טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

מבוא לבישול בוואקום

מבוא לבישול בוואקום

מה זה? למה זה? מי צריך בישול מולקולרי (בואו נסגור את העניין הזה כאן ועכשיו - זה לא קשור לבישול מולקולרי!)?

בפוסט הבא נסקור בצורה גראפית כללית את נושא הבישול בוואקום.

המשך קריאה
  1625 צפיות
  0 תגובות

תקנון זוגי

תקנון זוגי
 

תקנון זוגי

 

המשך קריאה
  5374 צפיות
  0 תגובות

חמאת נענע

חמאת נענע
טעם עדין, צבע ירקרק עדין, ריח מרומז - תיבול נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג
מיצוי עדין מאד של טעם וריח הנענע בחמאה יוצא תוספת תיבול נפלאה לירקות ולמי שאינו מקפיד על כשרות - גם לבשרים, במיוחד טלה.
 
המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 5 דקות
  • חצי שעה עד שעה
  • כן
  • כן
  • ציוד בישול בוואקום
  1351 צפיות
  0 תגובות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 55 דקות
  • כן
  • כן
  1659 צפיות
  0 תגובות

רוסטביף בליטוף כבד אווז ורוטב דמי-גלאס

רוסטביף בליטוף כבד אווז ורוטב דמי-גלאס

באחד מחודשי קיץ 2015 החלטנו חבריי לבישול ואני, לפנק את צוות מסעדת Metro Bistro הנפלאה במדריד, אחרי שנים בהם הם פינקו אותנו.
ערב לפני הבישול שלנו, השף מתיאס החליט להקדים פינוק והגיש לנו מנות נסיוניות.
אחת מהן הוגדרה בפשטות: רוסטביף.

המנה כל כך רחוקה מהשם הפשוט... שכבות דקות שנפרסו מצלי שבושל בוואקום, בינהן לסירוגין ממרח כבד אווז ורוטב דמי-גלאס עשיר.

כל המגדל הזה מקבל עושר טעמים ותחושת ליטוף שנובעת מכבד האווז וציר הבשר העשיר שבין השכבות וכמובן - הבשר העדין והעסיסי שרק בישול בוואקום יכול להניב.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קשה
  • שעה וחצי
  • כמה ימים אם מכינים הכל מהתחלה
  • כן
  • כן
  • סו-וויד
    מכונה לפריסת בשר
    תבנית אלומיניום חד-פעמית
  1572 צפיות
  0 תגובות

לחם פליאו מלא

לחם פליאו מלא

אחת ההתמודדויות המשמעותיות במעבר מתזונה רגילה לפליאו היא הפרידה מלחם השמרים או השאור.

יש אין סוף מתכונים ללחם על בסיס שקדים וקוקוס טחונים לקמח, אולם לרוב מרקמם מזכיר יותר עוגה מאשר לחם ששמרים או חיידקי מחמצת בתוך רשת הגלוטן את המרקם שאנו כל כך אוהבים.

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למתכון שפותח סוף סוף אפשרויות של אפיית לחמים שמזכירים את הלחם הגלוטני במקרמם, מאפשרים פריסה ובניית כריכים, נשמרים היטב - וכמובן מזינים ובריאים.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 15 דקות
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון או מטחנת תבלינים
  19865 צפיות
  0 תגובות

חצי שנה של קדמוני מתקדם

חצי שנה של קדמוני מתקדם

תשעה קילו נשרו. לא ביום אחד, אבל בהחלט נעלמו להם.

היום אני בדרך לבדיקת שיגרה רפואית חצי שנתית. סנכרון מושלם של בדיקות לפני ואחרי מאז התחלתי בהתנסות הפליאו.

אני מודה - הסקרנות מטורפת.

המשך קריאה
  1750 צפיות
  0 תגובות

כדי להבין איך להמשיך קדימה - הסתכלתי אחורה

כדי להבין איך להמשיך קדימה - הסתכלתי אחורה
חומרי גלם. פשוט
 
"מחקר חדש גילה ש...." ואז אחרי כמה שבועות "מחקר נוסף גילה ש... בדיוק ההיפך!"
וואו... התעייפתי! התעייפתי ממחקרים שצצים חדשות לבקרים ובו בזמן העולם כמנהגו נוהג. נוהג, אבל לא בכיוון.
בעיקר כאשר מדובר בתזונה ומצב בריאותנו.
 
המשך קריאה
  1767 צפיות
  0 תגובות

שוק טלה בוואקום עם רוטב יוגורט עיזים

שוק טלה בוואקום עם רוטב יוגורט עיזים

כששומעים שוק טלה, בדרך כלל עולה מול העיניים נתח שמנמן סביב עצם, לעיתים ממולא, צלוי.

אבל הפעם דווקא נסיר את העצם, נשטח, נעטוף בשפע עשבי תיבול, שום ושמן זית ונבשל באיטיות בוואקום.

הבשר יוצא רך, עדין מאד, טעמים מואזנים של טלה שום ועשבי תיבול.
מעצם השוק מכינים ציר ומשלימים את המנה ברוטב טלה עם יוגורט עיזים חמצמץ.

מנה חגיגית שאין קשר בין קלות ההכנה שלה לאיכותה והעונג שבה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 45 דקות
  • 21 שעות
  • בהתאמה
  • כן
  • סו-וויד
  1722 צפיות
  0 תגובות

סלט אבירים (סלט סלק)

סלט אבירים (סלט סלק)

אחד המאכלים המשפחתיים שלנו בחג הפסח, אשר נמצא בלב הנוסטלגיה והכמיהה, הוא "סלט האבירים" או בשמו הפשוט "סלט סלק".
אולם שמו אינו מסגיר את התבשיל המופלא הזה, אשר משתבח יותר בכל יום.

מדובר בסלט-פירה אשר מככבים בו סלק, תפוחי אדמה וצלי בקר.

במקור הסלט הזה הוכן לרגל חג המולד באיזורים מסויימים בגרמניה וכמו מאכלים נפלאים אחרים, בעצם נולד כפתרון למצוקת מזון איכותי.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שלוש שעות
  • כן
  • כן
  • מטחנת בשר
  1781 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד