טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים...

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

More

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר
בשר עדין ועסיסי, עם קוקוס מלטף וג'ינג'ר עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

חלק העוף המכונה "פרגית", מאיזור היריכיים, עדין מאד וזקוק לצלייה קצרצרה.

כאן אנו משרים את נתחי העוף במרינדת קוקוס וג'ינג'ר תאילנדית, מאד עדינה, המשתלבת נפלא עם הנתחים המפנקים האלו.


כדאי להשרות את נתחי העוף במשך לילה שלם, אולם גם 4-5 שעות יעשו טוב.

אפשר לשחק עם החריפות ומתיקות על פי הטעם. צ'ילי קטן מתאזן כמעט לגמרי עם חלב הקוקוס המתקתק ולא צריך לפחד ממנו. אם באמת רוצים חריף, כדאי להוסיף 3-4 פלפלים.

אני אוהב לחתוך את נתחי הפרגית לאורך, לשלושה - ארבעה פסים ואז להשחיל אותם על שיפודים, בסגנון סטאי.

המשך קריאה
  4428 צפיות

מגדל קישואים וגבינות צאן

מגדל קישואים וגבינות צאן
P1010314
מגדל קישואים וגבינת צאן - תוספת מהודרת צילום: עמנואל רוזנצוייג

שילוב נפלא ופשוט של פרוסות קישואים עם גבינת צאן.

המנה המרהיבה משמשת גם כתוספת לדגים וגם כחלק מארוחת ערב קלה, עם לחם כפרי טוב ליד וסלט קטן.


הכי נח ויפה לסדר את המגדל בתוך רינג. אין צורך לאפות בתוך הרינג אלא רק לסדר, להדק, להסיר את הרינג ולאפות על נייר אפייה. המגדלים יציבים בגלל הגבינה הנמסה וקל להעביר אותם לצלחת הגשה.
אם אין רינגים, אפשר לוותר על הסידור "המקצועי" ולמלא בשכבות ספל אשר בתחתיתו מונח עיגול נייר פרגמנט. אחרי הסידור הופכים את הספל ונותנים למגדל להחליק על תבנית האפייה. גם אם טיפה מתפרק, זה לא נורא.

חומרים לארבע מנות:

  • 4 קישואים (רצוי זוקיני), לא קלופים
  • 1/2 קילו גבינת עזים שמנה. אפשר גם בולגרית שמנה כל שהיא
  • 4 גבעולי בזיליקום (רק העלים)
  • 10 זיתים שחורים מגולענים קצוצים
  • 2 כפות צנוברים קלויים (לא חובה)
  • מלח (בעדינות, תלוי במליחות הגבינה) ופלפל שחור גרוס בנדיבות
  • 12 עגבניות שרי פרוסות דק
  • עלי אורגנו טריים (או תימין) ומלח גס, לפיזור על מגדלי הקישואים
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הקישואים, על קליפתם, לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
  2. מטגנים במחבת בשמן זית 2-3 דקות מכל צד, עד לתחילת השחמה ומוציאים לנייר סופג.
  3. מערבבים את הגבינה המפוררת עם הבזיליקום, המלח, הפלפל השחור הגרוס, הזיתים השחורים והצנוברים.
  4. פורסים נייר אפייה על תבנית.
  5. מסדרים בתוך רינג שכבת קישואים עם חפיפה קלה בין הפרוסות.
  6. מסדרים מעל שכבה בעובי סנטימטר של גבינה ומהדקים.
  7. מוסיפים עוד שכבת קישואים ושכבת גבינה באותו אופן ושוב מהדקים.
  8. מסיימים עם פרוסות עגבניות שרי מסודרות בחפיפה יפה, מפזרים מעט עלי אורגנו או תימין וזולפים שמן זית. מפזרים מעט מלח גס.
  9. מסירים בעדינות את הרינג וממשיכים להכין את שאר המנות. הגבינה והקישואים המהודקים נדבקים יפה והמגדלים לא יתפרקו.
  10. כחצי שעה לפני ההגשה אופים בתנור בחום של 180 מעלות, בערך 30 דקות עד שהגבינה מתחילה להנמס.
  11. מעבירים עם מרית, בעדינות, לצלחות ההגשה האישיות.
  7162 צפיות

מרק פטריות צרפתי

מרק פטריות צרפתי
מרק פטריות עשיר צרפתי מפנק צילום: מתוך תוכנית הטלוויזיה אוכל טוב

מרק פטריות עשיר, בעל טעם עמוק, על טהרת הבישול הצרפתי.

מאד קל להכנה ובכל זאת מרשים כפתיחה לארוחה מפוארת.

פורסם לראשונה על ידי בתוכנית הטלויזיה אוכל טוב ובאתר אוכל טוב


מרכיבים (6 מנות):

  • 1/2 קילו פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
  • 100 גרם פטריות יער
  • 3 בצלי שאלוט או 2 בצלים אדומים קטנים קצוצים
  • 10 גרם חמאה
  • 3 שיני שום קלופות, שלמות
  • זר תבלינים הכולל עלה כרישה, מרווה, פטרוזיליה ותימין (קושרים יחד באמצעות חוט קשירה)
  • כוס וחצי ציר עוף (אפשר גם פרווה למי שלא מקפיד על תזונת פליאו או ציר ירקות)
  • כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן אגוזי לוז
  • 5 גבעולי עירית

אופן ההכנה:

המשך קריאה
  7480 צפיות

עוף עם קשיו תאילנדי

עוף עם קשיו תאילנדי
טעים לכולם - עוף ואגוזי קשיו בסגנון תאילנדי צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוף עם אגוזי קשיו - מנה אסיאתית מאד פופולרית וכייפית.

המנה מוכרת בעיקר בסגנון הסיני והתאלינדי. השני טעים יותר בעיני, פחות מתוק ויותר מתובל.

פורסם על ידי לראשונה באתר אוכל טוב.

המשך קריאה
  3922 צפיות

ריזוטו פטריות ויין אדום

ריזוטו פטריות ויין אדום
ריזוטו פטריות - מאסטר מנה צילום: עמנואל רוזנצוייג

ריזוטו עשיר, מפנק, קרמי.

המנה הוכנה לראשונה במהלך האודישן שלי לתוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף" וזכתה לשבחים רבים גם בתחרות וגם מאלו שהכינו את המנה בעקבות התוכנית.

השימוש ביין האדום והלימון לא שגרתי, אולם היות והיין מצומצם כמעט לגמרי, יחד עם הפטריות נוצר טעם עמוק, טעם של פטריות שבאו מהאדמה.

פורסם על ידי לראשונה באתר אוכל טוב


מרכיבים (4 מנות):

המשך קריאה
  6713 צפיות

ניוקי ערמונים וירקות שורש

ניוקי ערמונים וירקות שורש
nioki 00
nioki 04
ניוקי ערמונים. לא לוותר על ציר הבשר צילום: עמנואל רוזנצוייג

ניוקי עדינים ונימוחים, עם ערמונים רכים וירקות שורש מתקתקים, ברוטב ציר בשר בעל טעם עמוק ומלטף.

מנה חושנית, מהודרת, נפלאה כמנה ראשונה או כתוספת.

המתכון כולל גם גבינה המעשירה את טעם הניוקי, אולם אפשר לוותר עליה לטובת הכשרות. על ציר הבשר לא כדאי לוותר.

פורסם מטעמי לראשונה במדור טעם של חו"ל באתר "אוכל טוב"


המרכיבים (4-6 מנות):

המשך קריאה
  5877 צפיות

חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים

חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים
20120115 fillu filled with popyseed 04
20120115 fillu filled with popyseed 05
20120115 fillu filled with popyseed 06
חטיפים נפלאים לנישנוש ליד קפה שחור חזק צילום: עמנואל רוזנצוייג

ברוב המקרים, כאשר אני משתמש בבצק פילו, נותרים דפי בצק רבים שלא ניתן שוב להקפיא. אז אני מכין מהם חטיפים מהירים תוך מילוי מכל הבא ליד.

הפעם, אני משתמש בשילוב הנפלא של פרג ותמרים. אמנם הפרג לא ממש זמין כל הזמן במזווה והאמת היא, שפשוט נשאר לי מילוי פרג מסהרונים שהכנתי יום קודם.
אולם החטיפים האלו כל כך טעימים, שכדאי להכין אותם במיוחד ולקנות את הפרג בהתאם.


מילוי הפרג מוצק יחסית למילויים הסטנדרטיים, אולם הוא עסיסי ומפנק ויכול להתאים גם באין סוף מאפים אחרים. חשוב שהפרג יהיה מאוד טרי, רצוי אפילו מטחינה של היום-יומיים האחרונים. אפשר להקפיא את הפרג הטחון במשך כמה שבועות, אבל גם במקפיא איכותו יורדת וטעמו הופך להיות מריר.

המאפים נשמרים בקופסה סגורה, מחוץ למקרר, במשך שבוע.

המרכיבים (45 מאפים):

המשך קריאה
  5668 צפיות

מרק קשיו תאילנדי

מרק קשיו תאילנדי
סמיך, פיקנטי, ניחוחות תאילנד צילום: עמנואל רוזנצוייג

אגוזי הקשיו, מעבר לערכים התזונתיים הרבים שלהם, מהווים בסיס מעולה לתבשילים עשירים. כולם מכירים את האגזוים כתוספת פריכה, מטוגנת לרוב, מעל מאכלים אסיאתיים רבים. אולם דווקא מבושלים וטחונים, הם משמשים במקום שמנת או גבינה. אפשר לאפות עוגת "גבינה" שעשוייה רק מאגוזי קשיו, למשל.

כאן נכין מרק קארי ירוק ואגוזי הקשיו. מרק עשיר, חורפי, המביא בעדינות את טעמי המזרח – בעיקר תאילנד ווייטנאם.

המרק מתאים גם לצמחוניים (אם ישתמשו בציר ירקות כבסיס במקום ציר עוף) ואפילו לטבעוניים.

פורסם לראשונה על ידי במדור טעם של חו"ל באתר "אוכל טוב"


חומרים (ל-4 מנות):

המשך קריאה
  4079 צפיות

קפוצ'ינו דלעת בניחוח תפוזים

קפוצ'ינו דלעת בניחוח תפוזים
קפוצי'נו דלעת בניחוח תפוזים צילום: עמנואל רוזנצוייג

גרסת מרק דלעת מעודנת ומפונפנת של מרק חלבי, שמקבל ניחוח תפוז מקליפה מגוררת.

המרק מוגש בכוס קפוצ'ינו, עם חלב מוקצף.

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"


אני משתדל להשתמש בקליפת תפוז שלא עבר בית אריזה, שבו מצפים את התפוז בחומרים שונים ומשונים לטובת עמידות המדף - או מהפרדסים בסביבה או מהשוק (גם בשוק צריך לשים לב. יש תפוזים עם הגבעול ואפילו כמה עלים שברור שהגיעו ישר מהפרדס, ויש את אלו שמבריקים בערימה והברק, מה לעשות, לא בא מהתפוז שנקטף מהעץ).

נשתמש בחלב מוקצף היטב, בדיוק כמו לקפוצ'ינו.

המשך קריאה
תגיות:
  4042 צפיות

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש
נתחי אנטריקוט רכים עם ירקות שורש מתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף אהוב עליי במיוחד. ריח האדמה הרטובה, הירוק המיוחד שלנו, השונה מכל הירוקים המפורסמים בעולם, פרי ההדר שכולו עסיס וריח עז וירקות השורש שנערמים סוף סוף על הדוכנים.

הלפת, הקולרבי, הסלרי. כל כך הרבה מאכלים מפנקים אפשר ליצור מהם - ממרקים, דרך ממרחים ומחיות ועד נזידים עשירים. מכולם יוצאת איזו מתיקות עדינה, שמשתלבת עם רטבים חמצמצים וגם עם רוטבי בשר עשירים. אפשר לבשל אותם כמנות בפני עצמן או כתוספת מעשירה.

הפעם בחרתי לשלב את ירקות השורש עם נתחי אנטרקוט שהוקפצו כמה שניות במחבת חמה ונעטפו יחד ברוטב מתקתק וקליל. מנה יחסית מהירה, המשלבת גם בשר איכותי בטיגון קל, גם ירקות שורש וגם ניחוח הדרים חורפי.

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"


ירקות השורש דורשים בישול של 15-20 דקות. במתכון הזה אני מאדה אותם, כדי לשמור את מרב הטעם שאפשר, ורק בסוף מקפיץ את השורשים המאודים עם הבשר ועם הרוטב. המנה נפלאה עם פירה תפוחי אדמה ובטטה.

המשך קריאה
  7421 צפיות
בחזרה לראש העמוד