לנשנש כשחושבים על מה לנשנש אחר כך צילומים: עפרה קיוי
לנשנוש יש מספר מטרות: הוא צריך להיות קל לביצוע, שהמצרכים יהיו זמינים וכמה שיותר מהיר להכנה.
התוצאה, לא פחות חשובה: טעימה ומשביעה, מהסוג שגורם לנו להרגיש ששיחקנו אותה. שני מתכונים וחצי לנשנוש בבוקר, בערב או מתי שבא לכם.
חביתה בטורטייה (מנה לאדם)

מצרכים:
- 1 בצל בינוני - חתוך לשמיניות או אחרת, מטוגן עד השחמה
- 2 ביצים בלולות עם כף אריסה מוכנה או ביתית (מתכון בהמשך)
הכנה:
- במחבת לשים את הבצל המטוגן ולשפוך את בלילית הביצים והאריסה ,לעשות מקושקשת. (כמובן מלח)
- לחמם טורטייה במיקרו או על מחבת.
- להכניס את החביתה לטורטייה, לחתוך איזו עגבנית אדמומית, זית שחרחר.
לא לוותר על האריסה - משדרגת את המנה ברמות ותודו לעצמכם.
מתכון לאריסה:

אריסה, אחד מהתבלינים/ממרחים המרוקאיים (סחקא) המחיים מאכלים רבים. אפשר להכין אותו מתוק יותר ואפשר גם חריף אש או לערבב בין שני הסוגים.
בחנות תבלינים מובחרת לקנות פלפלים מיובשים (לפחות 1 ק"ג) ולזכור כי ישנם 2 סוגים (מתוק או חריף)
או לעצלנים לקנות אריסה מוכנה.
מצרכים:
- 1 ק"ג פלפל
- ראש שום כתוש
- 2.5-3 כפות שטוחות מלח
- 350-400 סמ"ק שמן סויה
ההכנה:
- לקטום את הקצה העליון של כל פלפל מיובש ולהוציא את הגרעינים (קצת עבודה, אבל שווה)
- בקערה גדולה להשרות את הפלפלים במים קרים למשך 12 שעות עד לריכוכם (אין צורך להחליף את המים)
- כאשר הפלפלים רכים , יש שני דרכים להכנה.
- אם יש לכם מטחנת בשר - להעביר את הפלפלים בחורים הקטנים - פעמיים - פעמיים - כדי לקבלת משחה.
- אם אין לכם מטחנת בשר אז למעבד המזון ואם זה לא מספיק משחתי אז לתת עוד סיבוב עם מוט טחינה (לפי רצונכם).
- להוסיף את המלח והשום ואת השמן לערבב היטב.לטעום. ולחלק לקופסאות עם מכסה, חלק להקפיא, חלק לתת מתנה וחלק להשאיר וליהנות.
פרנץ טוסט עם תותים

מצרכים:
- פרוסות חלה מתוקה, או בריוש
- ביצה
- חלב
- חמאה
- תותים נקיים וחתוכים קרים מאוד (נצלו את סוף העונה של התותים למעדן פשוט ומענג)
הכנה:
- לטבול פרוסת חלה/בריוש בקערה עם חלב
- להעביר לקערה עם ביצה בלולה, ומשם ישירות למחבת חמה עם חמאה מבעבעת קלות
- לטגן את הפרוסה משני צידיה
- להעביר לצלחת הגשה
- לפזר מעל פרוסות תותים קרים
תגובות