעדינות את טעמי המזרח – בעיקר תאילנד ווייטנאם.

המרק מתאים גם לצמחוניים (אם ישתמשו בציר ירקות כבסיס במקום ציר עוף) ואפילו לטבעוניים.

פורסם לראשונה על ידי במדור טעם של חו"ל באתר "אוכל טוב"


חומרים (ל-4 מנות):

המשך קריאה
  6039 צפיות
בחזרה לראש העמוד