טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים

sweet-potato-squash-sprout-01

תוספת כתומה נפלאה, קלה להכנה, מתאימה כמנה בפני עצמה, עם ביצת עין להשלמת ארוחה קלה או כתוספת ליד בשר.

צריך לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות ולשמור על טיפה נגיסות.

לימון סחוט לפני ההגשה והמון עשבי תיבול מקפיצים את המנה בכמה דרגות.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 45 דקות
  • כן
  • כן
  • ווק/סיר
    תבנית אפייה
106 צפיות
0 תגובות

לחמניות שום {פליאו}

לחמניות שום ללא גלוטן

לארוחת ערב קלה, ליד סלט רענן, לעיתים מתחשק לנו איזו פחמימה בריאה.

לחמניות שום על בסיס שקדים-טפיוקה-קוקוס, פריכות בחוץ ורכות בפנים, חמימות ונפלאות.

רק לשים לב ולא לחסל את כל הלחמניות בבת-אחת... הכל במידה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 35 דקות
  • כן
  • כן
87 צפיות
0 תגובות

שוֹק הדגים

Tsukiji Market - Tokyo

טוקיו. ארבע בבוקר.
הרחובות ריקים.
נהג אובר מתייצב בזמן (כמובן) ותוך רבע שעה מוריד אותנו בפתח, מה שמרחוק נראה כמו איזור מחסנים.
כבר בכניסה אפשר להתרשם שמתרחשת המולה, אולם שום דבר לא באמת מכין אותנו לשוק הצפוי לנו בעוד כמה דקות.

המשך קריאה
1684 צפיות
0 תגובות

קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

broccoly-squash-quiche-main

שני פטנטים הופכים את הקיש הבא לטעים בטירוף מצד אחד ונטול רגשות אשם מצד שני.

תחתית הקיש עשוייה פרוסות דקות של דלורית אשר נצלות מראש ואז יחד עם מלית הביצים נוצרת תחתית מוצקה וטעימה להפליא.
למילוי אשר הביצים בו משמשות כחומר המקשר, מוסיפים שמרים תזונתיים אשר מעניקים למלית טעם גבינתי ומנטרלים את הטעם "הבייצי".

ארוחת בוקר נפלאה, ארוחה קלה עם סלט ליד - והכל בריאות.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • שעה
  • כן
  • כן
  • תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ
1535 צפיות
0 תגובות

הדיג שלנו באמסטרדם

our-fisherman-at-amsterdam-cover

בין אם רוצים לנשנש "קיבלינג" עם איולי טרי או הרינג מהטובים שבאמסטרדם ובין אם רוצים ליבא הביתה סלמון נפלא, מרכז הדגים באמסטרדם הוא המקום.

המשך קריאה
232 צפיות
0 תגובות

חטיפי משמש ואגוזי מלך

appricot-walnut-balls-main

חטיפי אנרגייה נהדרים, ללא סוכר מעובד.

משמשים מיובשים, אגוזי מלך, מעט דבש.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון
1428 צפיות
0 תגובות

גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

rolled-chips-final

במהלך סיור קולינרי סוער בחבל גליסיה בספרד, סיימנו במסעדה המפורסמת של מרצ'לו (Casa Marcelo) אשר בעיר סנטייגו.

מנות הפתיחה המרשימות קבעו את טון הארוחה הנפלאה.

אחת מהן - חצאי גלילי צ'יפס פריכים מוגשים עם חלמון חלק ומלטף אשר בושל בדיוק רב. כל כך פשוט, בסך הכל שלושה חומרי גלם אם לוקחים את המלח בחשבון - וכל כך טעים.

ברגע שחזרתי הביתה, ניסיתי לשחזר את המנה והצלחתי להגיע לטכניקה פשוטה ליישום, יחד עם הטעם והמרקמים המדוייקים שנותרו לי בזכרון הטרי.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
  • סיר טיגון עמוק
    מנדולינה
    חוט שפגט
676 צפיות
0 תגובות

פאי טונה של מיקה

פאי טונה. נפלא לפיקניק ומזנון קר

"פאי טונה"... שם סתמי שלא מגלה כלום מהמעדן הנפלא וקל להכנה הזה.
יכולתי לתת למנה שם יצירתי מפוצץ, אבל אז הייתי חוטא למסר העיקרי: פשוט וטעים.
לא פגשתי עדיין בן משפחה שלא מבקש משולש פאי שוב ושוב ומנגד אין תירוץ לא להכין מאפה פשוט כל כך.

עם סלט קטן ליד, או קר לפיקניק קליל. פשוט מושלם.

הפאי מתייצב מאד לאחר האפייה והקירור ומאד נח לאחוז פרוסה ממנו ועל כן הוא מאד מתאים לנשיאה לעבודה, לבית הספר, לטיול או פשוט לנשנש עם עגבנייה סמוקה ליד (ואם אתם מגדלים לבד את העגבניות, כמו אלו שצילמתי כאן רגע אחרי שקטפתי אותן מהאדנית שבמרפסת ביתי, אז בכלל האושר גדול).

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • שעה ורבע
  • כן
  • לא
  • תבנית פאי
590 צפיות
0 תגובות

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם פשתן מהיר וטעים

לחם הפליאו שפרסמנו בעבר זוכה להצלחה גדולה ואני מקבל אין סוף תמונות והודעות שמחה. גם אצלינו בבית הוא הפך לחלק קבוע בתפריט.

יחד עם זאת, לפעמים מתחשק לחם מהיר יותר, קליל יותר.
זה הזמן לאפות את לחם הפשתן.

אם מוסיפים לתערובת כף קימל (מי שאוהב), מקבלים לחם ארומטי שמזכיר את לחם הקימל שלפחות עבורי מהווה נוסטלגיה לימים בהם היה או לחם אחיד או לחם לבן או - למתוחכמים - לחם קימל.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • כן
  • רצוי תרמומיקס או ויטמיקס אבל לא חובה
1704 צפיות
0 תגובות

ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

spareribs-appleorrange-glased-main

לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות לא כולל הכנת הזיגוג
  • 25 שעות
  • לא
  • כן
  • ציוד בישול בוואקום
855 צפיות
0 תגובות

חזה עוף עסיסי בזיגוג תפוחים ותפוז

חזה עוף עסיסי בטעם חמוץ מתקתק

במקום רוטב ברביקיו שכבודו במקומו מונח, אני מציע לאפות או לבשל בוואקום חזה עוף בזיגוג קצת פחות מתוק, עשוי תפוח ותפוז או קלמנטינה.

קל מאד להכנה, ירק מאודה כליווי, והנה לנו ארוחת צהריים קלילה וטעימה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • שעה
  • כן
  • כן
  • תבנית צלייה או ציוד בישול בוואקום
1202 צפיות
0 תגובות

מרגריטה לסניוריטה

מרגריטה לסניוריטה

שמש קייצית שוקעת.

הצבעים הופכים צהוב כתום ובמרפסת, רגע לפני שמתכנסים איש איש מעיסוקיו למשפחתיות, נפגשים לרגע אינטימי רגוע.
מרגריטה עשוייה תות קפוא - מושלמת עכשיו למעבר.

יש מליוני פוסטים ברחבי האנטרנט על אופן הכנת מרגריטה, אולם חשבתי שעכשיו, בסוף עונת תות השדה, כדאי לכולם לנצל את המחירים הנמוכים ולהקפיא כמה קילו של תות שטוף וחתוך לארבעה.
כך תבטיחו לעצמיכם רגעים יפים וצוננים בערבי הקיץ החמימים.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 2 דקות
  • 2 דקות
  • כן
  • לא
  • בלנדר חזק או מעבד מזון או תרמומיקס
549 צפיות
0 תגובות

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

במקום רוטב הברביקיו המסורתי, הנה זיגוג תפוחים ותפוזים נפלא שיהפוך חזה עוף פשוט למעדן.
הרוטב מעולה גם לזיגוג צלעות, בעיקר ספייריבס.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 5-20 דקות
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
  • בלנדר או מעבד מזון, רצוי תרמומיקס
1088 צפיות
0 תגובות

קניידלעך שלנו

קניידלעך שלנו

ליל הסדר כבר עבר. אז עכשיו לפרסם מתכון לקניידלעך???

ובכן, השנים לימדו אותי שמסורת חגים משפחתית מאד קשה לשנות ומי אני שאסכן את הבשלן או הבשלנית בהגשת מאכל כל כך מסורתי לשיפוט מול הנוסטלגיה המשפחתית הנעימה כל כך, אך גם ביקורתית...

אבל בסוף פסח, ובשבועות שאחריו, אנו תקועים עם שאריות מצות. אפילו מצה-בריי כבר לא מתחשק לילדים.
זו הזדמנות לנסות גרסה קצת אחרת.
היות ולא נתקלתי בה בשום משפחה אחרת עד היום, אני קורא לה כאן "הקניידלעך שלנו".

השינוי העיקרי הוא שימוש במצות כבסיס ולא (רק) בקמח מצה. התוספת השנייה היא שימוש בתמצית שקדים שמקפיצה את הקציצות הפשוטות האלו לדרגה אחת לפחות מעלה. הקניידלעך מתקבלים הרבה יותר אווריריים וטעימים. מאד שונים מהגרסה השכיחה הדחוסה כל כך שאנו מוצאים בכל בית כמעט.

אני למדתי מאמי, היא למדה מחמותה, סבתא אדית שלנו.
אני משער שהבסיס הוא כופתאות הלחם על אין-סוף הגרסאות שלהן, הנפוצות כל כך במטבח האוסטרו-הונגרי והסביבה. על בסיס אותה תפישה, החליפו את הלחם במצה שהושרתה במים. כמה פשוט...

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • 30 דקות
  • כן
  • לא
תגיות:
461 צפיות
0 תגובות

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

עוד מנת ירק שבטיפול פשוט אבל נכון, הופך למעדן נפלא.

הכנתי את המתכון במקור לטובת אוסף מתכוני בסיס לבישול בוואקום, אולם גם בבישול "סטנדטי" אפשר להגיע לתוצאות נהדרות.

הגזר והסלק, שני ירקות שורש שמשתלבים יחד למנה צבעונית מפתה. בישול מדוייק למרקם על גבול הנגיסות הוא המפתח.

בשלב הראשון מבשלים כל ירק בנפרד ומקררים לגמרי. מכאן, יש אפשרויות שימוש אין סופיות והפעם נתמקד בהקפצה קלה בחומץ בלסמי שיעניק שכבת חמיצות על שכבת מתיקות הגזר והסלק.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • שעתיים עד ארבע שעות
  • כן
  • כן
  • מומלץ ציוד בישול בוואקום
625 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד