הטעמים של גאורגיה

הטעמים של גאורגיה
אפייה מסורתית בגאורגיה צילום: Elena Ryabova

השתתפתי בסדנה חלבית בניצוח השפית-קונדיטורית אירמה קזר, היחידה בארץ המעבירה סדנאות מקצועיות על המטבח הגאורגי, מה אומר?

חוויה מופלאה של טעמים ושל מסורת.

כשמדברים על המטבח הגיאורגי, לא ניתן להתעלם מההיסטוריה ארוכת השנים של המדינה היפיפיה והשופעת, שהיתה נתונה למלחמות אין סוף, והשפעות מרובות על המטבח המקומי גם בעיתות שלום מעצם ממיקומה קרוב לדרך המשי, ומדינות שכנות כמו אוסטריה, למשל, משם הגיעו סלט הירקות בשילוב ביצים, המיונז והשטרודל.

המטבח הגיאורגי מתאפיין בחריפות הצ'ילי האדום הדק והעבה, בפלפל השחור, זעפרן, כוסברה

המלך הבלתי מעורער השולט בכל תבשיל, בכל מתוק-קונדיטוריה, הוא אגוז המלך.

אומרים גיאורגיה מייד קופץ החצ'פורי לראש. ויש כל כך הרבה סוגים שלו לפי חבלי ארץ והשבטיות.
יש חלבי, יש בשרי, יש צורות שונות ומילוייים מגוונים. משמעות השם: חאצו' = גבינה, פורי = לחם.

georgia 02

הגעתי לסדנא עם בשלניות מנוסות במטבח הגיאורגי ויחד עמדנו נדהמות (הן יותר ממני) מול קלות ההכנה של הבצקים למאכלים השונים, למרות שכאשר קוראים את המתכון מהדף, הוא נראה ממש כמו מגילה.

אירמה קזר מדגימה בצק

נפעמנו מהמרקמים המדהימים ששף אירמה קזר הוציאה והראתה מתחת ידיה האמונות, וכמובן שסוף הסדנה ישבנו והתענגנו.

חצפורי אימרולי. צילום עפרה קיויחצ'פורי אימרולי - בצק ממולא גבינה ותפוחי אדמה
צילום: עפרה קיוי

רוצים מתכונים? הגיבו למטה ואנו נפרסם בהמשך.
למשל:

  • חצ'פורי: פנוואני, אצ'רולי, אימרולי
  • לחם: שוטי פורי
  • שטרודל: ושליאני
  • עוגת שכבות: צ'יטיס רדזה<

ציטיס רדזה - צילום עפרה קיויצ'יטיס רדז'ה - בצק מבושל ממולא בפודינג וניל ושמנת וריבת פובידל
צילום: עפרה קיוי

הקיץ של הדס
אמריקן Touch
 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 06 דצמבר 2019

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד