טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

עוגיות שוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות שוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות נימוחות בעלות טעם קראמל - שוקולד על בסיס חמאת אגוזים / שקדים / קשיו

מאד קלות להכנה, ללא ייסורי מצפון באכילה

המשך קריאה
  8748 צפיות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

אני חייב לפתוח באזהרה. כפית אחת מהגרנ(ד)ולה המופלאה הזו ואתם מתמכרים!

שילוב גמיש של אגוזים וזרעים, קצת שמן קוקוס ודבש, פירות יבשים לבחירתכם, אפייה זהירה - והנה לכם מעדן שצריך משמעת ברזל לעמוד בפניו.
גרנולה שקל לשאת כחטיף אנרגיה זמין בטיול או עבודה והכי נפלא לשלב כארוחת בוקר עם שמנת חמוצה וקצת פרי העונה. המלצות מטריפות בסוף המתכון.

הגרנולה העשירה והפריכה הזו היא מתכון חובה שאחת שתנסו, לא תוכלו ללכת אחורה למוצר קנוי.
כל כך פשוטה להכנה ויחד עם זאת מכילה רק טוב.
גם אם אתם לא נמנעים מגלוטן או דגנים בכלל, הגרסה הזו שקל מאד לגוון, תשמח אתכם. כל שכן אם שיבולת השועל ושאר הדגנים שבגרנולה הסטנדרטית הם מחוץ לתחום עבורכם.

המשך קריאה
  2746 צפיות

כבדי עוף עם תמרים, צ'ילי ומרווה

כבדי עוף עם תמרים, צ'ילי ומרווה

שילוב כבד עוף ותמרים מושלם בעיני. גם במרקם, גם בטעם.
כבר פרסמנו בעבר מתכון לכבדי עוף עם חבושים ותמרים, אולם הפעם אנו משחקים עם ניגוד בין מתיקות וחריפות, מוסיפים קצת מסתורין שיוצרת המרווה ו-מתענגים.

המשך קריאה
  3390 צפיות

מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מיטבל שבסיסו אגוזי קשיו מושרים וטחונים ובצל מקורמל מתקתק.
מכאן אפשר להמשיך כיד הדמיון, הן בטעם והן בסמיכות

יופי של נשנוש עם קרקרים מתובלים או על פרוסת לחם כפרי או לחם פליאו


כמו במימרחים ומטבלים אחרים בעולם הפליאו או הבישול הצמחוני או טבעוני, אגוזי קשיו מושרים במים משמשים כבסיס קרמי נפלא.

בצל מטוגן בעדינות עד לקירמול מעניק מתיקות נפלאה.

חזה אווז (לגרסה הכשרה) או בייקון (לגרסה המקורית)מעניקים מליחות וטעם עמוק. צמחוניים וטבעוניים יכולים לוותר או להציע אלטרנטיבה שנשמח מאד לבדוק ולהוסיף למתכון (ואז גם לתייג אותו כטבעוני :).

המשך קריאה
  3176 צפיות

קרקר עשבי תיבול

קרקר עשבי תיבול
מושלם עם ממרח קשיו ובצל מקורמל צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
קרקר מנוקד בעשבי תיבול טריים וארומטיים, עשוי שקדים טחונים.
מושלם לאירוח קליל ממנו יהנו גם מקפידי תזונת פליאו וגם שאר האורחים.
 
 
המשך קריאה
  4455 צפיות

מרק ירקות בתרמומיקס

מרק ירקות בתרמומיקס

אצלינו בבית אוהבים מאד מרק ירקות קרמי, חלק, עשיר בטעמים טבעיים.

התרמומיקס הוא כלי מושלם למטרה זו ובכדרך אגב, בבזמן בישול ארוחה מלאה, בתהליך של שלושה שלבים קלילים מתבשל לו ללא כל מאמץ מרק נפלא.

בחורף המרק תמיד חם. בקיץ אנחנו גם מתפנקים עם גספ'צו מושלם (ואז אנחנו גם מוסיפים עוקצנות קטנה. ראו מתכון מלא בקישור הזה).

המשך קריאה
  2922 צפיות

מבוא לבישול בוואקום

מבוא לבישול בוואקום

מה זה? למה זה? מי צריך בישול מולקולרי (בואו נסגור את העניין הזה כאן ועכשיו - זה לא קשור לבישול מולקולרי!)?

בפוסט הבא נסקור בצורה גראפית כללית את נושא הבישול בוואקום.

המשך קריאה
  2777 צפיות

תקנון זוגי

תקנון זוגי
 

תקנון זוגי

 

המשך קריאה
  6949 צפיות

חמאת נענע

חמאת נענע
טעם עדין, צבע ירקרק עדין, ריח מרומז - תיבול נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג
מיצוי עדין מאד של טעם וריח הנענע בחמאה יוצא תוספת תיבול נפלאה לירקות ולמי שאינו מקפיד על כשרות - גם לבשרים, במיוחד טלה.
 
המשך קריאה
  2018 צפיות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה
  2662 צפיות
בחזרה לראש העמוד