טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים...

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה.

אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים".

אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"

 

More

עוגת שקדבש {פליאו}

עוגת שקדבש {פליאו}
לקראת שקיעה, עם קפה טוב צילום: עמנואל רוזנצוייג

קפה של אחרי הצהריים. אולי אחת ההפסקות האהובות עלי במשך היום.
שמש נמוכה, לרוב גם איזו בריזה נעימה. לגימות נינוחות של אספרסו חזק.

לרגע הזה אני שומר את המתוק הניכסף והפעם - עוגה עם ניחוחות וטעם דבש עדינים, שקדים קריספיים.
לא מתוק מידי, לא מושחת.
פרוסה של כיף בלי ייסורי מצפון. ככה שווה לקבל את פני הערב המשפחתי.

המשך קריאה
  7737 צפיות

לחמניות המבורגר {פליאו}

מממ... הכי טוב בבית
נוטף כל טוב צילום: עמנואל רוזנצוייג

רבים מאנשי הפליאו למדו לאכול המבורגר עסיסי ונוטף כל טוב עם ירקות בצד.
ובכל זאת, בשר וירק לא מסכמים את מהות ההמבורגר.

לפעמים עולה געגוע לאחיזה הרעבתנית בלחמנייה רכה, אשר שומן הקציצה המשובחת נספג בה וכל ביס עם הירקות והרוטב מורכב מחוויה של מרקמים שונים, טעמים עמוקים של צלייה יחד עם רעננות ופריכות עלי חסה, נשכנות הבצל והחמוצים עם ליטוף איולי מפנק.

המתכון הפשוט והמהיר הבא מאפשר שוב את כל הטוב הזה למי שעד היום נמנע מלחמניות הדגנים למיניהם. אנשי פליאו וכל שאר הנמנעים מגלוטן.

על הדרך, אני משתף אתכם גם בהמבורגר המושלם שלי (:

המשך קריאה
  6831 צפיות

שום קונפי

שום קונפי
רך, מתקתק, משדרג כל כריך, בשר קר, ירק קלוי ורוטב צילום: עמנואל רוזנצוייג

המשמעות המעשית של "קונפי" היא טכניקה של בישול איטי בחום נמוך בנוזל כל שהוא, לרוב שמן או סירופ סוכר. מושג שהתגלגל מהמילה הצרפתית Confire שתרגומה: שימור.

שום המתבשל כך בשמן עמוק הופך רך, כמעט משחתי וטעמו נעשה מתקתק.

את שיני השום, אשר נשמרות בשמן שבועות ובמקרר אפילו חודשים, ניתן למרוח כפי שהן על בשר קר או פרוסת לחם, על ירקות צלויים וכמובן לתבל רטבים.

אצלינו בבית באופן קבוע, אחת לחודשיים בערך, אנו מכינים צנצנות של המעדן הזה מחצי קילו שום טרי, רצוי מתוצרת ישראלית.
את שארית שמן הבישול שהופך ארומטי ונפלא, אנו שומרים בצנצנת נפרדת ומתבלים בה סלטים, עוף ודג מאודים ומרקי ירקות קרמיים.

יש אין סוף הסברים ברחבי רשת האינטרנט להכנת שום קונפי. אנו מביאים כאן את המתכון לנוחות הגולשים שלנו כהרחבה למתכונים אחרים בהם נעשה שימוש במעדן הפשוט והנפלא הזה.

המשך קריאה
  4804 צפיות

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

במשך שנים ארוחת הבוקר שלי היתה דייסת שיבולת שועל בחיתוך פלדה - כזו שצריך לבשל לפחות חמש דקות. עם קצת פירות, קינמון ודבש.

אבל מאז החלה תקופת הפליאו שלי, שיבולת השועל, כמו יתר הדגנים, כבר לא זמינה לבוקר מפנק (ולפעמים מנחם).

עכשיו, כשהבקרים כבר קרירים יותר ותיכף חורף, אני משתף אתכם בגרסה נפלאה מחלב קוקוס, בננות, תבלינים ארומטיים ושילוב מסמיכים בעלי ערך תזונתי עשיר.

המשך קריאה
  5807 צפיות

פנקייקס פליאו נפלאים

פנקייקס פליאו נפלאים

לא מזמן פרסמנו מתכון לפנקייקס טבעוניים מכוסמת ובננה.

הפעם פנקייקס פליאו נהדרים, אוריריים, ללא גלוטן, דגנים וסוכר מעובד, אשר לא נופלים במאומה מהרגילים ולעומת זאת - בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.

פינוק נפלא לבוקר של שבת.

המשך קריאה
  13148 צפיות

ממרח חבושים פליאו

ממרח חבושים פליאו

לפורטוגזים (ויחד איתם מושפעים גם הספרדים), יש מן מרמלדת חבושים (Membrillo) אשר משתלבת נפלא עם גבינת המנצ'גו הנהדרת וגם עם גבינות אחרות כמו ברי וכדומה.

אהבתי לפרי הסתווי הנהדר הזה כבר קיבלה ביטוי בכמה מתכונים בבלוג שלנו. הפעם אני מביא גרסה נהדרת לממרח הפורטוגזי, המבוססת על דבש ותבלינים.

הדבש משמר את הממרח ומאפשר אכסון במקרר במשך ששה חודשים לפחות.

נפלא על לחם וחמאה, נהדר כתוספת לגבינה חריפה ודומיננתית וגם על פנקייקס עם קצת שמנת חמוצה.

המשך קריאה
  4893 צפיות

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי נפלא לאוהבי האגוזים.

קראסט העוגה מכיל קמח אורז שמעניק מרקם קריספי, יחד עם חמאת פקאן שנותנת טעם עמוק ואגוזי.

עקב השימוש בקמח אורז, אני לא מגדיר את המתכון כ"פליאו". כל אחד ושיקולו.

המתכון טבעוני וכמובן פרווה ומתאים לכל אירוח, כל עוד אין רגישות לאגוזים.

המשך קריאה
  11993 צפיות

חמאת פקאן

חמאת פקאן

קשה יחסית למצוא חמאת פקאן, אבל קל מאד להכין אם יש תרמומיקס או וטימיקס.

החמאה משמשת לבצקים בטעם אגוזי עמוק, כרוטב על ירקות צלויים, למריחה על עוגות ועוגיות וכממרח נהדר. מתכון לדוגמא אפשר למצוא בדף "פאי פקאן ללא גלוטן וסוכר מעובד".

המשך קריאה
  5485 צפיות

צלי לחי בקר בחבושים, רימונים ושזיפים

צלי לחי בקר בחבושים, רימונים ושזיפים

לחי בקר הוא אחד הנתחים האהובים עלי כאשר מדובר בצלי.
בישול ארוך בסיר כבד, על הכיריים או בתנור, בחום נמוך, מפיק בשר רך מאד ומתפרק, המתמזג עם טעמי פירות ויין.

מיץ (או סירופ) הרימון החמצמץ מתאזן עם שזיפים ותמרים. החבושים מוסיפים מרקם נגיס עדין שמאזן את הרכות של נתחי הבשר.

אם לא מוצאים את הנתח הזה (שגם נקרא "בשר ראש"), אפשר להשתמש בשפונדרה.
לא אותו הדבר, אבל בהחלט נפלא.

המשך קריאה
  5112 צפיות

אוסובוקו בבישול בוואקום

אוסובוקו בבישול בוואקום

נתח העצם והבשר העדין הזה יחסית נדיר ויקר בארץ עקב תנאי השוק ומדיניות משק הבשר.
קל "לקלקל" את הנתח הזה בבישול סטנדרטי ולאבד את האיזון הנפלא בין הבשר, מח העצם וכמובן הטעם שהעצם עצמה מעניקה בזמן הבישול.

בשיטת הבישול בוואקום הסיפור נעשה מאד פשוט והתוצאות מובטחות!

 

המשך קריאה
  5334 צפיות
בחזרה לראש העמוד