טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים...

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

More

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים
קציצות עדינות, רוטב מתקתק וברקע חלה של שבת צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני מספר חודשים פירסמתי מתכון מורכב שכלל בין היתר קציצות ברווז, על פי מנה המוגשת במסעדת Upper West שבסנטה מוניקה.
מורכבות המנה הרתיעה גולשים רבים באתר ומתכון נהדר קצת פוספס.

הפעם נכין רק את הקציצות הנפלאות, ברוטב בצל ותפוזים מתקתק.

וריאציה פשוטה להכנה ובסופה מתקבלת מנה מתקתקה ומפנקת.

המשך קריאה
  4670 צפיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות
פריכות ופיקנטיות צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוגיות פריכות מלוחות ופיקנטיות.
אי אפשר לעצור ברגע שנוגסים בראשונה.

קצת בירה בצד וכל המעצורים משתחררים...

המשך קריאה
  11061 צפיות

סלט תמרים לחים וכוסברה

סלט תמרים לחים וכוסברה
תמרים לחים, כוסברה טריה, צנוברים מתפצחים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני הרבה שנים מצאתי באיזה קובץ מתכונים שהופץ ברשת רעיון לסלט מופלא של תמרים לחים, כוסברה ונענע טריים וצנוברים.

מתיקות התמרים, רעננות עשבי התיבול, פריכות הצנוברים ומעל הכל הרבה לימון - יוצרים מנה מופלאה שקשה להפסיק לאכול אותה. כתוספת או אפילו כמנה בפני עצמה עם כמה פרוסות גבינה קשה בצד.

המשך קריאה
  6825 צפיות

קלמרי צרוב על סלט מנגו

קלמרי צרוב על סלט מנגו
מתאבן טרופי נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

מנגו עם כוסברה זה שילוב מטריף חושים בעיני.

קצת צ'ילי לעוקצנות, לימון לאיזון המתיקות ופרוסות דקות של קלמארי צרוב מעל - והנה לנו מנת אפריטיף צבעונית ומאד טעימה.

המשך קריאה
  5532 צפיות

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי
קרמי, עשיר עם עיקצוצים צילום: עמנואל רוזנצוייג

שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.

מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.

המשך קריאה
  8850 צפיות

סלט פומלות תאילנדי

סלט פומלות תאילנדי
עסיסיות, מתיקות, חריפות צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחת המנות התאילנדיות האהובות עלי ביותר.

עסיסיות הפומלה הקלופה, עוקצנות הצ'ילי ורעננות עשבי התיבול עם עומק הרוטב - יוצרים מנה נפלאה.

המשך קריאה
  15621 צפיות

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית
בשר ודלעת עסיסיים, טחינה משובחת מעל וצנוברים מפנקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד מזכרונות הילדות שלי - סינייה עם בשר כבש וטחינה משובחת מעל, משובצת בצנוברים. ככה הכרתי, למשל, את יונס שבצומת גולני.
מאז, כל המסעדות המזרחיות שאני מכיר, כולל יונס, עברו להגיש קציצת המבורגר יבשה עם טחינה זולה מעל. שום דבר לא דומה לטעם הנפלא ההוא.

החלטתי לקחת את הסינייה למקום טוב יותר, מיוחד ומעודן יותר.

המשך קריאה
  5105 צפיות

צלי בקר, שזיפים ורימונים

צלי בקר, שזיפים ורימונים
צלי נימוח, רוטב עשיר חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

לחי בקר נחשב לחלק זול יחסית, אולם בבישול איטי קורים לו ניסים ונפלאות.

הפעם, נשלב אותו עם נתחי כתף בקר ונעשיר את כל הצלי עם סירופ רימונים, המון שזיפים מיובשים, יין אדום ודבש.

קשה לעמוד בפני הטעם העשיר והמרקם הרך.

המשך קריאה
  10039 צפיות

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה
עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

המשך קריאה
  6149 צפיות

גלילי אורז וייטנאמים

גלילי אורז וייטנאמים
טרי, קריספי ומתבל פיקנטי צילום: עמנואל רוזנצוייג

במטבח הוייטנאמי בפרט והאסייתי בכלל, נפוצים גלילים עשויים דפי אורז שקופים, מלאים תמיד בירקות פריכים ופעמים רבות גם בחלבונים שונים כמו עוף, שרימפס ואחרים.

שקיפות דפי האורז הרטובים עם המילוי הצבעוני, יוצרים יחד מנה ראשונה יפה ומגרה שרוטב דומיננטי משלים אותה. הפעם נטבול את החטיפים האלו ברוטב בוטנים פיקנטי.

המשך קריאה
  4773 צפיות
בחזרה לראש העמוד