טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים...

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

More

טחינת אל-ארז

טחינת אל-ארז
חומר גלם משובח, אין סוף שימושים צילום: עמנואל רוזנצוייג

באחת הטיסות לניו יורק, נכנסה פתאום דיילת מקסימה לקוקפיט, עם חיוך ממיס.
בידה האחת הציעה סלט ירקות סטנדרטי של מטוסים, ובידה השנייה קופסת טחינה.

זהו היה תחילתו של סיפור אהבה.

המשך קריאה
תגיות:
  10961 צפיות

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש
דג עסיסי עם רוטב חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

דג אפוי בעדינות במיץ יוזו, סירופ רימונים, דבש ומעט תיבול.
ללא שמן כלל, מנה מהירה וכייפית שמשתלבים בה חמצמצות מיץ הרימון, אקזוטיות היוזו ומתקתקתות הדבש.

המשך קריאה
  5435 צפיות

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס
בשר טחון עסיסי וקרמי על בטטות מתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בשר בקר טחון, מבושל בתערובת תבלינים ארומטית ועשירה וקרם קוקוס מלטף, מוגש על מצע צבעוני של קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
יש שיקראו למנה "בשר טחון בקארי", אבל לי היא מזכירה יותר הכנת בולונז, רק בלי העגבניות.
חגיגה תאילנדית.

המשך קריאה
  7444 צפיות

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס
קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.

המשך קריאה
  12579 צפיות

על מה אנו נלחמים?

על מה אנו נלחמים?
עניין של פרספקטיבה. לקראת נחיתה בישראל המתעוררת לזריחה צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה, פרסם הרן יפה, לוחם בעבר ומוזיקאי היום, מאמר על תסכולו בשנים שלאחר פציעתו הקשה במלחמת לבנון השנייה.

הוא מתחיל בכותרת "מתבייש שנפצעתי בשבילכם בלבנון" ומסכם במשפט: "את הטיל ירו עליי מקדימה ואת הסכין אתם סובבתם לי מאחורה".

עמנואל מכיל את הכאב, אבל גם לוקח אותו למקום אופטימי

המשך קריאה
  1893 צפיות

מקלות מלח

מקלות מלח
טריים עם גבינה לבנה - חגיגה צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, באופן קבוע בכל יציאה לפיקניק, אפתה אמי מקלות לחם שקראנו להם "מקלות מלח".

פשוטים וטריים. חיסלנו איתם קופסאות שלימות של גבינה לבנה (פעם היתה רק גבינה לבנה 9%) ולא היה צריך להוסיף דבר.

המשך קריאה
  4178 צפיות

כדורי קליניגרד

כדורי קליניגרד
רכות, חמצמצות, עשירות צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין נקרא כדורי קליניגרד. עד היום יש ויכוח מאיפה בא השם.
קציצות בשר גדולות, רכות ונפלאות, משובצות בצלפים, ברוטב חמצמץ של יין וצלפים.
במקור מתכון ממזרח פרוסיה ונקרא Konigsberger Klopse.

המשך קריאה
  3317 צפיות

דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע

דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע
דג בזיגוג מתקתק עם סלסה חריפה מתוקה חמוצה. עושר של טעמים רעננים צילום: עמנואל רוזנצוייג

ליצ'י אהוב עלי במיוחד. עסיסי כל כך, טעם מיוחד ודומיננטי. לשמחתי, בשנים האחרונות אפשר להשיג אותו בקלות בשווקים, במחירים סבירים לגמרי. השבוע, הסתובבתי במחנה יהודה וראיתי ערימות ענקיות של ליצ'י בשל שמתחנן שישתמשו בו. לא יכולתי לסרב...

דג מטוגן בחלקו ואפוי עם זיגוג ליצ'י מתקתק, מוגש עם סלסה אקזוטית עם ליצ'י ליים ונענע. משלימים את ההגשה אורז ורוטב ליצ'י מתוק, איזה ירק קריספי ירוק והנה לנו חגיגה של צבעים וטעמים.

המשך קריאה
  3904 צפיות

סלסת ליצ'י, נענע וליים

סלסת ליצ'י, נענע וליים
טעם אקזוטי, חמוץ מתוק חריף צילום: עמנואל רוזנצוייג

פירות טרופיים הם בסיס נפלא לסלסה רעננה שמקפיצה דג מטוגן ובשרים עדינים צלויים כמו פרגית, למשל.

הליצ'י העסיסי עם הליים העוקצני והנענע, יוצרים סלסה מופלאה ואקזוטית. קצת צ'ילי, כוסברה ופיסות עדינות של בצלצלי שאלוט - והנה אנו הופכים מנות מטוגנות וצלויות בסיסיות למנות נפלאות ומגרות.

המשך קריאה
  3167 צפיות

קטשפ מאניס

קטשפ מאניס
רוטב סוייה מתוק מאד ומתובל מקור הצילום: אתר BBC

במטבח האינדונזי נעשה שימוש רב ברוטב סויה מתוק, סמיך ומתובל הנקרא Ketjap Manis.

קל יחסית להכין אותו ואפשר להשתמש בו במתכונים אסייתים רבים וגם כרוטב נפלא לצלייה על הגריל.

המשך קריאה
  4117 צפיות
בחזרה לראש העמוד