טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים...

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

More

צלי בקר, שזיפים ורימונים

צלי בקר, שזיפים ורימונים
צלי נימוח, רוטב עשיר חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

לחי בקר נחשב לחלק זול יחסית, אולם בבישול איטי קורים לו ניסים ונפלאות.

הפעם, נשלב אותו עם נתחי כתף בקר ונעשיר את כל הצלי עם סירופ רימונים, המון שזיפים מיובשים, יין אדום ודבש.

קשה לעמוד בפני הטעם העשיר והמרקם הרך.

המשך קריאה
  8443 צפיות

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה
עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

המשך קריאה
  5323 צפיות

גלילי אורז וייטנאמים

גלילי אורז וייטנאמים
טרי, קריספי ומתבל פיקנטי צילום: עמנואל רוזנצוייג

במטבח הוייטנאמי בפרט והאסייתי בכלל, נפוצים גלילים עשויים דפי אורז שקופים, מלאים תמיד בירקות פריכים ופעמים רבות גם בחלבונים שונים כמו עוף, שרימפס ואחרים.

שקיפות דפי האורז הרטובים עם המילוי הצבעוני, יוצרים יחד מנה ראשונה יפה ומגרה שרוטב דומיננטי משלים אותה. הפעם נטבול את החטיפים האלו ברוטב בוטנים פיקנטי.

המשך קריאה
  3906 צפיות

טחינת אל-ארז

טחינת אל-ארז
חומר גלם משובח, אין סוף שימושים צילום: עמנואל רוזנצוייג

באחת הטיסות לניו יורק, נכנסה פתאום דיילת מקסימה לקוקפיט, עם חיוך ממיס.
בידה האחת הציעה סלט ירקות סטנדרטי של מטוסים, ובידה השנייה קופסת טחינה.

זהו היה תחילתו של סיפור אהבה.

המשך קריאה
תגיות:
  9797 צפיות

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש
דג עסיסי עם רוטב חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

דג אפוי בעדינות במיץ יוזו, סירופ רימונים, דבש ומעט תיבול.
ללא שמן כלל, מנה מהירה וכייפית שמשתלבים בה חמצמצות מיץ הרימון, אקזוטיות היוזו ומתקתקתות הדבש.

המשך קריאה
  4794 צפיות

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס
בשר טחון עסיסי וקרמי על בטטות מתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בשר בקר טחון, מבושל בתערובת תבלינים ארומטית ועשירה וקרם קוקוס מלטף, מוגש על מצע צבעוני של קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
יש שיקראו למנה "בשר טחון בקארי", אבל לי היא מזכירה יותר הכנת בולונז, רק בלי העגבניות.
חגיגה תאילנדית.

המשך קריאה
  6527 צפיות

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס
קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.

המשך קריאה
  11246 צפיות

על מה אנו נלחמים?

על מה אנו נלחמים?
עניין של פרספקטיבה. לקראת נחיתה בישראל המתעוררת לזריחה צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה, פרסם הרן יפה, לוחם בעבר ומוזיקאי היום, מאמר על תסכולו בשנים שלאחר פציעתו הקשה במלחמת לבנון השנייה.

הוא מתחיל בכותרת "מתבייש שנפצעתי בשבילכם בלבנון" ומסכם במשפט: "את הטיל ירו עליי מקדימה ואת הסכין אתם סובבתם לי מאחורה".

עמנואל מכיל את הכאב, אבל גם לוקח אותו למקום אופטימי

המשך קריאה
  1551 צפיות

מקלות מלח

מקלות מלח
טריים עם גבינה לבנה - חגיגה צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, באופן קבוע בכל יציאה לפיקניק, אפתה אמי מקלות לחם שקראנו להם "מקלות מלח".

פשוטים וטריים. חיסלנו איתם קופסאות שלימות של גבינה לבנה (פעם היתה רק גבינה לבנה 9%) ולא היה צריך להוסיף דבר.

המשך קריאה
  3690 צפיות

כדורי קליניגרד

כדורי קליניגרד
רכות, חמצמצות, עשירות צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין נקרא כדורי קליניגרד. עד היום יש ויכוח מאיפה בא השם.
קציצות בשר גדולות, רכות ונפלאות, משובצות בצלפים, ברוטב חמצמץ של יין וצלפים.
במקור מתכון ממזרח פרוסיה ונקרא Konigsberger Klopse.

המשך קריאה
  3025 צפיות
בחזרה לראש העמוד