טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

לחם פליאו מלא

לחם פליאו מלא

אחת ההתמודדויות המשמעותיות במעבר מתזונה רגילה לפליאו היא הפרידה מלחם השמרים או השאור.

יש אין סוף מתכונים ללחם על בסיס שקדים וקוקוס טחונים לקמח, אולם לרוב מרקמם מזכיר יותר עוגה מאשר לחם ששמרים או חיידקי מחמצת בתוך רשת הגלוטן את המרקם שאנו כל כך אוהבים.

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למתכון שפותח סוף סוף אפשרויות של אפיית לחמים שמזכירים את הלחם הגלוטני במקרמם, מאפשרים פריסה ובניית כריכים, נשמרים היטב - וכמובן מזינים ובריאים.

המשך קריאה
  24657 צפיות
  0 תגובות

חצי שנה של קדמוני מתקדם

חצי שנה של קדמוני מתקדם

תשעה קילו נשרו. לא ביום אחד, אבל בהחלט נעלמו להם.

היום אני בדרך לבדיקת שיגרה רפואית חצי שנתית. סנכרון מושלם של בדיקות לפני ואחרי מאז התחלתי בהתנסות הפליאו.

אני מודה - הסקרנות מטורפת.

המשך קריאה
  2322 צפיות
  0 תגובות

כדי להבין איך להמשיך קדימה - הסתכלתי אחורה

כדי להבין איך להמשיך קדימה - הסתכלתי אחורה
חומרי גלם. פשוט
 
"מחקר חדש גילה ש...." ואז אחרי כמה שבועות "מחקר נוסף גילה ש... בדיוק ההיפך!"
וואו... התעייפתי! התעייפתי ממחקרים שצצים חדשות לבקרים ובו בזמן העולם כמנהגו נוהג. נוהג, אבל לא בכיוון.
בעיקר כאשר מדובר בתזונה ומצב בריאותנו.
 
המשך קריאה
  2342 צפיות
  0 תגובות

שוק טלה בוואקום עם רוטב יוגורט עיזים

שוק טלה בוואקום עם רוטב יוגורט עיזים

כששומעים שוק טלה, בדרך כלל עולה מול העיניים נתח שמנמן סביב עצם, לעיתים ממולא, צלוי.

אבל הפעם דווקא נסיר את העצם, נשטח, נעטוף בשפע עשבי תיבול, שום ושמן זית ונבשל באיטיות בוואקום.

הבשר יוצא רך, עדין מאד, טעמים מואזנים של טלה שום ועשבי תיבול.
מעצם השוק מכינים ציר ומשלימים את המנה ברוטב טלה עם יוגורט עיזים חמצמץ.

מנה חגיגית שאין קשר בין קלות ההכנה שלה לאיכותה והעונג שבה.

המשך קריאה
  2183 צפיות
  0 תגובות

סלט אבירים (סלט סלק)

סלט אבירים (סלט סלק)

אחד המאכלים המשפחתיים שלנו בחג הפסח, אשר נמצא בלב הנוסטלגיה והכמיהה, הוא "סלט האבירים" או בשמו הפשוט "סלט סלק".
אולם שמו אינו מסגיר את התבשיל המופלא הזה, אשר משתבח יותר בכל יום.

מדובר בסלט-פירה אשר מככבים בו סלק, תפוחי אדמה וצלי בקר.

במקור הסלט הזה הוכן לרגל חג המולד באיזורים מסויימים בגרמניה וכמו מאכלים נפלאים אחרים, בעצם נולד כפתרון למצוקת מזון איכותי.

המשך קריאה
  2144 צפיות
  0 תגובות

חגיגה של טראפלס

חגיגה של טראפלס

טראפלס. פינוק קטן ומתוק שהולך נפלא עם אספרסו חזק ומריר.

אני מביא כאן 3 מתכונים יחד, עם שוקולד מריר ודובדבני אמרנה (שילוב מוחץ לטעמי), עם שוקלד לבן הל ופיסטוקים ו-טראפלס שוקולד טבעוניים מפתיעים.

המשך קריאה
  2569 צפיות
  0 תגובות

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

המתכון המקורי פורסם על ידי ארז קומרובסקי בידיעות אחרונות.
אני מפרסם אותו כאן בעיקר לטובת הבשלנים שמשתמשים בשיטת הבישול בוואקום, אם כי כמובן זו הזדמנות גם לכל אחד אחר לבשל את המתכון המצויין הזה גם בשיטת הצלייה הרגילה.

בשיטת הבישול בוואקום (Sous Vide) החזות מתקבלים עסיסיים, רכים מצד אחד ונגיסים מצד שני. מושלמים!

המשך קריאה
  5526 צפיות
  0 תגובות

סלמון מושחר במיסו

סלמון מושחר במיסו

מישרה פשוט המבוסס על מיסו, מעניק לדג טעם עמוק ומרתק.

טיגון קל לאחר האפייה (או בישול בוואקום) מעניק לדג מעטה מושחר יפה וקריספי.

המשך קריאה
  2356 צפיות
  0 תגובות

לימון כבוש

לימון כבוש

אני מודה שיש לי משיכה עזה לטעם חמוץ.
כנראה משם גם האהבה ללימון הכבוש.

הבעייה היא שהלימון הכבוש הקנוי מלווה בטעם תעשייתי חזק או עודף מליחות וברוב המקרים גם בתוספת פפריקה שמקלקלת את הטעם הטבעי של הלימון.

לשמחתי, גיליתי אצל עזרא ורחל ממאפיית הטאבון שבשוהם את הלימון הכבוש שהם מכינים ישר מהעץ. טבעי, בלי תוספות טעם. כל כך טעים שכיף לאכול אותו ישירות עם כפית.

אני משתף אתכם בשמחה בגרסה הנפלאה הזו.

המשך קריאה
  5088 צפיות
  0 תגובות

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

אני זוכר את עצמי כילד מתלהב מעצי התפוז הסיני שצבעו בכתום עז חצרות בודדים, רטובים מגשם הלילה ומדיפים ריח הדרים עז ומיוחד. אהבתי כבר אז את המרירות ופשוט נגסתי בכל הפרי, כפי שהוא, מהעץ הקטן.

היום אפשר למצוא את העצים האלו בכל פינה, בעיקר כעצי נוי. אולם הפרי נשאר נפלא כשהיה (להבדיל משאר ההדרים שעם הזמן הונדס ונס טעמם).

רגע לפני סוף עונת התפוזים הסיניים, הקומקווט, נכין ריבה נפלאה מהם.

המשך קריאה
  5165 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד