רביולי ארוגולה במילוי כרישה וריקוטה ברוטב חמאת לימון פרג וצנוברים

רביולי ביתי משובח בצק משי, מילוי מתקתק, רוטב חמצמץ

יש מי שמכור להכנת פסטה ביתית. הנה לכם עוד חגיגה.
יש מי שחושב שהעבודה מוגזמת אל מול התוצאה. הפסד שלו.
ויש את אלו שרוצים וחוששים, או שמחכים להזדמנות מתאימה להוצאת מכונת רידוד הפסטה מהארון. עבורכם - זה הזמן!

הפעם מדובר במנה נפלאה, עשירה בטעם אגוזי מהארוגולה שבבצק ומהצנוברים, מפתיעה במתיקות הטבעית של הכרישה אל מול חמיצות הלימון, יפה בצבע הירוק הזרחני-פסטלי. טקסטורות שנעות בין הבצק העדין, גבינת הריקוטה הקלילה ועד קראנצ'יות הפרג והצנוברים.

הזדמנות לחגיגה ובהחלט מצדיק את טיפת המאמץ.

המשך קריאה
  338 צפיות
  0 תגובות

כמה טוב שבאתי הביתה

so-good-to-come-home צילום: הדס רוזנצוייג / עיבוד: עמנואל רוזנצוייג

כבר שמונה שנים בגרמניה.
הפרספקטיבה רחבה יותר, מורכבת יותר, הגעגועים קיימים, אבל גם האמביוולנטיות.

עוד ביקור מולדת, עם ילידי גרמניה שכבר הספיקו לגדול ומציבים מראה.

מתי הדס תחזור לישראל?

המשך קריאה
  1635 צפיות
  0 תגובות

פאייה אורגינל

פאייה קלאסית פאייה קלאסית, עשירה ומספקת. אוליייי

חבל קטלוניה שבספרד העניק לנו את אחת ממנות האורז היותר מעניינות וטעימות - הפאייה.

ארוחה שלימה בה מתחילים עם טיגון בשרים שמנים, לרוב מוסיפים פירות ים (אם כי לא חובה), ירקות עשירי טעם, על התקרובת רבת שכבות זו מפזרים אורז עמילני ואת הכל מציפים בציר עוף או ציר אחר.

היצירתיות מאפשרת צירופים וצבעים כיד הדמיון, אבל הטכניקה הבסיסית לא משתנית. 

יש ברחבי האינטרנט מליוני מתכוני פאייה ובכל זאת, אני שמח לשתף טכניקה מוכחת אחרי שניסיתי כמה ובעיקר אחרי שצברתי קצת נסיון בחבל המקור - קטלוניה, בברצלונה ובחוות Els Casals המופלאה.

המשך קריאה
  457 צפיות
  0 תגובות

טברנה אורגינל

origen-taberna-cover

כשאומרים ״טאפסים״ חושבים מיד מנות קטנות, לרוב על פרוסות לחם קלוי, חומרי גלם פשוטים וטובים, פעמים רבות כבושים או מעושנים.
פירות ים, בשרים שמנים.
אבל ב-Taberna Origen שבמדריד הפרשנות הרבה יתר מורכבת, יצירתית, מתוחכמת ובעיקר – טעימה מאד.

המשך קריאה
תגיות:
  611 צפיות
  0 תגובות

עוגת קראמבל תפוחים {פליאו}

עוגת קראמבל תפוחים פליאו

עסיסית, פריכה, מתובלת.

עם או בלי כדור גלידה בצד, עם או בלי כפית שמנת חמוצה - עוגה שכיף להתפנק איתה או לארח בשמחה.

המשך קריאה
  3290 צפיות
  0 תגובות

כדורי קוקוס לימון {פליאו}

lemon-coconut-macaroon-main

כמו המקרונים של פסח, אבל טעימים ובריאים יותר.
רכים בפנים, יבשים בחוץ. נשנוש נהדר שקל לקחת גם לדרך.

קוקוס, דבש, הרבה לימון ועוד כמה תוספות, גלגול פשוט לכדורונים ואפייה קצרה.
ללא גלוטן, ללא דגנים, ללא ביצים.

המשך קריאה
  1059 צפיות
  0 תגובות

חטיף קשיו וזרעים {פליאו, ללא גלוטן}

חטיף נפלא של זרעים וקשיו

אחרי הביס הראשון אפרת אמרה לי: "למות. עכשיו תרשום כדי שפעם הבאה יצא לך בדיוק, אבל בדיוק(!) אותו הדבר".

מזל שהחטיף נשמר בפריזר עד השימוש. כך ניתן איך שהוא לשלוט ברצון העז לעוד פרוסה. אמנם רק מרכיבים בריאים נפלאים מכיל החטיף, אבל גם בריאות צריך למנן (;

חמאת קשיו (או תחליף), מבחר זרעונים נהדר, מייפל ושמן קוקוס. עונג צרוף.

המשך קריאה
  2706 צפיות
  0 תגובות

לחמניות שום {פליאו}

לחמניות שום ללא גלוטן

לארוחת ערב קלה, ליד סלט רענן, לעיתים מתחשק לנו איזו פחמימה בריאה.

לחמניות שום על בסיס שקדים-טפיוקה-קוקוס, פריכות בחוץ ורכות בפנים, חמימות ונפלאות.

רק לשים לב ולא לחסל את כל הלחמניות בבת-אחת... הכל במידה.

המשך קריאה
  1159 צפיות
  0 תגובות

פצ'ינקה וסלוט בשלכת ביפן

פצ'ינקו אנד סלוט. איור: ארנון קרמר
רחוק כל כך. יפה כל כך איור: ארנון קרמר

סוף אוקטובר ביפן. החורשות והיערות בשיפולי ההרים הציוריים נצבעים בצהוב-כתום-אדום.

אבל מאחורי הצבעים, דרך נקודת המבט הייחודית של ארנון, אפשר כמובן להבחין גם בפרטי תרבות ובאנשים.

טיול שלכת קסום מנקודת מבט מרתקת.

המשך קריאה
  747 צפיות
  0 תגובות

שוֹק הדגים

Tsukiji Market - Tokyo

טוקיו. ארבע בבוקר.
הרחובות ריקים.
נהג אובר מתייצב בזמן (כמובן) ותוך רבע שעה מוריד אותנו בפתח, מה שמרחוק נראה כמו איזור מחסנים.
כבר בכניסה אפשר להתרשם שמתרחשת המולה, אולם שום דבר לא באמת מכין אותנו לשוק הצפוי לנו בעוד כמה דקות.

המשך קריאה
  3586 צפיות
  0 תגובות

פעם רביעית גלידה

next-time-icecream3 כבר פנטזיה על ילד רביעי? (עיבוד גרפי: עמנואל)

דודה חכמה שלי מספרת, ששאלה פעם את אמא שלה, מתי תדע שהיא מוכנה להיות אמא.
ענתה לה אמה החכמה: "זאת תדעי בתי בילד השלישי שלך..."

המשך קריאה
  892 צפיות
  0 תגובות

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים

sweet-potato-squash-sprout-01

תוספת כתומה נפלאה, קלה להכנה, מתאימה כמנה בפני עצמה, עם ביצת עין להשלמת ארוחה קלה או כתוספת ליד בשר.

צריך לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות ולשמור על טיפה נגיסות.

לימון סחוט לפני ההגשה והמון עשבי תיבול מקפיצים את המנה בכמה דרגות.

המשך קריאה
  1569 צפיות
  0 תגובות

קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

broccoly-squash-quiche-main

שני פטנטים הופכים את הקיש הבא לטעים בטירוף מצד אחד ונטול רגשות אשם מצד שני.

תחתית הקיש עשוייה פרוסות דקות של דלורית אשר נצלות מראש ואז יחד עם מלית הביצים נוצרת תחתית מוצקה וטעימה להפליא.
למילוי אשר הביצים בו משמשות כחומר המקשר, מוסיפים שמרים תזונתיים אשר מעניקים למלית טעם גבינתי ומנטרלים את הטעם "הבייצי".

ארוחת בוקר נפלאה, ארוחה קלה עם סלט ליד - והכל בריאות.

המשך קריאה
  2374 צפיות
  0 תגובות

הדיג שלנו באמסטרדם

our-fisherman-at-amsterdam-cover

בין אם רוצים לנשנש "קיבלינג" עם איולי טרי או הרינג מהטובים שבאמסטרדם ובין אם רוצים ליבא הביתה סלמון נפלא, מרכז הדגים באמסטרדם הוא המקום.

המשך קריאה
  843 צפיות
  0 תגובות

קציצות וצ'יפס

meatball-chips-main

האמת שאינכם צריכים אותי כדי להכין קציצות, נכון ? אבל היה לי כך טעים, אז.....

המשך קריאה
  934 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד