טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

הדיג שלנו באמסטרדם

our-fisherman-at-amsterdam-cover

בין אם רוצים לנשנש "קיבלינג" עם איולי טרי או הרינג מהטובים שבאמסטרדם ובין אם רוצים ליבא הביתה סלמון נפלא, מרכז הדגים באמסטרדם הוא המקום.

המשך קריאה
  770 צפיות
  0 תגובות

חטיפי משמש ואגוזי מלך

appricot-walnut-balls-main

חטיפי אנרגייה נהדרים, ללא סוכר מעובד.

משמשים מיובשים, אגוזי מלך, מעט דבש.

המשך קריאה
  2092 צפיות
  0 תגובות

גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

rolled-chips-final

במהלך סיור קולינרי סוער בחבל גליסיה בספרד, סיימנו במסעדה המפורסמת של מרצ'לו (Casa Marcelo) אשר בעיר סנטייגו.

מנות הפתיחה המרשימות קבעו את טון הארוחה הנפלאה.

אחת מהן - חצאי גלילי צ'יפס פריכים מוגשים עם חלמון חלק ומלטף אשר בושל בדיוק רב. כל כך פשוט, בסך הכל שלושה חומרי גלם אם לוקחים את המלח בחשבון - וכל כך טעים.

ברגע שחזרתי הביתה, ניסיתי לשחזר את המנה והצלחתי להגיע לטכניקה פשוטה ליישום, יחד עם הטעם והמרקמים המדוייקים שנותרו לי בזכרון הטרי.

המשך קריאה
  1216 צפיות
  0 תגובות

פאי טונה של מיקה

פאי טונה. נפלא לפיקניק ומזנון קר

"פאי טונה"... שם סתמי שלא מגלה כלום מהמעדן הנפלא וקל להכנה הזה.
יכולתי לתת למנה שם יצירתי מפוצץ, אבל אז הייתי חוטא למסר העיקרי: פשוט וטעים.
לא פגשתי עדיין בן משפחה שלא מבקש משולש פאי שוב ושוב ומנגד אין תירוץ לא להכין מאפה פשוט כל כך.

עם סלט קטן ליד, או קר לפיקניק קליל. פשוט מושלם.

הפאי מתייצב מאד לאחר האפייה והקירור ומאד נח לאחוז פרוסה ממנו ועל כן הוא מאד מתאים לנשיאה לעבודה, לבית הספר, לטיול או פשוט לנשנש עם עגבנייה סמוקה ליד (ואם אתם מגדלים לבד את העגבניות, כמו אלו שצילמתי כאן רגע אחרי שקטפתי אותן מהאדנית שבמרפסת ביתי, אז בכלל האושר גדול).

המשך קריאה
  1270 צפיות
  0 תגובות

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם פשתן מהיר וטעים

לחם הפליאו שפרסמנו בעבר זוכה להצלחה גדולה ואני מקבל אין סוף תמונות והודעות שמחה. גם אצלינו בבית הוא הפך לחלק קבוע בתפריט.

יחד עם זאת, לפעמים מתחשק לחם מהיר יותר, קליל יותר.
זה הזמן לאפות את לחם הפשתן.

אם מוסיפים לתערובת כף קימל (מי שאוהב), מקבלים לחם ארומטי שמזכיר את לחם הקימל שלפחות עבורי מהווה נוסטלגיה לימים בהם היה או לחם אחיד או לחם לבן או - למתוחכמים - לחם קימל.

המשך קריאה
  3984 צפיות
  0 תגובות

ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

spareribs-appleorrange-glased-main

לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

המשך קריאה
  1832 צפיות
  0 תגובות

חזה עוף עסיסי בזיגוג תפוחים ותפוז

חזה עוף עסיסי בטעם חמוץ מתקתק

במקום רוטב ברביקיו שכבודו במקומו מונח, אני מציע לאפות או לבשל בוואקום חזה עוף בזיגוג קצת פחות מתוק, עשוי תפוח ותפוז או קלמנטינה.

קל מאד להכנה, ירק מאודה כליווי, והנה לנו ארוחת צהריים קלילה וטעימה.

המשך קריאה
  2414 צפיות
  0 תגובות

מרגריטה לסניוריטה

מרגריטה לסניוריטה

שמש קייצית שוקעת.

הצבעים הופכים צהוב כתום ובמרפסת, רגע לפני שמתכנסים איש איש מעיסוקיו למשפחתיות, נפגשים לרגע אינטימי רגוע.
מרגריטה עשוייה תות קפוא - מושלמת עכשיו למעבר.

יש מליוני פוסטים ברחבי האנטרנט על אופן הכנת מרגריטה, אולם חשבתי שעכשיו, בסוף עונת תות השדה, כדאי לכולם לנצל את המחירים הנמוכים ולהקפיא כמה קילו של תות שטוף וחתוך לארבעה.
כך תבטיחו לעצמיכם רגעים יפים וצוננים בערבי הקיץ החמימים.

המשך קריאה
  1115 צפיות
  0 תגובות

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

במקום רוטב הברביקיו המסורתי, הנה זיגוג תפוחים ותפוזים נפלא שיהפוך חזה עוף פשוט למעדן.
הרוטב מעולה גם לזיגוג צלעות, בעיקר ספייריבס.

המשך קריאה
  2199 צפיות
  0 תגובות

קניידלעך שלנו

קניידלעך שלנו

ליל הסדר כבר עבר. אז עכשיו לפרסם מתכון לקניידלעך???

ובכן, השנים לימדו אותי שמסורת חגים משפחתית מאד קשה לשנות ומי אני שאסכן את הבשלן או הבשלנית בהגשת מאכל כל כך מסורתי לשיפוט מול הנוסטלגיה המשפחתית הנעימה כל כך, אך גם ביקורתית...

אבל בסוף פסח, ובשבועות שאחריו, אנו תקועים עם שאריות מצות. אפילו מצה-בריי כבר לא מתחשק לילדים.
זו הזדמנות לנסות גרסה קצת אחרת.
היות ולא נתקלתי בה בשום משפחה אחרת עד היום, אני קורא לה כאן "הקניידלעך שלנו".

השינוי העיקרי הוא שימוש במצות כבסיס ולא (רק) בקמח מצה. התוספת השנייה היא שימוש בתמצית שקדים שמקפיצה את הקציצות הפשוטות האלו לדרגה אחת לפחות מעלה. הקניידלעך מתקבלים הרבה יותר אווריריים וטעימים. מאד שונים מהגרסה השכיחה הדחוסה כל כך שאנו מוצאים בכל בית כמעט.

אני למדתי מאמי, היא למדה מחמותה, סבתא אדית שלנו.
אני משער שהבסיס הוא כופתאות הלחם על אין-סוף הגרסאות שלהן, הנפוצות כל כך במטבח האוסטרו-הונגרי והסביבה. על בסיס אותה תפישה, החליפו את הלחם במצה שהושרתה במים. כמה פשוט...

המשך קריאה
תגיות:
  1042 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד