שוֹק הדגים

Tsukiji Market - Tokyo

טוקיו. ארבע בבוקר.
הרחובות ריקים.
נהג אובר מתייצב בזמן (כמובן) ותוך רבע שעה מוריד אותנו בפתח, מה שמרחוק נראה כמו איזור מחסנים.
כבר בכניסה אפשר להתרשם שמתרחשת המולה, אולם שום דבר לא באמת מכין אותנו לשוק הצפוי לנו בעוד כמה דקות.

המשך קריאה
1506 צפיות
0 תגובות

קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

broccoly-squash-quiche-main

שני פטנטים הופכים את הקיש הבא לטעים בטירוף מצד אחד ונטול רגשות אשם מצד שני.

תחתית הקיש עשוייה פרוסות דקות של דלורית אשר נצלות מראש ואז יחד עם מלית הביצים נוצרת תחתית מוצקה וטעימה להפליא.
למילוי אשר הביצים בו משמשות כחומר המקשר, מוסיפים שמרים תזונתיים אשר מעניקים למלית טעם גבינתי ומנטרלים את הטעם "הבייצי".

ארוחת בוקר נפלאה, ארוחה קלה עם סלט ליד - והכל בריאות.

המשך קריאה
1426 צפיות
0 תגובות

הדיג שלנו באמסטרדם

our-fisherman-at-amsterdam-cover

בין אם רוצים לנשנש "קיבלינג" עם איולי טרי או הרינג מהטובים שבאמסטרדם ובין אם רוצים ליבא הביתה סלמון נפלא, מרכז הדגים באמסטרדם הוא המקום.

המשך קריאה
169 צפיות
0 תגובות

קציצות וצ'יפס

meatball-chips-main

האמת שאינכם צריכים אותי כדי להכין קציצות, נכון ? אבל היה לי כך טעים, אז.....

המשך קריאה
186 צפיות
0 תגובות

חטיפי משמש ואגוזי מלך

appricot-walnut-balls-main

חטיפי אנרגייה נהדרים, ללא סוכר מעובד.

משמשים מיובשים, אגוזי מלך, מעט דבש.

המשך קריאה
1351 צפיות
0 תגובות

גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

rolled-chips-final

במהלך סיור קולינרי סוער בחבל גליסיה בספרד, סיימנו במסעדה המפורסמת של מרצ'לו (Casa Marcelo) אשר בעיר סנטייגו.

מנות הפתיחה המרשימות קבעו את טון הארוחה הנפלאה.

אחת מהן - חצאי גלילי צ'יפס פריכים מוגשים עם חלמון חלק ומלטף אשר בושל בדיוק רב. כל כך פשוט, בסך הכל שלושה חומרי גלם אם לוקחים את המלח בחשבון - וכל כך טעים.

ברגע שחזרתי הביתה, ניסיתי לשחזר את המנה והצלחתי להגיע לטכניקה פשוטה ליישום, יחד עם הטעם והמרקמים המדוייקים שנותרו לי בזכרון הטרי.

המשך קריאה
562 צפיות
0 תגובות

פאי טונה של מיקה

פאי טונה. נפלא לפיקניק ומזנון קר

"פאי טונה"... שם סתמי שלא מגלה כלום מהמעדן הנפלא וקל להכנה הזה.
יכולתי לתת למנה שם יצירתי מפוצץ, אבל אז הייתי חוטא למסר העיקרי: פשוט וטעים.
לא פגשתי עדיין בן משפחה שלא מבקש משולש פאי שוב ושוב ומנגד אין תירוץ לא להכין מאפה פשוט כל כך.

עם סלט קטן ליד, או קר לפיקניק קליל. פשוט מושלם.

הפאי מתייצב מאד לאחר האפייה והקירור ומאד נח לאחוז פרוסה ממנו ועל כן הוא מאד מתאים לנשיאה לעבודה, לבית הספר, לטיול או פשוט לנשנש עם עגבנייה סמוקה ליד (ואם אתם מגדלים לבד את העגבניות, כמו אלו שצילמתי כאן רגע אחרי שקטפתי אותן מהאדנית שבמרפסת ביתי, אז בכלל האושר גדול).

המשך קריאה
483 צפיות
0 תגובות

אלוטה תירס

corn-aluta-main

מי שלא אוהב/ת תירס שתקום/יקום !

ידעתי שאתם אוהבים אז הנה סלט/קלח תירס בנוסח מקסיקני

המשך קריאה
257 צפיות
0 תגובות

לחם טחינה ללא גלוטן

tahini-bread

לחם קל ללא קמח, ללא גלוטן

הקסם נוצר בחיבור בין הטחינה והביצים

המשך קריאה
407 צפיות
0 תגובות

תפוח אדמה ממולא וביצה עלומה

potato-poached-egg

למה תפוח אדמה?
למה? למה לא?

אם תרצו תאכלו בבוקר, אם תרצו בצהריים
אם תרצו זה עדיין תפוח אדמה

המשך קריאה
278 צפיות
0 תגובות

קיפוד מצוי

קציצות בשר טחון עם אורז - כמו קיפודים

תבשיל פרסי קל להכנה, מרשים, משביע, ארוחה שלמה ( ראשונה או עיקרית) קר או חם.

המשך קריאה
665 צפיות
0 תגובות

ענן בצלחת

egg-cloud-main

ביצה !

חומר גלם נהדר, המזון המושלם , ידידותי.

והפעם ענן בצלחת , כה פשוט וכה שונה.

המשך קריאה
479 צפיות
0 תגובות

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם פשתן מהיר וטעים

לחם הפליאו שפרסמנו בעבר זוכה להצלחה גדולה ואני מקבל אין סוף תמונות והודעות שמחה. גם אצלינו בבית הוא הפך לחלק קבוע בתפריט.

יחד עם זאת, לפעמים מתחשק לחם מהיר יותר, קליל יותר.
זה הזמן לאפות את לחם הפשתן.

אם מוסיפים לתערובת כף קימל (מי שאוהב), מקבלים לחם ארומטי שמזכיר את לחם הקימל שלפחות עבורי מהווה נוסטלגיה לימים בהם היה או לחם אחיד או לחם לבן או - למתוחכמים - לחם קימל.

המשך קריאה
1524 צפיות
0 תגובות

ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

spareribs-appleorrange-glased-main

לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

המשך קריאה
733 צפיות
0 תגובות

חזה עוף עסיסי בזיגוג תפוחים ותפוז

חזה עוף עסיסי בטעם חמוץ מתקתק

במקום רוטב ברביקיו שכבודו במקומו מונח, אני מציע לאפות או לבשל בוואקום חזה עוף בזיגוג קצת פחות מתוק, עשוי תפוח ותפוז או קלמנטינה.

קל מאד להכנה, ירק מאודה כליווי, והנה לנו ארוחת צהריים קלילה וטעימה.

המשך קריאה
1041 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד