טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

במקום רוטב הברביקיו המסורתי, הנה זיגוג תפוחים ותפוזים נפלא שיהפוך חזה עוף פשוט למעדן.
הרוטב מעולה גם לזיגוג צלעות, בעיקר ספייריבס.

המשך קריאה
  2393 צפיות
  0 תגובות

קניידלעך שלנו

קניידלעך שלנו

ליל הסדר כבר עבר. אז עכשיו לפרסם מתכון לקניידלעך???

ובכן, השנים לימדו אותי שמסורת חגים משפחתית מאד קשה לשנות ומי אני שאסכן את הבשלן או הבשלנית בהגשת מאכל כל כך מסורתי לשיפוט מול הנוסטלגיה המשפחתית הנעימה כל כך, אך גם ביקורתית...

אבל בסוף פסח, ובשבועות שאחריו, אנו תקועים עם שאריות מצות. אפילו מצה-בריי כבר לא מתחשק לילדים.
זו הזדמנות לנסות גרסה קצת אחרת.
היות ולא נתקלתי בה בשום משפחה אחרת עד היום, אני קורא לה כאן "הקניידלעך שלנו".

השינוי העיקרי הוא שימוש במצות כבסיס ולא (רק) בקמח מצה. התוספת השנייה היא שימוש בתמצית שקדים שמקפיצה את הקציצות הפשוטות האלו לדרגה אחת לפחות מעלה. הקניידלעך מתקבלים הרבה יותר אווריריים וטעימים. מאד שונים מהגרסה השכיחה הדחוסה כל כך שאנו מוצאים בכל בית כמעט.

אני למדתי מאמי, היא למדה מחמותה, סבתא אדית שלנו.
אני משער שהבסיס הוא כופתאות הלחם על אין-סוף הגרסאות שלהן, הנפוצות כל כך במטבח האוסטרו-הונגרי והסביבה. על בסיס אותה תפישה, החליפו את הלחם במצה שהושרתה במים. כמה פשוט...

המשך קריאה
תגיות:
  1170 צפיות
  0 תגובות

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

עוד מנת ירק שבטיפול פשוט אבל נכון, הופך למעדן נפלא.

הכנתי את המתכון במקור לטובת אוסף מתכוני בסיס לבישול בוואקום, אולם גם בבישול "סטנדטי" אפשר להגיע לתוצאות נהדרות.

הגזר והסלק, שני ירקות שורש שמשתלבים יחד למנה צבעונית מפתה. בישול מדוייק למרקם על גבול הנגיסות הוא המפתח.

בשלב הראשון מבשלים כל ירק בנפרד ומקררים לגמרי. מכאן, יש אפשרויות שימוש אין סופיות והפעם נתמקד בהקפצה קלה בחומץ בלסמי שיעניק שכבת חמיצות על שכבת מתיקות הגזר והסלק.

המשך קריאה
  1636 צפיות
  0 תגובות

טרטופו קשיו ושוקולד

טרטופו קשיו ושוקולד

טרטופו הוא קינוח איטלקי קלאסי הנראה לרוב כחצי כדור ומורכב משני סוגי גלידה, לעיתים עם פרי במרכזו כמו פטל או פרי יער אחר.על בסיס קשיו ניתן להכין קינוח נפלא באותו סגנון, ללא סוכר מעובד, לא חלבי, ללא בישול ויחד עם זאת - טעים ונפלא. מתאים מאד לטבעונים ולאנשי פליאו וכמובן כקינוח חגיגי ועשיר - "ובכל זאת" פרווה.

אני מביא כאן גרסה בסיסית, על בסיס תערובת אחת אליה מוסיפים אבקת קקאו כדי לקבל שני צבעים ושני טעמים, אולם על גרסה זו אפשר להתפרע עם רעיונות נוספים כמו הוספת מחית פירות יער, תוכן של קפסולת אספרסו, מחית פסיפלורה, גי'נג'ר טרי מגורר וקישוט של מעט ג'ינג'ר מיובש ללא סוכר ועוד כיד הדמיון.

 

הכי נח להכין את הטרטופו עם תבנית סיליקון שקעים בצורת חצי כדור כך שמאד קל להוציא את חצאי הכדור הקפואים בעת ההגשה, אבל אפשר כמובן להשתמש גם בקערות קטנות. במקרה ומשתמשים בקערות, כדאי לרפד אותן עם ניילון נצמד לפני מזיגת התערובת.

הגלידה לא מתקשה מאד ולכן אפשר להגיש אותה ישירות מהפריזר, אולם 5 דקות במקרר יביאו אותה למרקם מושלם במגע עם הכפית.

המשך קריאה
  4151 צפיות
  0 תגובות

כרוב ניצנים צלוי בשום

כרוב ניצנים צלוי בשום

כילד, אני זוכר את כרוב הניצנים רק משקיות קפואות. הוא תמיד נראה מבטיח ובפועל עד היום נשאר לי טעם מר ממנו.

לשמחתי אפשר היום למצוא כרוב ניצנים טרי בשווקי האיכרים ואפילו בחלק מהרשתות הגדולות ואני מבטיח - הכדורים הירוקים הקטנים והטריים האלו הרבה יותר טעימים מאשר הקפואים.

הפעם, פשוט נצלה אותם בתנור עם שמן זית, מלח פלפל וקצת אבקת שום.
טיפול נכון ופשוט ומתקבלת תוספת נפלאה למנה עיקרית.

המתכון מוגש לכל שכניי אשר שואלים אותי בתור לדוכן שבשוק סוף השבוע - "מה עושים עם זה???".

המשך קריאה
  4193 צפיות
  0 תגובות

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כאשר רק התחלתי לבשל בוואקום, לפני כמה שנים, את הנסיון הראשון שלי עם ירקות ביצעתי עם כרוב.

הכנתי אותו באופן טבעי כתוספת למנה עיקרית כל שהיא וכמובן שהסקרנות הובילה אותנו קודם כל לנסות את הכרוב.

אחרי ביס אחד התבוננו אחד בעיני השנייה ומייד החלטנו יחד שאת המנה העיקרית נשמור למחר. היום "נרד" על כל הכרוב.

כל כך טעים!

המשך קריאה
  2936 צפיות
  0 תגובות

פרחי ברוקולי צלויים בשום

פרחי ברוקולי צלויים בשום

ברוקולי אהוב אצלינו מאד, על מגוון צורות בישול וגם חי לגמרי בסלט.

הפעם, תוספת קלילה וכייפית שמתחברת גם לארוחות קלות כמו ביצת עין או חביתה של ערב וגם ליד סטייק וכמובן - ככה סתם.

המשך קריאה
  2924 צפיות
  0 תגובות

שומן בקר לטיגון

שומן בקר לטיגון

שמן לטיגון מהווה אתגר לכל בשלן.

עם השנים התחזקה בציבור המודעות לרגישות שמנים לחימום והמושג "נקודת עישון" נעשה מוכר ושכיח,
אך יחד עם זאת - אנו עדיין מוצפים בשמנים שאולי ניתן לטגן בהם בטמפרטורה גבוהה מבלי לשנות יותר מידי את הרכבם הכימי, אבל אותם שמנים, צמחיים לרוב (תירס, חמניות, קנולה רחמנא ליצלן) - נושאים עימם בעיות קשות אחרות כמו יחס בעייתי של אומה 6 וכימיקלים רעים המעורבים בתהליך האלים המתועש של ייצור שמנים אלו.

פתרון יחסית זמין לטיגון בשמן איכותי בטמפרטורה גבוהה, הוא שימוש בחמאה מזוקקת. ניתן למצוא אותה במרכולים רבים וכמובן קל מאד להכין אותה לבד. יחד עם זאת, הפתרון לא זול וגם מגביל את מי שמקפיד על כשרות.

פתרון אחר המתאים גם למאכלים בשריים ואף מעשיר מאד את טעמם - הוא שימוש בשומן מן החי. בקר, עוף וגם של חיות אחרות. שמנים אלו, בעיקר שומן בקר, אפשר לחמם לטמפרטורות גבוהות (אני לא נכנס כאן למספרים) וגם ליהנות מהטעם שהם מוסיפים בזמן הטיגון.

השומן מן החי לא זמין בחנויות וצריך להכין אותו לבד.
סיפור לא מסובך ובשורה התחתונה - גם מאד זול. רוב הקצבים ישמחו לספק לכם את השומן במחיר זול מאד או אפילו בחינם אם אתם לקוחות "טובים".

המשך קריאה
  3498 צפיות
  0 תגובות

פליאוליתי ליברל

פליאוליתי ליברל
כאשר אמונה הופכת לפנאטיות עיבוד גרפי: עמנואל רוזנצוייג

האם זה פליאו?

אולי אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב אלו העושים את צעדיהם הראשונים לכיוון התזונה הפליאוליתית.

אבל אין לי כוונה להציג עוד רשימת מוצרי מזון וחומרי גלם. יש כאלו מספיק ברחבי רשת האינטרנט (קישורים בסוף הפוסט).
עבורי השאלה מציגה יותר תפישת עולם מאשר רשימה טכנית.

ככל שאני מסתגל יותר, מרגיש בטוח יותר ומשם משתף מתכונים שמשמחים את בני ביתי –דווקא ברשת צצות התנגדויות שמקפיצות לי פיוזים, כאלו שכבר קפצו פעם מסיבות אחרות.

אני משתף אתכם באנטגוניזם החריף שלי לאספקט מסוים של דת. תהיה אשר תהיה.
ובאותה נשימה, מתנצל בפני שומרי המסורת באשר הם. הגרפיקה הפרובוקטיבית לא נועדה לפגוע במהות האמונה.

 

המשך קריאה
  3086 צפיות
  0 תגובות

לחם נאן {פליאו}

לחם נאן {פליאו}

כבר תקופה ארוכה אני מנסה כל מיני גרסאות של נאן / טורטייה / איזה שהוא לחם שניתן לגלגל בו דברים טובים.
יש גרסאות שונות, על בסיס עמילן או תערובת קמחים. חלק מהנסיונות שלי נעשים פריכים, חלק גמישים.

את הגרסה שאני מביא כאן, אני הכי אוהב.
הנאן טוב כשהוא חם וגם אחרי יומיים במקרר כאשר הוא קר, מה גם שתמיד ניתן לזרוק על מחבת יבשה חמה נאן שנשאר ולחמם אותו דקה מכל צד.

המשך קריאה
  5051 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד