טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

אני זוכר את עצמי כילד מתלהב מעצי התפוז הסיני שצבעו בכתום עז חצרות בודדים, רטובים מגשם הלילה ומדיפים ריח הדרים עז ומיוחד. אהבתי כבר אז את המרירות ופשוט נגסתי בכל הפרי, כפי שהוא, מהעץ הקטן.

היום אפשר למצוא את העצים האלו בכל פינה, בעיקר כעצי נוי. אולם הפרי נשאר נפלא כשהיה (להבדיל משאר ההדרים שעם הזמן הונדס ונס טעמם).

רגע לפני סוף עונת התפוזים הסיניים, הקומקווט, נכין ריבה נפלאה מהם.

המשך קריאה
  5869 צפיות

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

מיץ תפוזים שמצתמצם עד לכדי סירופ מהווה רוטב נפלא לדג ובשר. שילוב של מתיקות ומרירות.

עכשיו משרים חזה עוף בקליפת תפוז מגוררת ועוד כמה חומרי טעם, מאדים ובסוף מגישים עם המיץ המצומצם. פשוט, בריא וטעים כל כך.
אם כבר מאדים, אז מנצלים בכלי אידוי כפול את האנרגייה וקומה השנייה מפזרים טבעות שומר שמתרכך לו יחד עם העוף ומהווה תוספת מושלמת!

המשך קריאה
  2154 צפיות

לחם פריקה בירה סטאוט

לחם פריקה בירה סטאוט

בעודי מרכיב מתכונים לסדנת בירה, התגלגלו לפתחי כמה בקבוקים ממבשלת הבוטיק Lela.

אחת מהן, בירה סטאוט עדינה, בתור חובב בירה גינס משכה את תשומת ליבי כבר בהתחלה.

חיברתי אותה ללחם כפרי פשוט, בשילוב פריקה טחונה והתוצאה - עונג!

המשך קריאה
  3887 צפיות

גיוזה טלה

גיוזה טלה

אחד המאכלים מהמטבח היפני אשר יותר מוכרים לנו, במערב, הוא הגיוזה.

כיסוני בצק, לרוב ממולאים בשר או ירקות, מעוצבים בסגנון גלי אופייני ומוגשים אחרי טיגון קל בצד אחד אשר יוצר מעטה קריספי.

טבילה ברוטב חמצמץ פשוט וכבר מרגישים רחוק.

המשך קריאה
  2608 צפיות

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

בצל מטוגן, אנשובי, גבינת עיזים, זיתים שחורים - כל אלו פזורים על בצק שמרים דק פריך ומתפצפץ.

מה עוד אפשר לבקש?

המשך קריאה
  2486 צפיות

Fast & Crust

Fast & Crust

אבן השמוט שירתה אותי בנאמנות שנים רבות.
טוב, אולי לא בדיוק אותה אבן, שכן היא נסדקת די מהר.
חוץ מזה, היות ואני לא מוציא את האבן מהתנור, היא הראשונה לספוג את טפטופי השומן ושאר חומרי האפייה והצלייה שמבעבעים בתנור ובסופו של דבר, האבן כבר לא תמיד מתאימה לאפייה ישירה.

המשך קריאה
  4948 צפיות

ריזוטו טרפש

ריזוטו טרפש

במשך שנים אני אוכל את פטריות הטרפש - הכמהין הלבן המרוקני, כחלק ממנת כבש חגיגית שמכינה חמתי. ביראת כבוד היא מניחה 3-4 פטריות לסועד יחד עם הבשר שבושל ארוכות עד להתפוררות תחת המזלג.

אמנם לא מדובר בכמהין השחור המפורסם שמחירו שקול לזהב, אולם עדיין הפטרייה הזו מיוחדת, בעלת מרקם נפלא ובבישול מוקפד - מפיקה טעמים מסקרנים ועמוקים.

הפעם נשלב את הטרפש בריזוטו, בשתי טכניקות אשר יחד עם הקלאסיקה הקרמית האיטלקית, יוצרות מנה מופלאה שפשוט אי-אפשר להפסיק לאכול. לא צריך כלום ליד זה, חוץ מאולי יין לבן צונן.

 

המשך קריאה
  8362 צפיות

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

חברים טובים איתגרו אותי לא מזמן עם ארוחה טיבעונית.

לקחתי את זה עד הסוף ולקינוח הכנתי עוגת "גבינה" לימונית עם רוטב פירות יער. קשה להאמין עד כמה הטעם מזכיר עוגת גבינה, אם כי קצת יותר כבדה בגלל השימוש באגוזי קשיו. רוטב פירות היער החמצמץ מאזן את הכבדות של האגוזים.

המשך קריאה
  3022 צפיות

רושטי אישי

רושטי אישי

הלביבה השוויצרית האוליטימטיבית, הפעם בהגשה אישית.

פריכה מאד בחוץ, רכה בפנים וספוגה בחמאה מזוקקת. אפשר כמובן לטגן עם שמן זית לגרסת פרווה או להתאמת הטעם למנה עיקרית.

לארוחה קלה אפשר להוסיף בהגשה כף שמנת חמוצה, מעט עירית, סלט קטן ליד ולהתענג על חטאים קטנים.

המשך קריאה
  2891 צפיות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

באחד הפורומים העלה מישהו תמונת תפוחי עץ ושאל מה לעשות איתם...

החלטתי לשחק עם מרקמים וטעמים והתוצאה: עוגה נפלאה, ריחנית אשר בכל ביס בה נפגשים בטקסטורות שונות ובסופו של ביס - טעם של עוד.

העוגה פשוטה להכנה ואם משתמשים בתרמומיקס - אפילו מביך עד כמה היא מהירה וקלה.

המשך קריאה
  2753 צפיות
בחזרה לראש העמוד