רביולי ארוגולה במילוי כרישה וריקוטה ברוטב חמאת לימון פרג וצנוברים

רביולי ביתי משובח בצק משי, מילוי מתקתק, רוטב חמצמץ

יש מי שמכור להכנת פסטה ביתית. הנה לכם עוד חגיגה.
יש מי שחושב שהעבודה מוגזמת אל מול התוצאה. הפסד שלו.
ויש את אלו שרוצים וחוששים, או שמחכים להזדמנות מתאימה להוצאת מכונת רידוד הפסטה מהארון. עבורכם - זה הזמן!

הפעם מדובר במנה נפלאה, עשירה בטעם אגוזי מהארוגולה שבבצק ומהצנוברים, מפתיעה במתיקות הטבעית של הכרישה אל מול חמיצות הלימון, יפה בצבע הירוק הזרחני-פסטלי. טקסטורות שנעות בין הבצק העדין, גבינת הריקוטה הקלילה ועד קראנצ'יות הפרג והצנוברים.

הזדמנות לחגיגה ובהחלט מצדיק את טיפת המאמץ.

המשך קריאה
  507 צפיות
  0 תגובות

חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים

חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים
20120115 fillu filled with popyseed 04
20120115 fillu filled with popyseed 05
20120115 fillu filled with popyseed 06
חטיפים נפלאים לנישנוש ליד קפה שחור חזק צילום: עמנואל רוזנצוייג

ברוב המקרים, כאשר אני משתמש בבצק פילו, נותרים דפי בצק רבים שלא ניתן שוב להקפיא. אז אני מכין מהם חטיפים מהירים תוך מילוי מכל הבא ליד.

הפעם, אני משתמש בשילוב הנפלא של פרג ותמרים. אמנם הפרג לא ממש זמין כל הזמן במזווה והאמת היא, שפשוט נשאר לי מילוי פרג מסהרונים שהכנתי יום קודם.אולם החטיפים האלו כל כך טעימים, שכדאי להכין אותם במיוחד ולקנות את הפרג בהתאם.

מילוי הפרג מוצק יחסית למילויים הסטנדרטיים, אולם הוא עסיסי ומפנק ויכול להתאים גם באין סוף מאפים אחרים. חשוב שהפרג יהיה מאוד טרי, רצוי אפילו מטחינה של היום-יומיים האחרונים. אפשר להקפיא את הפרג הטחון במשך כמה שבועות, אבל גם במקפיא איכותו יורדת וטעמו הופך להיות מריר.

המאפים נשמרים בקופסה סגורה, מחוץ למקרר, במשך שבוע.

המרכיבים (45 מאפים):

המשך קריאה
  3473 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד