טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה
  4280 צפיות

חגיגה של פיצה דקה

חגיגה של פיצה דקה

בפאתי רומא, בשכונת מגורים משעממת ואפרורית (אבל מה לעשות, צמודה לאחד המלונות בהם אני שוהה לפעמים), בתוך צריפון שמזכיר את הפחונים של פעם, מפוזרים כמה שולחנות וכסאות פלסטיק לא הכי נקיים. פיצרייה שכונתית לגמרי.
על הדלפק מונחים מגשים עם פיצות ענקיות טריות, מהן חותכת במהירות איטלקייה עצבנית מלבנים ארוכים, לא נותנת צ'אנס בכלל להגיד שזה יותר מידי. שמה על המשקל, מעבירה לצלחת פלסטיק חד פעמית – ומגישה.

מהרגע הזה, אפשר להתעלם לחלוטין מהפשטות, מהפלסטיק ומהאווירה הלא כל כך מזמינה.
בצק דק ומתפצפץ, עליו כמו בציור סוראליסטי מתערבבים בשרים, ירקות, מוצרלה טרייה ושבבי צ'ילי עוקצניים. לפעמים עם רוטב עגבניות ולפעמים בלי.

שום דבר לא יותר מידי. בכל ביס מרגישים גם את הבצק, גם את הגבינה וגם את המרכיבים האחרים. עונג צרוף.
עוד שני יורו ומקבלים בקבוק קטן של יין אדום פשוט, מהמקרר – בדיוק מה שמתאים בסיטואציה הלא מהודרת הזו.

אחרי הפיצה הנפלאה הזו, איך בכלל אפשר להתקרב לפיצות העבות, הטובעות בשכבה עבה של גבינה צהובה צמיגית שהמרחק בינה ובין גבינה אמיתית רחוק יותר מאשר איטליה מישראל.

לא מזמן למדתי מגיסי, אורי, להכין בדיוק את אותו בצק דק ומאז – אנו מתענגים על שבתות עם פיצה מופלאה, מורכבת עבור כל סועד בהתאם להעדפותיו – ובצד הרבה בירה קרה.

המשך קריאה
  27518 צפיות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה
  4817 צפיות

קאפקייק ברוקולי ועדשים

קאפקייק ברוקולי ועדשים
צמחוני, מקורי, כיף צילום: עמנואל רוזנצוייג

דרך מפתיעה לניצול עדשים ושאר ירקות, שמובילה בסוף למאפים קטנים שנחטפים מהמגש.
בביסים הראשונים אפשר להשבע שיש בשר במאפים, אבל מדובר במנה צמחונית עשירה אשר בהחלט יכולה לשמש כארוחה מזינה, יחד עם סלט ירוק קטן בצד.

תודה לאורי שי על המתכון היצירתי. אנחנו מצילים כאן אחד מיני רבים שבדרך כלל נשארים אצלו בראש...

המשך קריאה
  3844 צפיות

קייל בתיבול אסייתי

קייל בתיבול אסייתי
ירוק, עמוק, פריך צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה הצטרף למדפי הירקות כרוב העל קייל.

הוא טעים גם טרי בסלט, גם מוקפץ ובדרכי הכנה שונות

כאן נקפיץ אותו עם תיבול אסייתי שיהפוך אותו למצע נפלא לדג בתנור או לפרגיות צלויות.

 

המשך קריאה
  13504 צפיות

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי
קריספי בחוץ, נמוח בפנים, רוטב מסתורי
צילום: עמנואל רוזנצוייג

קריספי בחוץ, נמוח בפנים, עם רוטב טחינה אסייתי מסתורי.

דרך נפלאה ושונה להגשה של כבד עוף.

המשך קריאה
  4334 צפיות

עוגת פבלובה

עוגת פבלובה
מילה אחת: שחיתות צילום: עמנואל רוזנצוייג

פבלובה. הרקדנית והעוגה. ללא ספק אנו עוסקים כאן בחושים...

את הקינוח המפורסם הזה מרכיבים מבסיס מרנג קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מצפים בקרם קצפת ומעטרים בפירות, לרוב פירות יער אם כי אפשר לשחק עם כל פרי אהוב.

הפעם נצפה את העוגה בקרם מורכב ועשיר עוד יותר על בסיס גבינת מסקרפונה ושוקולד לבן, שיהווה ניגוד מתוק וקונטרסטי מאד לרוטב פירות היער החמצמץ.

אושר של שחיתות

המשך קריאה
  9116 צפיות

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין
קטנים, שחומים ומתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה מאד נפוצים מארזים של תפוחי אדמה קטנטנים, מתאימים לאפייה ובישול כפי שהם ישר מהשק.

אני מאד אוהב לבשל אותם ואז להכניס אותם עם קצת גבינת רובישון מתחת לגריל, כתוספת חמה על סלט ירוק של ארוחת ערב קלה.

אבל הפעם, נכין אותם כתוספת למנה עיקרית, בגרסה קצת מתקתקה אשר מקבלת ניחוח מסתורי עדין של רוזמרין. טכניקת הבישול המוקדם והאפייה הקצרה מבטיחים שהסילאן לא ישרף ושמרקם תפוחי האדמה יהיה אחיד ומפנק.

המשך קריאה
  7839 צפיות

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה
אדום, עשיר, עם חלמון מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עגבניות עושה לי את זה. אין ספק.

עם לחם טוב (או בימים נדירים של שליטה עצמית, אז אפילו בלי לחם), לרוב לא צריך כלום יותר.
אבל מידי פעם אני כן משחק עם המרק הבסיסי שכבר פרסמנו כאן באתר.
הפעם, נוסיף לו הרבה פלפל קלוי שיצור עוד שכבת טעם מסקרנת ונגיש עם ביצה עלומה שבכלל תקח את המרק למחוזות פינוק ועושר אחרים לגמרי.

המשך קריאה
  3781 צפיות

מרק רגל

מרק רגל
פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

במשך שנים, הבחירה הטבעית שלי לחורף במסעדות פועלים, היתה מרק רגל.
טעם בשר עשיר, עונג של מח עצם וליווי חריף של סחוג וטחינה על פיתה עבה.

הגיע הזמן שסוף סוף אכין את המרק הנפלא הזה בבית.

המשך קריאה
  12496 צפיות
בחזרה לראש העמוד