פנקייק כוסמין ובננה

פנקייק כוסמין ובננה
שבת בבוקר יום יפה צילום: אלה רוזנצוייג

 

אני זוכרת את הפעם הראשונה שבישלתי במטבח.
השנה הייתה 1989 או אולי תחילת 1990... אני הייתי בת שלוש.
היום היה שבת השעה הייתה מוקדמת וברקע התנגן הדיסק, הייתי פעם ילד, של אריק איינשטיין.

אני עמדתי על כיסא כדי שאוכל להגיע לגובה השיש ואבא עמד לידי.
"בואי נכין פנקייקס" אבא אמר ואני כמובן קפצתי מיד משמחה.

לא הייתי ילדה אכלנית במיוחד אבל פנקייקס היה ונשאר המאכל האהוב והמנחם ביותר במבחינתי.
אני זוכרת שעמדתי ליד אבא והוא הראה לי כל שלב והסביר לאט לאט ככה שגם ילדה בת שלוש תבין.
אז עוד הכנו אותם בעזרת ספר בישול... בטח של רות סירקס אבל אולי של מישהו אחר...

אז במתכון היו ביצים וריויון, התמצית וניל והמייפל היו בכאילו ואני בכלל העדפתי סירופ מייפל שוקולד....
לקח לי שנים להבין שסירופ שוקולד הוא סירופ שוקולד וסירופ מייפל הוא סירופ מייפל ושאין דבר כזה סירופ מייפל שוקולד או סירופ מייפל תות...
אבל אני התעקשתי! סירופ מייפל זה השם המקדים לכל סוגי הסירופים בעולם ואחר כך יש להוסיף את הטעם הצוי.

מאז עברו הרבה שנים... שני עשורים וחצי ושנה!
מאז אנחנו מכינים פנקייקים בעיניים עצומות מבלי לחשב כמויות ומבלי לבדוק מצרכים.
המצרכים שבמתכון המקורי עברו שינוי גם הם.

מזה שלוש שנים אני טבעונית.
אז לרגל יום הולדת שלוש לטבעונות ולרגל הפינה החדשה שלי החלטתי להכין לכם פניקייקים.
פנקייקים טבעוניים ואולי מעט בריאים יותר מאלו שהכנו אי שם בסוף שנות ה80...

 

אם יש לכם ילדים סרבני אוכל שהפנקייק הזה לא נראה כמו מה שהם רגילים לו, אפשר להחליף את הקמח כוסמין לקמח רגיל ואפשר להוריד חלק או אפילו את את כל אחד מהשלושה תבלינים אך לא לוותר על המלח ועל גרידת הלימון.

מצרכים (10-8 פנקייקים קטנים):

  • בננה
  • כפית שמן קוקוס לבלילה ועוד שמן קוקוס למחבת
  • חצי כוס חלב שיבולת שועל
  • חצי כוס קמח כוסמין
  • מעט מכל תבלין :מוסקט, קינמון, אבקת זנגוויל - לפי הטעם
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • בערך כפית גרדת לימון

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית יש למעוך בעזרת מזלג את הבננה עם כפית שמן עד שתהיה מחית יחסית חלקה עד כמה שאפשר.
  2. להוסיף את החלב ותמצית הוניל ולערבב היטב.
  3. להוסיף את התבלינים כולל הלימון והמלח ולערבב היטב.
  4. להוסיף את הקמח. מומלץ ביותר לנפות או על מנת למנוע גושים של קמח. אם אין נפה, מסננת עם חורים קטנים תספיק בהחלט. לערבב הכל היטב ולתת לבלילה לנוח חמש דקות.
  5. במחבת גדולה ושטוחה עם ציפוי מונע הדבקות, שמים מעט שמן קוקוס.
  6. אם מעוניינים בצורה אחידה אפשר להשתמש בטבעת מתכת כמו בתמונה למטה, אבל זה ממש לא הכרחי ואפשר פשוט לשפוך מהבלילה בעזרת כף וליצור עיגולים קטנים. או בגודל הרצוי...
  7. כאשר נוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייק, סימן שהגיע הזמן להפוך אותו (ראו תמונה למטה).

אם החלק התחתון משחים לפני שנוצרות בועות, סימן שהמחבת חמה מידי. טמפרטורה נכונה זה סוד העניין וזו כמובן תלוייה בכיריים וסוג המחבת. צריך לשמור על הפנקייק ולשחק עם חום הכיריים.

הבחירה האולטימטיבית בשבילי היא להטביע את הפנקייקים בסירופ מייפל (האמיתי בלבד! זה של הבכאילו לא נכנס לפה בחיים) אבל כמובן שאפשר גם שוקולד וריבה ועוד....
בתיאבון:)

חומרים דרושים להכנת פנקייקס טבעוניםכלים דרושים להכנת פנקייקסבלילת פנקייקס מוכנהטבעת מתכת ליצירת פנקייקס זהיםבועיות על פני הפנקייקס לפני הפיכהפנקייקס הפוכים בצבע הנכון

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 23 ספטמבר 2018

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד