זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

מידע נוסף

  • קל
  • 5-20 דקות
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
  • בלנדר או מעבד מזון, רצוי תרמומיקס

במקום רוטב הברביקיו המסורתי, הנה זיגוג תפוחים ותפוזים נפלא שיהפוך חזה עוף פשוט למעדן.
הרוטב מעולה גם לזיגוג צלעות, בעיקר ספייריבס.

 בישול בתרמומיקס מפשט ומזרז מאד את ההכנה וניתן להכין את כל המנה ברצף אחד באותה קערת עיבוד.

אם אין תרמומיקס, ניתן להשתמש במעבד מזון או בבלנדר, אולם אז לרוב כדאי לסנן את הרוטב לאחר העיבוד.

קישורים למתכונים בשימוש הזיגוג:

חומרים:

  • 1 בצל
  • 1 (20 גרם) כף שטוחה שמן קוקוס
  • 1 תפוח גדול (אני השתמשתי בגאנד סמיט, אולם גם תפוח מתוק יתאים
  • 1-2 ס"מ (15 גרם) שורש ג'ינג'ר טרי. לחילופין אפשר להשתמש גם בחצי כפית ג'ינג'ר טחון, אבל בכל זאת עדיף שורש טרי.
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות אמינו קוקוס (או רוטב סויה)
  • 2 כפות מימרח תמרינדי (25 גרם). לא חובה
  • 30 גרם מייפל אמיתי
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד או קלמנטינה גדולה
  • מיץ תפוז קטן או קלמנטינה גדולה (80 גרם)
  • חצי כוס מים
  • חצי כפית מלח (רצוי מעושן, אבל לא חובה)
  • 1/3 כפית פלפל צ'יפוטלה מעושן (אפשר להחליף בפפריקה מעושנת)
  • 1/3 כפית פלפל קאיין (אפשר להחליף בצ'ילי טחון)
  • 1/2 כפית פפריקה (אם משתמשים בפפריקה מעושנת במקום הצ'יפוטלה, פשוט מגדילים את הכמות למעט פחות מכפית)
  • עלה דפנה שלם
  • חצי מקל קינמון (אופציונאלי)

אופן ההכנה (עם בלנדר או מעבד מזון)

  1. קוצצים דק את הבצל ומאדים בסיר בינוני 5 דקות עד לשקיפות
  2. קוצצים לקוביות קטנות את התפוח ואת הג'ינג'ר ומוסיפים לבצל המאודה ומאדים 5 דקות נוספות
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום, מכסים ומבשלים 15 דקות עד להתרככות מלאה של התפוחים
  4. מערבבים כל כמה דקות. אם התערובת מתייבשת, מוסיפים עוד מעט מים
  5. שולפים וזורקים את עלה הדפנה ואת מקל הקינמון (אם משתמשים בו)
  6. מעבדים היטב את התערובת המבושלת בבלדר איכותי או במעבד מזון (הוראות להכנה בתרמומיקס בהמשך המתכון) ומסננים את התערובת המשחתית דרך מסננת. תדרש עזרה של מעיכה עם כף.

שומרים בצנצנת עד השימוש, עד שלושה ימים במקרר

לשימוש, מורחים את התערובת על בשר מבושל (עוף או ספייריבס) ומעבירים לגריל. הופכים מספר פעמים ומברישים בעוד זיגוג במהלך הצריבה החיצונית.

אופן ההכנה (עם תרמומיקס)

  1. מכניסים בצל חתוך לשניים ואת שמן הקוקוס לקערת התרמומיקס ומעבדים 6 שניות / מהירות 4.5
  2. מחזירים את תוכן הקערה למרכז ומבשלים 2.5 דקות / וורומה / מהירות 1
  3. מוסיפים את התפוח, הג'ינג'ר והשום וקוצצים 6 שניות / מהירות 4.5 
  4. מאדים את רסק התפוחים 3 דקות / וורומה / מהירות 1
  5. מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים 17 דקות / 100 מעלות / מהירות 1
  6. מוציאים את עלה הדפנה (לא נורא אם לא מוצאים אותו או את חלקו) ומקל הקינמון ומרסקים את התערובת 40 שניות / מהירות 10. באמצע העיבוד עוצרים ומחזירים את התערובת למרכז הקערה

התרמומיקס מעבד באופן מושלם את הרוטב ואין צורך בסינון. אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים מעט מים. מאחסנים בצנצנת נקייה עד שלושה ימים במקרר. שימוש כמו בהוראות המתכון שלמעלה.

 

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
שומן בקר לטיגון

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 18 אוקטובר 2017

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד