טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים...

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

More

מרק בויאבז

מרק בויאבז
חגיגה של פירות ים, דגים וירקות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בויאבז הוא מרק דגים אשר נקשר בעיקר עם מרסיי שבדרום צרפת, אולם אני דווקא טעמתי את המרק המשובח ביותר בחבל נורמנדי, בכפר דייגים קטן על חוף האוקיאנוס האטלנטי.

מאז, טעמתי עשרות גרסאות שונות למרק הזה, רובן לא הותיר בי כלום מהזכרון הראשון ההוא.

עקבתי קצת אחרי הגרסאות האהובות בארץ - של אייל שני, של אייל לביא וזה שמוגש במסעדת מנטריי ובסופו של דבר יצאה לי מן גרסה משולבת, עשירה בטעם, עדינה במרקם ובעיקר משרה נחת. עם אוקיאנוס או בלי.

המשך קריאה
  18613 צפיות

פצצת אנרגיה תמרית

פצצת אנרגיה תמרית
אנרגיה אצורה וטעם מופלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

כרוכב אופני שטח, תמרים כמעט תמיד נמצאים בתיק הגב שלי. אנרגיה זמינה וטעם מופלא.

לאחרונה יצאנו קבוצה גדולה ומלוכדת לכמה ימי רכיבה אתגריים באיזור סמר שליד אילת. החלטתי לפנק אותם בתמרים ממולאים שיספקו אנרגיה מרוכזת ליום מאומץ.
נרשמה הצלחה רבה.

כמובן שחטיפי התמרים מתאימים מאד לאירוח ליד כוס תה חם.

המשך קריאה
  3234 צפיות

מרק עגבניות של בית

מרק עגבניות של בית
מרק שמחזיר אותי לתקופת נערותי צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד המרקים הראשונים שלמדתי להכין, כאשר התחלתי לבשל בגיל 12, היה מרק העגבניות הזה.

אני מגיש אותו בדיוק כמו שהכנתי אותו אז, אם כי היום אני מוסיף תוספות שונות - קונפי שום ומעט רוזמרין, קאנל של קציפת סלרי, קרוטונים שונים וכדומה.

המשך קריאה
  12773 צפיות

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים
קציצות עדינות, רוטב מתקתק וברקע חלה של שבת צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני מספר חודשים פירסמתי מתכון מורכב שכלל בין היתר קציצות ברווז, על פי מנה המוגשת במסעדת Upper West שבסנטה מוניקה.
מורכבות המנה הרתיעה גולשים רבים באתר ומתכון נהדר קצת פוספס.

הפעם נכין רק את הקציצות הנפלאות, ברוטב בצל ותפוזים מתקתק.

וריאציה פשוטה להכנה ובסופה מתקבלת מנה מתקתקה ומפנקת.

המשך קריאה
  3873 צפיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות
פריכות ופיקנטיות צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוגיות פריכות מלוחות ופיקנטיות.
אי אפשר לעצור ברגע שנוגסים בראשונה.

קצת בירה בצד וכל המעצורים משתחררים...

המשך קריאה
  7239 צפיות

סלט תמרים לחים וכוסברה

סלט תמרים לחים וכוסברה
תמרים לחים, כוסברה טריה, צנוברים מתפצחים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני הרבה שנים מצאתי באיזה קובץ מתכונים שהופץ ברשת רעיון לסלט מופלא של תמרים לחים, כוסברה ונענע טריים וצנוברים.

מתיקות התמרים, רעננות עשבי התיבול, פריכות הצנוברים ומעל הכל הרבה לימון - יוצרים מנה מופלאה שקשה להפסיק לאכול אותה. כתוספת או אפילו כמנה בפני עצמה עם כמה פרוסות גבינה קשה בצד.

המשך קריאה
  5308 צפיות

קלמרי צרוב על סלט מנגו

קלמרי צרוב על סלט מנגו
מתאבן טרופי נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

מנגו עם כוסברה זה שילוב מטריף חושים בעיני.

קצת צ'ילי לעוקצנות, לימון לאיזון המתיקות ופרוסות דקות של קלמארי צרוב מעל - והנה לנו מנת אפריטיף צבעונית ומאד טעימה.

המשך קריאה
  4304 צפיות

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי
קרמי, עשיר עם עיקצוצים צילום: עמנואל רוזנצוייג

שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.

מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.

המשך קריאה
  7535 צפיות

סלט פומלות תאילנדי

סלט פומלות תאילנדי
עסיסיות, מתיקות, חריפות צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחת המנות התאילנדיות האהובות עלי ביותר.

עסיסיות הפומלה הקלופה, עוקצנות הצ'ילי ורעננות עשבי התיבול עם עומק הרוטב - יוצרים מנה נפלאה.

המשך קריאה
  10087 צפיות

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית
בשר ודלעת עסיסיים, טחינה משובחת מעל וצנוברים מפנקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד מזכרונות הילדות שלי - סינייה עם בשר כבש וטחינה משובחת מעל, משובצת בצנוברים. ככה הכרתי, למשל, את יונס שבצומת גולני.
מאז, כל המסעדות המזרחיות שאני מכיר, כולל יונס, עברו להגיש קציצת המבורגר יבשה עם טחינה זולה מעל. שום דבר לא דומה לטעם הנפלא ההוא.

החלטתי לקחת את הסינייה למקום טוב יותר, מיוחד ומעודן יותר.

המשך קריאה
  4256 צפיות
בחזרה לראש העמוד