לכל קרח יש סדק

לכל קרח יש סדק

 

פסטידה מפלסת קרח איור: ארנון קרמר

ארנון קרמר בפוסט ממיס לבבות על איך אפייה משותפת של פשטידת גבינה יצרה את הסדק הראשון

 

מדברים על זה...

אני חייב להודות שהתרגשתי לקרוא את ארנון. אני כל כך מזדהה עם ההתרגשות שלו מהקשר שנוצר בין חברתו ובתו ומהעובדה שזה קרה דווקא תוך כדי אפייה משותפת...

כמו שנאמר: אוכל עושים באהבה או לא עושים בכלל...

כשאני נזכר בתקופה בה הכרנו, אני עדיין זוכר היטב את החששות מהמפגשים הראשונים שלך עם ילדיי, את התפילות שלי שייווצר ביניכם קליק והפחד שזה לא יקרה...

גם אני זוכרת. זה לא היה קל בכלל. "הריקוד" המשותף היה עדין וטעון כל כך . אם הייתי מבשלת איתם, אני לא בטוחה שהם היו אוהבים אותי כל כך מהר...

פה אני גנבתי לך את ההצגה...

נכון, אבל עכשיו כשאני נזכרת - עליי הייתה מוטלת חובת הבידור בזמן האוכל.

אני דווקא זוכר שבפעם הראשונה שפגשת אותם הבאת "שערות סבתא". הם לא עמדו בפיתוי.

טוב, זה לא חוכמה, ידעתי מה עובד על ילדים קטנים...

"בובי תגיע הערב?" שאלה הקטנה מיד כשהגיעה אלי ביום ראשון.

כשתהיתי על פשר ההתעניינות המפתיעה, הסבירה הקטנה שזה משום שהיא "חייבת חייבת חייבת לאכול את פשטידת הגבינה שלה". והפעם היא רוצה ארבע תבניות: אחת לעצמה, אחת לנו, אחת לבית הספר ועוד אחת ל...עצמה.

בצער בישרתי לה שהשבוע בובי תגיע רק ביום שני.

"אז אולי תכין אתה?" לחצה קלות.

"אתה הרי בשלן מעולה", התחנפה בגלגול עיניים פולני..

כמעט ונפלתי במלכודת, אך התעשתי בזמן.

"ואולי תכינו שתיכן?" הצעתי בזהירות שומע את רחש הקרח הנאנק תחת רגליי..

"סבבה".. ירתה הקטנה, משאירה אותי פעור פה.

מאושר עפתי לנייד לברר את המתכון הסודי והסתבר שהוא די בסיסי ושמרבית המרכיבים כבר קיימים בבית.

קפיצה קטנה ל"סופר חיים" להשלמת בולגרית, צפתית ופרמז'אן.

סידרתי את המרכיבים אחר כבוד על השיש ואת הגבינות במקרר, בקדמת המדף המרכזי.

למחרת, אחר הצהריים, בישלתי שקית של פסטה "פנה" והפעם דגמתי את הסיר בתדירות גבוהה, משגיח שלא תבושל יותר מדי.

בשעה שש הקטנה התייצבה במטבח, הרימה גבה, תוהה מתי בובי תגיע. הרגעתי אותה שהיא בדרך.

בובי הגיעה בשבע וכהרגלה מיד נפרסו התבניות. מאחר ואני מכיר את קצב העבודה שלה הזנקתי את הקטנה למטבח.

וכך,עוד אני לכאורה בוהה במחשב כשגבי למטבח, האזנתי לרחשים ולקולות שכה חיכיתי לשמוע..

"שתי כפות קמח....תקשקשי את הביצה.....תפזרי את הפרמז'אן.....התנור כבר חם?"

כמה ייחלתי להאזין לפצפוצי הקרח הנמס בין השתיים...

כן, מסתבר שתבנית פשטידת גבינה טרייה וחמה יכולה לחולל נפלאות בשבירת הגוש הקר.

הן מכירות כבר למעלה משנה ורק עכשיו עמדו סמוכות אחת לשנייה, מתענגות על תבשיל משותף.

והפשטידה? נו, היא יצאה הכי טעימה בעולם.....

עליי...
תנו לי לעבור!

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שני, 22 אוקטובר 2018

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד