טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

שוקרוט בון בון

שוקרוט בון בון

אחד ממתכוני האיכרים המאפיינים ביותר את חבל אלזאס הוא השוקרוט גארני.

בסך הכל מתכון פשוט וזול, המבוסס על נקניקיות שמנות, לרוב מבשר חזיר או ברווז, המבושלות עם כרוב, כרוב כבוש ובירה. שילוב שומן הבשר עם חמיצות הכרוב והאלכוהול שעוטף הכל, יוצרים מאכל נפלא, משביע ומאד פשוט להכנה.

הפעם, ניצור דווקא מנה ראשונה מעודנת מהמאכל הכפרי והגס הזה.

המשך קריאה
  2675 צפיות
  0 תגובות

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבר תחילת החורף. עדיין מצאתי בשוק רמלה חבושים נפלאים.
פרי קשה, קליפה לא נעימה, לב גרגירי ומחוספס. אבל כמו גם עם חלק מחברי הגברים, כאשר מוצאים את הדרך - מגלים נשמה מופלאה.

נצרף לפרי המיוחד הזה תמרים למתיקות וכבד עוף למרקם הרך וכמו במתכונים רבים אחרים שלי בהם אני משתדל לשלב חומר גלם אחד בצורות הכנה שונות - נערום את כל הטוב הזה על פירה תפוחי אדמה (או בטטה) וחבושים.
מובטחת לכם ארוחה עשירה במרקמים ומפגש בשכבות טעם שונות ומרתקות.

המשך קריאה
  2769 צפיות
  0 תגובות

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

פעם התאמנתי בהכנת בצק עלים בבית, על בסיס חמאה. לא היו אז אלטרנטיבות לבצק המוכן על בסיס מרגרינה. עם הבצק שיחקתי אחרי זה בכל מיני אופנים כדי לנצל אותו.

אחד המתכונים האהובים עלי, בהשפעה צרפתית ישירה, היה ריבועים של בצק מתפצפץ, בצל מקורמל ומתקתק עליו ואנשובי מלוח ששובר את המתיקות. הפעם גם נוסיף גבינה צפתית או בולגרית לשכבת טעם נוספת.

אין בריאות במתכון הזה. רק אושר והתמכרות... תוסיפו יין קליל ליד ומובטח לכם שלרגע, החיים יראו הרבה יותר טובים ואני... לפעמים אוהב לחיות את הרגע (:

המשך קריאה
  3096 צפיות
  0 תגובות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

בעקבות הצלחה גדולה של מתכון הלזנייה הבשרית באתר ובקשות חוזרות ונשנות של חברינו, אני מפרסם את הגרסה החלבית ללזנייה.

כדאי להכין את הלזנייה יום מראש, לקרר, לחתוך, לעטוף בנייר אלומיניום ואז לאפות שוב במשך רבע שעה לפני ההגשה. כל השכבות מתהדקות מצד אחד, והטעמים מתחברים מצד שני.

קצת פרמז'ן טרי מעל, עגבניות חתוכות בצד ולא צריך יותר כלום. קשה להפסיק "ליישר" את מה שנשאר בתבנית.

המשך קריאה
  2781 צפיות
  0 תגובות

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

מתקרב לו החורף ואיתו השמחה לקראת ירקות העונה, בינהם הקולרבי הנפלא.

נמלא אותו בצלי בשר לחי בקר וביחד נאפה בתוך ציר שלקראת הגשה נעשיר עם מעט חלב קוקוס.

תודה לידידי ושותפי לבישול במסגרת "TOP TWO", צביקה ובר, על הרעיון והביצוע המשותף.

המשך קריאה
  2437 צפיות
  0 תגובות

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

אל השימוש בקליפה שרופה של ירקות נחשפתי אצל יונתן רושפלד. פעם ראשונה טעמתי קרם חצילים שרופים.

הפעם החלטתי לנסות טכניקה דומה, באופן מעודן משהו, עם ניוקי. להעמקת טעמי כל המנה, יצרתי קרם זוקיני בגריל שהשתלב באופן נפלא בטעמי האש ומדורה.

המשך קריאה
  3736 צפיות
  0 תגובות

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

לקראת ארוחה עם חברים טובים, ישבנו אפרת ואני ופינטזנו קינוח.

התוצאה היא קונכייה מתפצפצת של פילו בחמאה, בתוכה שוכנת תאנה עסיסית על כרית רכה של קרם שקדים. את כל המתוק-רך-קראנצ'י הזה אוספים עם קרם לבנה מוקצף, טיפה מלוח טיפה חמוץ, משורג ברוטב פטל אדום.

אושר גדול.
היות והמעמד היה מחייב, ניסינו מראש ותוך כדי המשחקים החלפנו את התאנה באגס קטן שבו זרענו כמה גרגרי אוכמניות' קפואים כמו שהם יוצאים מהמקפיא. קשה להחליט מה יותר טעים או יפה... תבחרו לפי העונה (תמונות בסוף המתכון).

המשך קריאה
  3372 צפיות
  0 תגובות

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה
  3797 צפיות
  0 תגובות

חגיגה של פיצה דקה

חגיגה של פיצה דקה

בפאתי רומא, בשכונת מגורים משעממת ואפרורית (אבל מה לעשות, צמודה לאחד המלונות בהם אני שוהה לפעמים), בתוך צריפון שמזכיר את הפחונים של פעם, מפוזרים כמה שולחנות וכסאות פלסטיק לא הכי נקיים. פיצרייה שכונתית לגמרי.
על הדלפק מונחים מגשים עם פיצות ענקיות טריות, מהן חותכת במהירות איטלקייה עצבנית מלבנים ארוכים, לא נותנת צ'אנס בכלל להגיד שזה יותר מידי. שמה על המשקל, מעבירה לצלחת פלסטיק חד פעמית – ומגישה.

מהרגע הזה, אפשר להתעלם לחלוטין מהפשטות, מהפלסטיק ומהאווירה הלא כל כך מזמינה.
בצק דק ומתפצפץ, עליו כמו בציור סוראליסטי מתערבבים בשרים, ירקות, מוצרלה טרייה ושבבי צ'ילי עוקצניים. לפעמים עם רוטב עגבניות ולפעמים בלי.

שום דבר לא יותר מידי. בכל ביס מרגישים גם את הבצק, גם את הגבינה וגם את המרכיבים האחרים. עונג צרוף.
עוד שני יורו ומקבלים בקבוק קטן של יין אדום פשוט, מהמקרר – בדיוק מה שמתאים בסיטואציה הלא מהודרת הזו.

אחרי הפיצה הנפלאה הזו, איך בכלל אפשר להתקרב לפיצות העבות, הטובעות בשכבה עבה של גבינה צהובה צמיגית שהמרחק בינה ובין גבינה אמיתית רחוק יותר מאשר איטליה מישראל.

לא מזמן למדתי מגיסי, אורי, להכין בדיוק את אותו בצק דק ומאז – אנו מתענגים על שבתות עם פיצה מופלאה, מורכבת עבור כל סועד בהתאם להעדפותיו – ובצד הרבה בירה קרה.

המשך קריאה
  25810 צפיות
  0 תגובות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה
  4274 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד