טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

כבדי עוף עם תמרים, צ'ילי ומרווה

כבדי עוף עם תמרים, צ'ילי ומרווה

שילוב כבד עוף ותמרים מושלם בעיני. גם במרקם, גם בטעם.
כבר פרסמנו בעבר מתכון לכבדי עוף עם חבושים ותמרים, אולם הפעם אנו משחקים עם ניגוד בין מתיקות וחריפות, מוסיפים קצת מסתורין שיוצרת המרווה ו-מתענגים.

המשך קריאה
  2800 צפיות
  0 תגובות

מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מיטבל שבסיסו אגוזי קשיו מושרים וטחונים ובצל מקורמל מתקתק.מכאן אפשר להמשיך כיד הדמיון, הן בטעם והן בסמיכות

יופי של נשנוש עם קרקרים מתובלים או על פרוסת לחם כפרי או לחם פליאו

כמו במימרחים ומטבלים אחרים בעולם הפליאו או הבישול הצמחוני או טבעוני, אגוזי קשיו מושרים במים משמשים כבסיס קרמי נפלא.

בצל מטוגן בעדינות עד לקירמול מעניק מתיקות נפלאה.

חזה אווז (לגרסה הכשרה) או בייקון (לגרסה המקורית)מעניקים מליחות וטעם עמוק. צמחוניים וטבעוניים יכולים לוותר או להציע אלטרנטיבה שנשמח מאד לבדוק ולהוסיף למתכון (ואז גם לתייג אותו כטבעוני :).

המשך קריאה
  2693 צפיות
  0 תגובות

קרקר עשבי תיבול

קרקר עשבי תיבול
מושלם עם ממרח קשיו ובצל מקורמל צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
קרקר מנוקד בעשבי תיבול טריים וארומטיים, עשוי שקדים טחונים.
מושלם לאירוח קליל ממנו יהנו גם מקפידי תזונת פליאו וגם שאר האורחים.
 
 
המשך קריאה
  3788 צפיות
  0 תגובות

מרק ירקות בתרמומיקס

מרק ירקות בתרמומיקס

אצלינו בבית אוהבים מאד מרק ירקות קרמי, חלק, עשיר בטעמים טבעיים.

התרמומיקס הוא כלי מושלם למטרה זו ובכדרך אגב, בבזמן בישול ארוחה מלאה, בתהליך של שלושה שלבים קלילים מתבשל לו ללא כל מאמץ מרק נפלא.

בחורף המרק תמיד חם. בקיץ אנחנו גם מתפנקים עם גספ'צו מושלם (ואז אנחנו גם מוסיפים עוקצנות קטנה. ראו מתכון מלא בקישור הזה).

המשך קריאה
  2230 צפיות
  0 תגובות

מבוא לבישול בוואקום

מבוא לבישול בוואקום

מה זה? למה זה? מי צריך בישול מולקולרי (בואו נסגור את העניין הזה כאן ועכשיו - זה לא קשור לבישול מולקולרי!)?

בפוסט הבא נסקור בצורה גראפית כללית את נושא הבישול בוואקום.

המשך קריאה
  2205 צפיות
  0 תגובות

תקנון זוגי

תקנון זוגי
 

תקנון זוגי

 

המשך קריאה
  6078 צפיות
  0 תגובות

חמאת נענע

חמאת נענע
טעם עדין, צבע ירקרק עדין, ריח מרומז - תיבול נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג
מיצוי עדין מאד של טעם וריח הנענע בחמאה יוצא תוספת תיבול נפלאה לירקות ולמי שאינו מקפיד על כשרות - גם לבשרים, במיוחד טלה.
 
המשך קריאה
  1714 צפיות
  0 תגובות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה
  2036 צפיות
  0 תגובות

רוסטביף בליטוף כבד אווז ורוטב דמי-גלאס

רוסטביף בליטוף כבד אווז ורוטב דמי-גלאס

באחד מחודשי קיץ 2015 החלטנו חבריי לבישול ואני, לפנק את צוות מסעדת Metro Bistro הנפלאה במדריד, אחרי שנים בהם הם פינקו אותנו.
ערב לפני הבישול שלנו, השף מתיאס החליט להקדים פינוק והגיש לנו מנות נסיוניות.
אחת מהן הוגדרה בפשטות: רוסטביף.

המנה כל כך רחוקה מהשם הפשוט... שכבות דקות שנפרסו מצלי שבושל בוואקום, בינהן לסירוגין ממרח כבד אווז ורוטב דמי-גלאס עשיר.

כל המגדל הזה מקבל עושר טעמים ותחושת ליטוף שנובעת מכבד האווז וציר הבשר העשיר שבין השכבות וכמובן - הבשר העדין והעסיסי שרק בישול בוואקום יכול להניב.

המשך קריאה
  2147 צפיות
  0 תגובות

לחם פליאו מלא

לחם פליאו מלא

אחת ההתמודדויות המשמעותיות במעבר מתזונה רגילה לפליאו היא הפרידה מלחם השמרים או השאור.

יש אין סוף מתכונים ללחם על בסיס שקדים וקוקוס טחונים לקמח, אולם לרוב מרקמם מזכיר יותר עוגה מאשר לחם ששמרים או חיידקי מחמצת בתוך רשת הגלוטן את המרקם שאנו כל כך אוהבים.

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למתכון שפותח סוף סוף אפשרויות של אפיית לחמים שמזכירים את הלחם הגלוטני במקרמם, מאפשרים פריסה ובניית כריכים, נשמרים היטב - וכמובן מזינים ובריאים.

המשך קריאה
  23321 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד