לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

Sweet Potatos vegan fritters ללא גלוטן, טבעוני, נימוחות וטעימות לכולם

בראנץ' עם ילדי הבוגרים.

כל אחד ומגבלותיו... לפעמים נראה שצריך לנהל שלוש ארוחות נפרדות.
אבל כולם ביחד אצלי בבית זה מנצח כל מגבלה. "אפילו" טבעונות...

הפעם, הצלחתי לקלוע לטעם של כולם עם לביבות בטטה טבעוניות, שאפשר להכין מראש ולחמם קלות לפני ההגשה.
הן נהדרות כפי שהן, ומשתדכות לתוספות רבות, טבעוניות ו"רגילות". למשל שמנת חמוצה/גבינה טבעונית רכה, ממרחי ירקות, חמאת קשיו מדוללת ומתובלת.

המשך קריאה
  659 צפיות

עוגת תפוזים

עוגת תפוזים עוגה לחה, מתוקה, מרירה. כיף של חורף

אני לא מכיר בית בלי מתכון לעוגת תפוזים.

ובכל זאת, מבין כל המתכונים והנסיונות, כאן הגעתי לאיזון המושלם (לטעמי כמובן) בין לחות, נגיסות, מתיקות ומרירות.

היות והבלוג שלנו משמש גם כספר המתכונים האישי שלנו, אני מצרף גם את המתכון המוצלח הזה, שגרתי ככל שיהיה.

המשך קריאה
  1034 צפיות

קציצות בקר ובצל מקורמל בוויסקי שמנת ושומר

meatballs-in-whisky-main טעם וויסקי עמוק, שמנת מלטפת

בשר עם אחוז שומן נכון, מתיקות של בצל מקורמל בתוכו הופך לקציצות קטנות וכייפיות אשר נצרבות בוויסקי בוער ואז מקבלות ליטוף מענג של שמנת וטעם אניסי מרומז מזרעי שומר.

אי-אפשר לעמוד בפני המעדן הזה.

המשך קריאה
  1396 צפיות

טויוטה מחוט ברזל חלוד

rusted wire Toyota in south Africa חוויות מאפריקה

חברים טובים שלנו, ארנון ואלון, פינקו את עצמם לקראת סיכום 60 השנים הראשונות לחייהם, בכמה ימי טיסה בגובה העשב במרחבים המרהיבים ומרתקים בדרום אפריקה.

ברור שעבור ארנון החוויות, המפגשים והמראות מהווים חומר משובח להצתת אסוציאציות.

לקרוא, להרהר ובעיקר - לקנא.
בסוף הפוסט - סרטון בעריכת אלון פרג

המשך קריאה
  1010 צפיות

תוספת תירס מקסיקנית

mexican corn side dish main חריף, מתוק - תוספת שתופשת

למה מקסיקנית? סתם נשמע לי מתאים ומושך...

האמת, מדובר במנת תוספת קלה ומהירה להכנה, שמתאימה גם לארוחה קלה בפני עצמה וגם כתוספת טבעונית/צמחונית ובוודאי גם בשרית.

התלבטתי אם בכלל יש הצדקה להעלות את המתכון הפשוט לבלוג שלנו כי בסך הכל הכנתי משהו זריז בבית "ממה שהיה", אבל בפועל - למרות שהתירס ליווה סטייק משובח (יסלחו לי הטבעונים והצמחונים שקוראים את הפוסט. המתכון עדיין שווה ביותר גם עבורכם), מצאנו את עצמנו מתענגים דווקא על התוספת יותר מאשר על עיקר המנה.

המשך קריאה
  1411 צפיות

רביולי ארוגולה במילוי כרישה וריקוטה ברוטב חמאת לימון פרג וצנוברים

רביולי ביתי משובח בצק משי, מילוי מתקתק, רוטב חמצמץ

יש מי שמכור להכנת פסטה ביתית. הנה לכם עוד חגיגה.
יש מי שחושב שהעבודה מוגזמת אל מול התוצאה. הפסד שלו.
ויש את אלו שרוצים וחוששים, או שמחכים להזדמנות מתאימה להוצאת מכונת רידוד הפסטה מהארון. עבורכם - זה הזמן!

הפעם מדובר במנה נפלאה, עשירה בטעם אגוזי מהארוגולה שבבצק ומהצנוברים, מפתיעה במתיקות הטבעית של הכרישה אל מול חמיצות הלימון, יפה בצבע הירוק הזרחני-פסטלי. טקסטורות שנעות בין הבצק העדין, גבינת הריקוטה הקלילה ועד קראנצ'יות הפרג והצנוברים.

הזדמנות לחגיגה ובהחלט מצדיק את טיפת המאמץ.

המשך קריאה
  1575 צפיות

ריבת חבושים {תרמומיקס}

ריבת חבושים ריבת חבושים. פינוק סתווי

סוף הקיץ מתקרב, למרות שעוד לא מרגישים את זה.

אבל לצידי הדרכים כבר פורחים חצבים ובשווקים כבר נמכרים חבושים מוצקים ויפים.

מאוסף המתכונים ב"שטעים" בהם אני עושה שימוש בחבושים, אפשר להבין את אהבתי לפרי הזה.

אחד הדברים הראשונים שאני מכין עם הופעת החבושים, הוא ריבה בכמות שתספיק כמתנה למארחים בארוחות החג הצפופות ו-כמובן גם קצת לשחיתות הביתית...

יש אין סוף מתכוני ריבת חבושים ברחבי האינטרנט ועל כן כאן, אני מתמקד בהכנת ריבה בתרמומיקס. כלי אידאלי להכנת ריבות, גם בכמות קטנה כאשר יש שארית של פרי שעומד רגע לפני דרכו האחרונה לפח וכאשר מדובר בפרי קשה כל כך כמו החבוש, התרמומיקס הוא בכלל שיחוק.

המשך קריאה
  1170 צפיות

כמה טוב שבאתי הביתה

so-good-to-come-home צילום: הדס רוזנצוייג / עיבוד: עמנואל רוזנצוייג

כבר שמונה שנים בגרמניה.
הפרספקטיבה רחבה יותר, מורכבת יותר, הגעגועים קיימים, אבל גם האמביוולנטיות.

עוד ביקור מולדת, עם ילידי גרמניה שכבר הספיקו לגדול ומציבים מראה.

מתי הדס תחזור לישראל?

המשך קריאה
  2300 צפיות

פאייה אורגינל

פאייה קלאסית פאייה קלאסית, עשירה ומספקת. אוליייי

חבל קטלוניה שבספרד העניק לנו את אחת ממנות האורז היותר מעניינות וטעימות - הפאייה.

ארוחה שלימה בה מתחילים עם טיגון בשרים שמנים, לרוב מוסיפים פירות ים (אם כי לא חובה), ירקות עשירי טעם, על התקרובת רבת שכבות זו מפזרים אורז עמילני ואת הכל מציפים בציר עוף או ציר אחר.

היצירתיות מאפשרת צירופים וצבעים כיד הדמיון, אבל הטכניקה הבסיסית לא משתנית. 

יש ברחבי האינטרנט מליוני מתכוני פאייה ובכל זאת, אני שמח לשתף טכניקה מוכחת אחרי שניסיתי כמה ובעיקר אחרי שצברתי קצת נסיון בחבל המקור - קטלוניה, בברצלונה ובחוות Els Casals המופלאה.

המשך קריאה
  1631 צפיות

טברנה אורגינל

origen-taberna-cover

כשאומרים ״טאפסים״ חושבים מיד מנות קטנות, לרוב על פרוסות לחם קלוי, חומרי גלם פשוטים וטובים, פעמים רבות כבושים או מעושנים.
פירות ים, בשרים שמנים.
אבל ב-Taberna Origen שבמדריד הפרשנות הרבה יתר מורכבת, יצירתית, מתוחכמת ובעיקר – טעימה מאד.

המשך קריאה
תגיות:
  1254 צפיות

עוגת קראמבל תפוחים {פליאו}

עוגת קראמבל תפוחים פליאו

עסיסית, פריכה, מתובלת.

עם או בלי כדור גלידה בצד, עם או בלי כפית שמנת חמוצה - עוגה שכיף להתפנק איתה או לארח בשמחה.

המשך קריאה
  5658 צפיות

פעם רביעית גלידה

next-time-icecream3 כבר פנטזיה על ילד רביעי? (עיבוד גרפי: עמנואל)

דודה חכמה שלי מספרת, ששאלה פעם את אמא שלה, מתי תדע שהיא מוכנה להיות אמא.
ענתה לה אמה החכמה: "זאת תדעי בתי בילד השלישי שלך..."

המשך קריאה
  1546 צפיות

כדורי קוקוס לימון {פליאו}

lemon-coconut-macaroon-main

כמו המקרונים של פסח, אבל טעימים ובריאים יותר.
רכים בפנים, יבשים בחוץ. נשנוש נהדר שקל לקחת גם לדרך.

קוקוס, דבש, הרבה לימון ועוד כמה תוספות, גלגול פשוט לכדורונים ואפייה קצרה.
ללא גלוטן, ללא דגנים, ללא ביצים.

המשך קריאה
  2419 צפיות

חטיף קשיו וזרעים {פליאו, ללא גלוטן}

חטיף נפלא של זרעים וקשיו

אחרי הביס הראשון אפרת אמרה לי: "למות. עכשיו תרשום כדי שפעם הבאה יצא לך בדיוק, אבל בדיוק(!) אותו הדבר".

מזל שהחטיף נשמר בפריזר עד השימוש. כך ניתן איך שהוא לשלוט ברצון העז לעוד פרוסה. אמנם רק מרכיבים בריאים נפלאים מכיל החטיף, אבל גם בריאות צריך למנן (;

חמאת קשיו (או תחליף), מבחר זרעונים נהדר, מייפל ושמן קוקוס. עונג צרוף.

המשך קריאה
  3602 צפיות

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים

sweet-potato-squash-sprout-01

תוספת כתומה נפלאה, קלה להכנה, מתאימה כמנה בפני עצמה, עם ביצת עין להשלמת ארוחה קלה או כתוספת ליד בשר.

צריך לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות ולשמור על טיפה נגיסות.

לימון סחוט לפני ההגשה והמון עשבי תיבול מקפיצים את המנה בכמה דרגות.

המשך קריאה
  2574 צפיות
בחזרה לראש העמוד