השתתפתי בסדנה חלבית בניצוח השפית-קונדיטורית אירמה קזר, היחידה בארץ המעבירה סדנאות מקצועיות על המטבח הגאורגי, מה אומר?
חוויה מופלאה של טעמים ושל מסורת.
כשמדברים על המטבח הגיאורגי, לא ניתן להתעלם מההיסטוריה ארוכת השנים של המדינה היפיפיה והשופעת, שהיתה נתונה למלחמות אין סוף, והשפעות מרובות על המטבח המקומי גם בעיתות שלום מעצם ממיקומה קרוב לדרך המשי, ומדינות שכנות כמו אוסטריה, למשל, משם הגיעו סלט הירקות בשילוב ביצים, המיונז והשטרודל.
המטבח הגיאורגי מתאפיין בחריפות הצ'ילי האדום הדק והעבה, בפלפל השחור, זעפרן, כוסברה
המלך הבלתי מעורער השולט בכל תבשיל, בכל מתוק-קונדיטוריה, הוא אגוז המלך.
אומרים גיאורגיה מייד קופץ החצ'פורי לראש. ויש כל כך הרבה סוגים שלו לפי חבלי ארץ והשבטיות.
יש חלבי, יש בשרי, יש צורות שונות ומילוייים מגוונים. משמעות השם: חאצו' = גבינה, פורי = לחם.
הגעתי לסדנא עם בשלניות מנוסות במטבח הגיאורגי ויחד עמדנו נדהמות (הן יותר ממני) מול קלות ההכנה של הבצקים למאכלים השונים, למרות שכאשר קוראים את המתכון מהדף, הוא נראה ממש כמו מגילה.
נפעמנו מהמרקמים המדהימים ששף אירמה קזר הוציאה והראתה מתחת ידיה האמונות, וכמובן שסוף הסדנה ישבנו והתענגנו.
חצ'פורי אימרולי - בצק ממולא גבינה ותפוחי אדמה
צילום: עפרה קיוי
רוצים מתכונים? הגיבו למטה ואנו נפרסם בהמשך.
למשל:
צ'יטיס רדז'ה - בצק מבושל ממולא בפודינג וניל ושמנת וריבת פובידל
צילום: עפרה קיוי
תגובות