טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

הדיג שלנו באמסטרדם

our-fisherman-at-amsterdam-cover

בין אם רוצים לנשנש "קיבלינג" עם איולי טרי או הרינג מהטובים שבאמסטרדם ובין אם רוצים ליבא הביתה סלמון נפלא, מרכז הדגים באמסטרדם הוא המקום.

המשך קריאה
48 צפיות
0 תגובות

חטיפי משמש ואגוזי מלך

appricot-walnut-balls-main

חטיפי אנרגייה נהדרים, ללא סוכר מעובד.

משמשים מיובשים, אגוזי מלך, מעט דבש.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון
52 צפיות
0 תגובות

גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

rolled-chips-final

במהלך סיור קולינרי סוער בחבל גליסיה בספרד, סיימנו במסעדה המפורסמת של מרצ'לו (Casa Marcelo) אשר בעיר סנטייגו.

מנות הפתיחה המרשימות קבעו את טון הארוחה הנפלאה.

אחת מהן - חצאי גלילי צ'יפס פריכים מוגשים עם חלמון חלק ומלטף אשר בושל בדיוק רב. כל כך פשוט, בסך הכל שלושה חומרי גלם אם לוקחים את המלח בחשבון - וכל כך טעים.

ברגע שחזרתי הביתה, ניסיתי לשחזר את המנה והצלחתי להגיע לטכניקה פשוטה ליישום, יחד עם הטעם והמרקמים המדוייקים שנותרו לי בזכרון הטרי.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
  • סיר טיגון עמוק
    מנדולינה
    חוט שפגט
392 צפיות
0 תגובות

פאי טונה של מיקה

פאי טונה. נפלא לפיקניק ומזנון קר

"פאי טונה"... שם סתמי שלא מגלה כלום מהמעדן הנפלא וקל להכנה הזה.
יכולתי לתת למנה שם יצירתי מפוצץ, אבל אז הייתי חוטא למסר העיקרי: פשוט וטעים.
לא פגשתי עדיין בן משפחה שלא מבקש משולש פאי שוב ושוב ומנגד אין תירוץ לא להכין מאפה פשוט כל כך.

עם סלט קטן ליד, או קר לפיקניק קליל. פשוט מושלם.

הפאי מתייצב מאד לאחר האפייה והקירור ומאד נח לאחוז פרוסה ממנו ועל כן הוא מאד מתאים לנשיאה לעבודה, לבית הספר, לטיול או פשוט לנשנש עם עגבנייה סמוקה ליד (ואם אתם מגדלים לבד את העגבניות, כמו אלו שצילמתי כאן רגע אחרי שקטפתי אותן מהאדנית שבמרפסת ביתי, אז בכלל האושר גדול).

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • שעה ורבע
  • כן
  • לא
  • תבנית פאי
340 צפיות
0 תגובות

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם פשתן מהיר וטעים

לחם הפליאו שפרסמנו בעבר זוכה להצלחה גדולה ואני מקבל אין סוף תמונות והודעות שמחה. גם אצלינו בבית הוא הפך לחלק קבוע בתפריט.

יחד עם זאת, לפעמים מתחשק לחם מהיר יותר, קליל יותר.
זה הזמן לאפות את לחם הפשתן.

אם מוסיפים לתערובת כף קימל (מי שאוהב), מקבלים לחם ארומטי שמזכיר את לחם הקימל שלפחות עבורי מהווה נוסטלגיה לימים בהם היה או לחם אחיד או לחם לבן או - למתוחכמים - לחם קימל.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • כן
  • רצוי תרמומיקס או ויטמיקס אבל לא חובה
1239 צפיות
0 תגובות

ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

spareribs-appleorrange-glased-main

לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות לא כולל הכנת הזיגוג
  • 25 שעות
  • לא
  • כן
  • ציוד בישול בוואקום
571 צפיות
0 תגובות

חזה עוף עסיסי בזיגוג תפוחים ותפוז

חזה עוף עסיסי בטעם חמוץ מתקתק

במקום רוטב ברביקיו שכבודו במקומו מונח, אני מציע לאפות או לבשל בוואקום חזה עוף בזיגוג קצת פחות מתוק, עשוי תפוח ותפוז או קלמנטינה.

קל מאד להכנה, ירק מאודה כליווי, והנה לנו ארוחת צהריים קלילה וטעימה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • שעה
  • כן
  • כן
  • תבנית צלייה או ציוד בישול בוואקום
809 צפיות
0 תגובות

מרגריטה לסניוריטה

מרגריטה לסניוריטה

שמש קייצית שוקעת.

הצבעים הופכים צהוב כתום ובמרפסת, רגע לפני שמתכנסים איש איש מעיסוקיו למשפחתיות, נפגשים לרגע אינטימי רגוע.
מרגריטה עשוייה תות קפוא - מושלמת עכשיו למעבר.

יש מליוני פוסטים ברחבי האנטרנט על אופן הכנת מרגריטה, אולם חשבתי שעכשיו, בסוף עונת תות השדה, כדאי לכולם לנצל את המחירים הנמוכים ולהקפיא כמה קילו של תות שטוף וחתוך לארבעה.
כך תבטיחו לעצמיכם רגעים יפים וצוננים בערבי הקיץ החמימים.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 2 דקות
  • 2 דקות
  • כן
  • לא
  • בלנדר חזק או מעבד מזון או תרמומיקס
393 צפיות
0 תגובות

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

במקום רוטב הברביקיו המסורתי, הנה זיגוג תפוחים ותפוזים נפלא שיהפוך חזה עוף פשוט למעדן.
הרוטב מעולה גם לזיגוג צלעות, בעיקר ספייריבס.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 5-20 דקות
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
  • בלנדר או מעבד מזון, רצוי תרמומיקס
741 צפיות
0 תגובות

קניידלעך שלנו

קניידלעך שלנו

ליל הסדר כבר עבר. אז עכשיו לפרסם מתכון לקניידלעך???

ובכן, השנים לימדו אותי שמסורת חגים משפחתית מאד קשה לשנות ומי אני שאסכן את הבשלן או הבשלנית בהגשת מאכל כל כך מסורתי לשיפוט מול הנוסטלגיה המשפחתית הנעימה כל כך, אך גם ביקורתית...

אבל בסוף פסח, ובשבועות שאחריו, אנו תקועים עם שאריות מצות. אפילו מצה-בריי כבר לא מתחשק לילדים.
זו הזדמנות לנסות גרסה קצת אחרת.
היות ולא נתקלתי בה בשום משפחה אחרת עד היום, אני קורא לה כאן "הקניידלעך שלנו".

השינוי העיקרי הוא שימוש במצות כבסיס ולא (רק) בקמח מצה. התוספת השנייה היא שימוש בתמצית שקדים שמקפיצה את הקציצות הפשוטות האלו לדרגה אחת לפחות מעלה. הקניידלעך מתקבלים הרבה יותר אווריריים וטעימים. מאד שונים מהגרסה השכיחה הדחוסה כל כך שאנו מוצאים בכל בית כמעט.

אני למדתי מאמי, היא למדה מחמותה, סבתא אדית שלנו.
אני משער שהבסיס הוא כופתאות הלחם על אין-סוף הגרסאות שלהן, הנפוצות כל כך במטבח האוסטרו-הונגרי והסביבה. על בסיס אותה תפישה, החליפו את הלחם במצה שהושרתה במים. כמה פשוט...

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • 30 דקות
  • כן
  • לא
תגיות:
337 צפיות
0 תגובות

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

עוד מנת ירק שבטיפול פשוט אבל נכון, הופך למעדן נפלא.

הכנתי את המתכון במקור לטובת אוסף מתכוני בסיס לבישול בוואקום, אולם גם בבישול "סטנדטי" אפשר להגיע לתוצאות נהדרות.

הגזר והסלק, שני ירקות שורש שמשתלבים יחד למנה צבעונית מפתה. בישול מדוייק למרקם על גבול הנגיסות הוא המפתח.

בשלב הראשון מבשלים כל ירק בנפרד ומקררים לגמרי. מכאן, יש אפשרויות שימוש אין סופיות והפעם נתמקד בהקפצה קלה בחומץ בלסמי שיעניק שכבת חמיצות על שכבת מתיקות הגזר והסלק.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • שעתיים עד ארבע שעות
  • כן
  • כן
  • מומלץ ציוד בישול בוואקום
411 צפיות
0 תגובות

טרטופו קשיו ושוקולד

טרטופו קשיו ושוקולד

טרטופו הוא קינוח איטלקי קלאסי הנראה לרוב כחצי כדור ומורכב משני סוגי גלידה, לעיתים עם פרי במרכזו כמו פטל או פרי יער אחר.על בסיס קשיו ניתן להכין קינוח נפלא באותו סגנון, ללא סוכר מעובד, לא חלבי, ללא בישול ויחד עם זאת - טעים ונפלא. מתאים מאד לטבעונים ולאנשי פליאו וכמובן כקינוח חגיגי ועשיר - "ובכל זאת" פרווה.

אני מביא כאן גרסה בסיסית, על בסיס תערובת אחת אליה מוסיפים אבקת קקאו כדי לקבל שני צבעים ושני טעמים, אולם על גרסה זו אפשר להתפרע עם רעיונות נוספים כמו הוספת מחית פירות יער, תוכן של קפסולת אספרסו, מחית פסיפלורה, גי'נג'ר טרי מגורר וקישוט של מעט ג'ינג'ר מיובש ללא סוכר ועוד כיד הדמיון.

 

הכי נח להכין את הטרטופו עם תבנית סיליקון שקעים בצורת חצי כדור כך שמאד קל להוציא את חצאי הכדור הקפואים בעת ההגשה, אבל אפשר כמובן להשתמש גם בקערות קטנות. במקרה ומשתמשים בקערות, כדאי לרפד אותן עם ניילון נצמד לפני מזיגת התערובת.

הגלידה לא מתקשה מאד ולכן אפשר להגיש אותה ישירות מהפריזר, אולם 5 דקות במקרר יביאו אותה למרקם מושלם במגע עם הכפית.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • עשר דקות
  • עשר דקות ועוד זמן הקפאה
  • כן
  • כן
  • תבניות סיליקון בצורת כיפה
    מעבד מזון או בלנדר חזק
3126 צפיות
0 תגובות

כרוב ניצנים צלוי בשום

כרוב ניצנים צלוי בשום

כילד, אני זוכר את כרוב הניצנים רק משקיות קפואות. הוא תמיד נראה מבטיח ובפועל עד היום נשאר לי טעם מר ממנו.

לשמחתי אפשר היום למצוא כרוב ניצנים טרי בשווקי האיכרים ואפילו בחלק מהרשתות הגדולות ואני מבטיח - הכדורים הירוקים הקטנים והטריים האלו הרבה יותר טעימים מאשר הקפואים.

הפעם, פשוט נצלה אותם בתנור עם שמן זית, מלח פלפל וקצת אבקת שום.
טיפול נכון ופשוט ומתקבלת תוספת נפלאה למנה עיקרית.

המתכון מוגש לכל שכניי אשר שואלים אותי בתור לדוכן שבשוק סוף השבוע - "מה עושים עם זה???".

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • עשר דקות
  • 30 דקות
  • כן
  • כן
  • תבנית לתנור, רצוי ממתכת
1021 צפיות
0 תגובות

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כאשר רק התחלתי לבשל בוואקום, לפני כמה שנים, את הנסיון הראשון שלי עם ירקות ביצעתי עם כרוב.

הכנתי אותו באופן טבעי כתוספת למנה עיקרית כל שהיא וכמובן שהסקרנות הובילה אותנו קודם כל לנסות את הכרוב.

אחרי ביס אחד התבוננו אחד בעיני השנייה ומייד החלטנו יחד שאת המנה העיקרית נשמור למחר. היום "נרד" על כל הכרוב.

כל כך טעים!

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • ארבע שעות
  • כן
  • כן
  • ציוד בישול בוואקום
543 צפיות
0 תגובות

פרחי ברוקולי צלויים בשום

פרחי ברוקולי צלויים בשום

ברוקולי אהוב אצלינו מאד, על מגוון צורות בישול וגם חי לגמרי בסלט.

הפעם, תוספת קלילה וכייפית שמתחברת גם לארוחות קלות כמו ביצת עין או חביתה של ערב וגם ליד סטייק וכמובן - ככה סתם.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 5 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן
894 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד