פאי קראמבל תפוחים טבעוני

פאי קראמבל תפוחים טבעוני
זה זמן התפוח צילום: אלה רוזנצוייג

יש לי קטע כזה מוזר... אני לא ממש אוהבת תפוחים.
זאת אומרת אני כן אוהבת תפוחים אבל בצורות ממש ספציפיות.
רק ירוקים אלא אם מישהו טועם קודם מאדום ומבטיח לי שהוא לא קמחי כי אם הוא קמחי זה עושה לי צמרמורות ליום שלם.
רק חתוכים כי אם הם שלמים אני לא אנגוס בהם לעולם.
בחיים לא צהובים!!! כי למה?!! הם לא טעימים בשום צורה!!
ואם אפשר אז בכלל עדיף שהם מבושלים בדרך זו או אחרת.

ואחרי כל זה אני יכולה להגיד בלב שלם שהעוגה שאני הכי, אבל הכי אוהבת מכל העוגות בעולם זו עוגת תפוחים.
אז אם הייתי צריכה להגדיר את המערכת יחסים שלי עם תפוחים הייתי אומרת איטס קומפליקייטד!

עוגת תפוחים חמה מבחינתי זה החיים עצמם.
הבצק המתוק והפריך, התפוחים החצי חמוצים חצי מתוקים והקראמבל למעלה שמוסיף מתיקות נוספת ופריכות מול רכות... והריח, אוי אלוהי הריח של כל זה נאפה ומבעבע בתנור. ריח שמתאים באופן הזוי גם לשיא הקיץ וגם לשיא החורף.
כאילו הוא מתאים את עצמו לסיטואציה. מחבק ומלטף. ואם במקרה יש גם גלידת וניל טובה באיזור אז מה טוב!

אז עבדתי קשה למצוא ולהמציא מחדש מתכונים לעוגת תפוחים טבעונית ראויה.
ועדיין אני חשה צורך להמשיך ולשפר. אבל בינתיים אתן לכם את המתכון המנחם מאוד הבא.
ממליצה לכם בחום להכין את זה כשיש מלא אנשים מסביבכם אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מנסים "ליישר" את התבנית עד הסוף לבד!
בתיאבון :)

 

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כוס חמאה טבעונית קרה או מרגרינה קרה (לי נגמרה החמאת קוקוס באמצע אז עשיתי חצי מרגרינה חצי חמאת קוקוס)
  • 6-10 כפות מי קרח (להתחיל ב-6 ולהוסיף במידת הצורך)

למילוי:

  • כוס קרם קוקוס
  • 3 כפות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל (קראו הערה בסוף המתכון)
  • כפית קינמון
  • ⅛ כפית אבקת זנגוויל
  • ⅛ כפית מוסקט מגורר
  • מיץ מחצי לימון
  • שלושה תפוחים
  • אגס

לקראמבל:

  • כוס סוכר לבן
  • ½ כפית מלח
  • כוס וחצי קמח
  • ½ כוס חמאת קקאו

הכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות.

הכנת הבצק:

  1. בקערה גדולה יש לערבב את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה/המרגרינה הקרה. לערבב תחילה במזלג. כשהמצרכים מתחילים להתאחד להוסיף בהדרגה את מי הקרח. להתחיל ב 6 כפות. אם לא מספיק בצקי להוסיף עוד אחת אחת. אם יותר מדי רך להוסיף מעט קמח. לערבב חילה במזלג ואז בידיים.
  2. ליצור כדור בצק ולהניח במקרר לצינון.

הכנת המילוי:

  1. בקערה לטרוף יחד את קרם הקוקוס, הקמח, התבלינים, הוניל והלימון. לשים את הקערה בצד.
  2. לחתוך את התפוחים והאגס ולהניח בקערה נפרדת. לסחוט מעליהם מעט לימון ולערבב כדי שלא ישחירו. לשים בצד.

הכנת הקראמבל:

  1. להמיס את החמות קקאו על אש קטנה.
  2. בקערה לערבב את הסוכר, הקמח, המלח והחמאה המומסת.
  3. לערבב במזלג תחילה ואז בידיים ליצור תערובת בגדלים לא אחידים.

הרכבת הפאי:

  1. בתבנית פאי משומנת להניח את כדו הבצק ולמתוח אותו על כל התבנית כולל הדפנות עד למעלה. לשים לב שהכל בעובי אחיד גם התחתית וגם הדפנות. לא עבה מדי ולא דק מדי.
  2. בתוך הבצק להניח את התפוחים.
  3. מעל לשפוך את את הקרם. ולוודא שמגיע לכל החלקים ומכסה היטב את התפוחים.
  4. מעל לפזר את הקרמבל באופן אחיד.
  5. להכניס לתנור ל50 דקות או עד שהקראמבל משחים. להוציא ולצנן מעט.
  6. מומלץ להגיש עם גלידת וניל טבעונית כמובן. גם ברשתות וניליה וגם בגלידה הסיציליאנית יש גלידות וניל טבעוניות נהדרות.

לפני כמה זמן טיילתי לי בחנות טבע כלשהי ומצאתי את המוצר הנהדר הזה של המקלות וניל הטחונים.
זה נהדר בעיניי כי זה פשוט 100% וניל בלי האלכוהול שבתמצית וניל וזה נותן ארומה וטעם עזים יותר מהתמצית. כמובן שגם תמצית וניל אמיתי רגילה תעבוד.

apple crumble pie 01ערבוב כל החומרים היבשיםכל חלקי הפאי מוכנים להרכבהריפוד תבנית פאי בבצק המקוררפיזור קוביות התפוחים על הבצקיציקת מילוי על התפוחיםפיזור קראמבל על התפוחיםפאי מוכן

כדורי שוקולד טבעוניים תחרותיים
רוטב "שמנת" טבעוני - זכרונות מבית סבתא

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 19 אוקטובר 2018

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד