פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני
צבעוני, קליל ומפנק צילום: אלה רוזנצוייג

ממחר דיאטה

זאת השנה האחרונה בה הגיל שלי מתחיל ב 20 ומשהו. וכבר אני יכולה לחגוג 17 שנים ליום הראשון שבו אמרתי ממחר דיאטה....
אולי לחגוג לא תהיה המילה המתאימה בעצם....

בתחילת גיל ההתבגרות הייתי ילדה עגולה פלוס....פלוס... ומהר מאוד הבנתי שזה לא מתאים לי...
וכך התחיל המסע.
ספרתי נקודות. ספרתי קלוריות. ניסיתי בלי פחמימות. ניסיתי בלי סוכר. אפילו תקופה מסוימת ניסיתי בלי אוכל בכלל.... אל תנסו את זה בבית!

עברתי כל שיטת דיאטה אפשרית מהבריאה ביותר ועד לגרועה שבהפרעות האכילה.
ומה אני אגיד לכם... לא שווה את זה. לא עובד.
אז את רזה לכמה חודשים ורעבה ממש (ממממש), ואז כמה חודשים אחרי עולה שוב הכל.
עולה ויורדת בקצב של מעלית בקניון עזריאלי. זה לא טוב לבריאות וגרוע לעור הפנים!

היום, נכון לשעות אלו ממש, לכל הדעות ואפילו לדעתי אני בחורה רזה!
אבל רזה זה עניין מאוד סובייקטיבי במקצוע בו בחרתי.
הכל טוב ויפה כשאת הולכת לך יפה ונינוחה ברחובות העיר הגדולה. אבל תשימו מולי מצלמה והתמונה משתנה לגמרי!
נראה אתכם מרגישים רזים יפים ונינוחים כשאתם חולקים מסך עם רותם סלע הכה מדהימה!

בכל אופן. לפני שלוש שנים כשעברתי לטבעונות הייתה לי מין פנטזיה מצחיקה שכזאת.
בפנטזיה שלי כל בוקר הייתי פוקחת עיניים ומיד מכינה לי שייק ירוק מתרד וקייל ועוד כל מני עלים, בפנטזיה שלי הוא היה ממש טעים! בפנטזיה שלי רצתי כל בוקר על הים!
בפנטזיה שלי התזונה שלי הייתה מבוססת על ירקות ופירות וקטניות!
הפנטזיה הטבעונית המושלמת.
ממש ראיתי בעיני רוחי איך אני הופכת להיות דקה כמו אטריית אורז מהלכת לי ברחוב עם מזרן יוגה אוכלת רק אוכל אורגני ומברכת את העוברים והשבים בנאמסטה.

אך המציאות... כהרגלה אינה דומה לפנטזיות שלנו...

במציאות אני קמה ב-6 בבוקר, אוכלת מה שיש במקרר שזה לרוב יוגורט סויה או פרוסת לחם עם גבינה טבעונית כלשהי.
לוקחת חטיפי אנרגיה פירות יבשים וכל מה שלא צריך להכין, רצה מאודישן לחזרות להצגות ובדרך אם יש לי זמן בין לבין אני אוכלת בשוארמה הטבעונית ואם יש לי הצגות מחוץ לתל אביב אז אני אוכלת סנדוויץ' טבעוני בארומה באם הדרך...
חוזרת הביתה בסביבות חצות מתה מרעב ואוכלת כל מה שהכי מהר להכין בדרך כלל פסטה.

וכך קורה שאחת לכמה זמן, גם היום, אני צריכה להגיד לעצמי ממחר דיאטה.
כן כן לפעמים צריך לשים גבולות.
מזל שדקה לפני גיל שלושים אני כבר חכמה יותר! אני יודעת שתזונה מאוזנת זה המתכון לחיים בריאים.
הכל בחיים זה ענין של איזון.

אז כשממש יתחשק לי לטבוע בתוך סיר של פסטה אני אוציא את המתכון הזה ואכין אותו במקום. :) בתיאבון.

מצרכים להכנת שתי מנות:

  • 2 גזרים
  • קישוא
  • חופן שרי תמר צהובות
  • חופן שרי תמר אדומות
  • בצל
  • 3 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן עירית
  • שמן זית
  • מלח פלפל
  • גבינה טבעונית משו - גבינה מלוחה 16% עם עשבי תיבול

אופן ההכנה:

חיתוך

כדאי להכין את כל המצרכים מראש ולהפריד בין כולם על מנת שיהיה נוח יותר להוסיף אותם למחבת.

  1. לחתוך את הבצל לחצי ולפרוס לפרוסות דקות כך שיווצרו רצועות של חצי עיגול מהשכבות של הבצל.
  2. לפרוס את שיני השום לפרוסות דקות.
  3. לחצות את העגבניות לחצי.
  4. בעזרת קולפן ליצור רצועות דקות וארוכות מהקישוא ומהגזרים. לשים את הרצועות משניהם ביחד בקערה.
  5. לקצוץ את הפטרוזיליה והעירית.

בישול

  1. במחבת ווק על אש גבוהה יש לשים שמן זית ולטגן את הבצל עד להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את רצועות הקישוא והגזר ומפזרים מעל מעט מלח. בהמשך מוסיפים עוד מלח לכן בשלב זה זה רק מעט. מערבבים היטב למשך שתי דקות, עד שהרצועות לחות ומעט רכות יותר.
  3. יוצרים גומה במרכז המחבת ולתוך הגומה מוסיפים מעט שמן זית.
  4. בתוך הגומה מניחים את העגבניות והשום ומפזרים מעל מלח ופלפל ונותנים לעגבניות דקה להתחיל להוציא נוזלים.
  5. כשהעגבניות מתחילות להוציא את הנוזלים מערבבים את הכל במשך שתי דקות.
  6. מכסים את המחבת ונותנים לאדים לבשל את הכל במשך שלוש דקות.
  7. מוסיפים את הפטרוזיליה והעירית ולערבב היטב. מכסים שוב לשלוש דקות ומורידים מהאש.

זהו המנה מוכנה.

עכשיו לתוספת:

על הצלחת מעל התבשיל אני ממליצה לגרד גבינת משו 16% עם עשבי תיבול.
מבין כל תחליפי הגבינה בסופר הרגיל זו ללא ספק אחת הגבינות הטובות שיש.
זו כמובן תוספת מומלצת אך המנה טעימה ביותר גם בלעדיה :)

מרכיבי המנה כולל גזרים עגבניות וזוקיניכל מרכיבי המנה חתוכים כדרושאידוי ראשוני של רצועות הגזר והזוקיניהוספת עגבניות השריאידוי תוך ערבוב של הזוקיני גזר ועגבניותאריזת גבינת משו טבעונית

פנקייק כוסמין ובננה
כדורי שוקולד טבעוניים תחרותיים

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 19 דצמבר 2018

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד