ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות לא כולל הכנת הזיגוג
  • 25 שעות
  • לא
  • כן
  • ציוד בישול בוואקום

לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

 

גם מי שלא מבשל עדיין בשיטת ה-Sous Vide, הבישול בווקאום, יכול לנצל את הזיגוג. בישול מקדים בסיר לחץ ואז השלמה מעל הגריל (או מתחת הגריל בתנור הביתי) תוך כדי מריחת הזיגוג כל כמה דקות.

בטיב טעם ניתן להשיג לאחרונה ספייריבס ללא העצם. אמנם לעצם יש תפקיד מסויים בטעם הנתח במהלך הבישול, אך גם ללא העצמות, עם הזיגוג הטעם נפלא.

חומרים

  • ספייריבס עם או בלי העצם.
  • מנת זיגוג תפוח-תפוז לפי המתכון בקישור הזה או רוטב ברביקיו על פי העדפתכם.

אופן ההכנה

  1. מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס
  2. מנקים את שורת הצלעות. בחלקה התחתון, הקעור, לרוב יש יריעה דקה ובלתי נגיסה שחשוב לקלף (אלא אם הקצב כבר הכין את הצלעות כמו שצריך).
  3. מכניסים צלעות לשקית Ziplock או דומה (לשים לב שהשקית מתאימה לבישול בטמפרטורה של 95 מעלות לפחות. אם לא כתוב על האריזה, לא להשתמש בשקיות האלו).
  4. מוסיפים שתיים-שלוש כפות זיגוג ומוציאים את האוויר בשיטת ההשקעה.
  5. מבשלים 24-30 שעות
  6. אם משתמשים מייד עוברים לשלב הבא. אם מעבירים לקירור עד השימוש, מכניסים את השקיות למי קרח למשך חצי שעה ומעבירים למקרר או להקפאה. לפני השימוש מחממים במשך שעה וחצי בטמפרטורה 68 מעלות.
  7. מחממים גריל בתנור האפייה או מפעילים גריל ברביקיו
  8. מורחים בנדיבות זיגוג על שני צידי הצלעות וצולים במשך 5 דקות לכל צד. מורחים עם מברשת סיליקון זיגוג כל דקה-שתיים.

מגישים מייד!

דרג את הרשום בבלוג זה:
חזה עוף עסיסי בזיגוג תפוחים ותפוז
קיפוד מצוי

פוסטים קשורים

תגובות

אורח - ארנון בתאריך ראשון, 07 מאי 2017 08:40
טעים אש

יצא רוטב חריף בטירוף. אישתי והבת שלי לא נתנו לי לשים אותו על הבייביבק, אז הכנתי אחד נוסף בלי הקאיין.
אבל היות והיו לי ארבע שורות של צלעות, ניסיתי גם עם החריף, גם עם הלא חריף וגם עם רוטב ברביקיו של היינץ
אחרי 21 שעות ב-65 מעלות, הרוטב החריף ניצח בגדול ומרחתי אותו על כל הצלעות.
נטרפו...

יצא רוטב חריף בטירוף. אישתי והבת שלי לא נתנו לי לשים אותו על הבייביבק, אז הכנתי אחד נוסף בלי הקאיין. אבל היות והיו לי ארבע שורות של צלעות, ניסיתי גם עם החריף, גם עם הלא חריף וגם עם רוטב ברביקיו של היינץ אחרי 21 שעות ב-65 מעלות, הרוטב החריף ניצח בגדול ומרחתי אותו על כל הצלעות. נטרפו...
עמנואל רוזנצוייג בתאריך ראשון, 07 מאי 2017 09:32
כמויות...

ארנון, קודם כל כיף שבסוף היתה הצלחה גדולה!!!

פלפל הקאיין, אחד האהובים עלי, ממזר גדול. בטעימה ראשונה הוא מרגיש עדין, ואז אחרי כמה זמן הוא כמו פצצת השהייה... פתאום מתפתחת החריפות וגם הטעם המיוחד שלו.
אני משתמש רק בגרסה הטחונה שלו ורק בעדינות רבה.
הכמויות במתכון מדודות ומדוייקות, כמובן לטעמי, אבל לא קיבלתי רושם משאר הסועדים שחריף להם מידי או אפילו בכלל.
לכן נראה לי ש"שליש כפית" אצלך היה "בערך" וזה כמובן יכול להיות קריטי.

בעדינות...

ארנון, קודם כל כיף שבסוף היתה הצלחה גדולה!!! פלפל הקאיין, אחד האהובים עלי, ממזר גדול. בטעימה ראשונה הוא מרגיש עדין, ואז אחרי כמה זמן הוא כמו פצצת השהייה... פתאום מתפתחת החריפות וגם הטעם המיוחד שלו. אני משתמש רק בגרסה הטחונה שלו ורק בעדינות רבה. הכמויות במתכון מדודות ומדוייקות, כמובן לטעמי, אבל לא קיבלתי רושם משאר הסועדים שחריף להם מידי או אפילו בכלל. לכן נראה לי ש"שליש כפית" אצלך היה "בערך" וזה כמובן יכול להיות קריטי. בעדינות...
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 18 אוקטובר 2017

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד