טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

חגיגה של טראפלס

חגיגה של טראפלס

טראפלס. פינוק קטן ומתוק שהולך נפלא עם אספרסו חזק ומריר.

אני מביא כאן 3 מתכונים יחד, עם שוקולד מריר ודובדבני אמרנה (שילוב מוחץ לטעמי), עם שוקלד לבן הל ופיסטוקים ו-טראפלס שוקולד טבעוניים מפתיעים.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שעתיים
  • כן
  • לא
  • סיר באן-מרי
  2084 צפיות
  0 תגובות

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

המתכון המקורי פורסם על ידי ארז קומרובסקי בידיעות אחרונות.
אני מפרסם אותו כאן בעיקר לטובת הבשלנים שמשתמשים בשיטת הבישול בוואקום, אם כי כמובן זו הזדמנות גם לכל אחד אחר לבשל את המתכון המצויין הזה גם בשיטת הצלייה הרגילה.

בשיטת הבישול בוואקום (Sous Vide) החזות מתקבלים עסיסיים, רכים מצד אחד ונגיסים מצד שני. מושלמים!

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • שעה ורבע
  • כן
  • כן
  • סו-וויד
  4178 צפיות
  0 תגובות

סלמון מושחר במיסו

סלמון מושחר במיסו

מישרה פשוט המבוסס על מיסו, מעניק לדג טעם עמוק ומרתק.

טיגון קל לאחר האפייה (או בישול בוואקום) מעניק לדג מעטה מושחר יפה וקריספי.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • סו-וויד - מומלץ
  1907 צפיות
  0 תגובות

לימון כבוש

לימון כבוש

אני מודה שיש לי משיכה עזה לטעם חמוץ.
כנראה משם גם האהבה ללימון הכבוש.

הבעייה היא שהלימון הכבוש הקנוי מלווה בטעם תעשייתי חזק או עודף מליחות וברוב המקרים גם בתוספת פפריקה שמקלקלת את הטעם הטבעי של הלימון.

לשמחתי, גיליתי אצל עזרא ורחל ממאפיית הטאבון שבשוהם את הלימון הכבוש שהם מכינים ישר מהעץ. טבעי, בלי תוספות טעם. כל כך טעים שכיף לאכול אותו ישירות עם כפית.

אני משתף אתכם בשמחה בגרסה הנפלאה הזו.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שבועיים
  • כן
  • כן
  • סטנדרטי
  3464 צפיות
  0 תגובות

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

אני זוכר את עצמי כילד מתלהב מעצי התפוז הסיני שצבעו בכתום עז חצרות בודדים, רטובים מגשם הלילה ומדיפים ריח הדרים עז ומיוחד. אהבתי כבר אז את המרירות ופשוט נגסתי בכל הפרי, כפי שהוא, מהעץ הקטן.

היום אפשר למצוא את העצים האלו בכל פינה, בעיקר כעצי נוי. אולם הפרי נשאר נפלא כשהיה (להבדיל משאר ההדרים שעם הזמן הונדס ונס טעמם).

רגע לפני סוף עונת התפוזים הסיניים, הקומקווט, נכין ריבה נפלאה מהם.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
  • סיר
    סכין קטן
    תרמומיקס - יתרון
  3981 צפיות
  0 תגובות

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

מיץ תפוזים שמצתמצם עד לכדי סירופ מהווה רוטב נפלא לדג ובשר. שילוב של מתיקות ומרירות.

עכשיו משרים חזה עוף בקליפת תפוז מגוררת ועוד כמה חומרי טעם, מאדים ובסוף מגישים עם המיץ המצומצם. פשוט, בריא וטעים כל כך.
אם כבר מאדים, אז מנצלים בכלי אידוי כפול את האנרגייה וקומה השנייה מפזרים טבעות שומר שמתרכך לו יחד עם העוף ומהווה תוספת מושלמת!

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 35-40 דקות
  • 35-40 דקות
  • כן
  • כן
  • סיר אידוי
    מומלץ אבל לא חובה: תרמומיקס
  1518 צפיות
  0 תגובות

לחם פריקה בירה סטאוט

לחם פריקה בירה סטאוט

בעודי מרכיב מתכונים לסדנת בירה, התגלגלו לפתחי כמה בקבוקים ממבשלת הבוטיק Lela.

אחת מהן, בירה סטאוט עדינה, בתור חובב בירה גינס משכה את תשומת ליבי כבר בהתחלה.

חיברתי אותה ללחם כפרי פשוט, בשילוב פריקה טחונה והתוצאה - עונג!

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10-15 דקות
  • שעה וחצי עד שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • מיקסר/תרמומיקס
    אבן שמוט / משטח פלדה
  3006 צפיות
  0 תגובות

גיוזה טלה

גיוזה טלה

אחד המאכלים מהמטבח היפני אשר יותר מוכרים לנו, במערב, הוא הגיוזה.

כיסוני בצק, לרוב ממולאים בשר או ירקות, מעוצבים בסגנון גלי אופייני ומוגשים אחרי טיגון קל בצד אחד אשר יוצר מעטה קריספי.

טבילה ברוטב חמצמץ פשוט וכבר מרגישים רחוק.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
  1791 צפיות
  0 תגובות

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

בצל מטוגן, אנשובי, גבינת עיזים, זיתים שחורים - כל אלו פזורים על בצק שמרים דק פריך ומתפצפץ.

מה עוד אפשר לבקש?

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעתיים
  • שעה
  • כן
  • לא
  • מיקסר/תרמומיקס
    תנור אפייה
  1895 צפיות
  0 תגובות

Fast & Crust

Fast & Crust

אבן השמוט שירתה אותי בנאמנות שנים רבות.
טוב, אולי לא בדיוק אותה אבן, שכן היא נסדקת די מהר.
חוץ מזה, היות ואני לא מוציא את האבן מהתנור, היא הראשונה לספוג את טפטופי השומן ושאר חומרי האפייה והצלייה שמבעבעים בתנור ובסופו של דבר, האבן כבר לא תמיד מתאימה לאפייה ישירה.

המשך קריאה
  3203 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד