טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב לארבעה ילדים, נשוי לאפרת ויחד איתה ייסד את "שטעים". אפרת חושבת על עמנואל: "די מרגיז, כי שום דבר לא באמת קשה לו. הוא מבשל, מנגן, מנגר, תופר, מתכנת, שר וחולם - תמיד מתוך התלהבות ויצריות. אוטודידקט כדרך חיים. הכי מתאים לומר עליו: מים שקטים חודרים עמוק"...   More

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי
קריספי בחוץ, נמוח בפנים, רוטב מסתורי
צילום: עמנואל רוזנצוייג

קריספי בחוץ, נמוח בפנים, עם רוטב טחינה אסייתי מסתורי.

דרך נפלאה ושונה להגשה של כבד עוף.

המשך קריאה
  3712 צפיות
  0 תגובות

עוגת פבלובה

עוגת פבלובה
מילה אחת: שחיתות צילום: עמנואל רוזנצוייג

פבלובה. הרקדנית והעוגה. ללא ספק אנו עוסקים כאן בחושים...

את הקינוח המפורסם הזה מרכיבים מבסיס מרנג קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מצפים בקרם קצפת ומעטרים בפירות, לרוב פירות יער אם כי אפשר לשחק עם כל פרי אהוב.

הפעם נצפה את העוגה בקרם מורכב ועשיר עוד יותר על בסיס גבינת מסקרפונה ושוקולד לבן, שיהווה ניגוד מתוק וקונטרסטי מאד לרוטב פירות היער החמצמץ.

אושר של שחיתות

המשך קריאה
  7408 צפיות
  0 תגובות

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין
קטנים, שחומים ומתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה מאד נפוצים מארזים של תפוחי אדמה קטנטנים, מתאימים לאפייה ובישול כפי שהם ישר מהשק.

אני מאד אוהב לבשל אותם ואז להכניס אותם עם קצת גבינת רובישון מתחת לגריל, כתוספת חמה על סלט ירוק של ארוחת ערב קלה.

אבל הפעם, נכין אותם כתוספת למנה עיקרית, בגרסה קצת מתקתקה אשר מקבלת ניחוח מסתורי עדין של רוזמרין. טכניקת הבישול המוקדם והאפייה הקצרה מבטיחים שהסילאן לא ישרף ושמרקם תפוחי האדמה יהיה אחיד ומפנק.

המשך קריאה
  6385 צפיות
  0 תגובות

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה
אדום, עשיר, עם חלמון מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עגבניות עושה לי את זה. אין ספק.

עם לחם טוב (או בימים נדירים של שליטה עצמית, אז אפילו בלי לחם), לרוב לא צריך כלום יותר.
אבל מידי פעם אני כן משחק עם המרק הבסיסי שכבר פרסמנו כאן באתר.
הפעם, נוסיף לו הרבה פלפל קלוי שיצור עוד שכבת טעם מסקרנת ונגיש עם ביצה עלומה שבכלל תקח את המרק למחוזות פינוק ועושר אחרים לגמרי.

המשך קריאה
  3268 צפיות
  0 תגובות

מרק רגל

מרק רגל
פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

במשך שנים, הבחירה הטבעית שלי לחורף במסעדות פועלים, היתה מרק רגל.
טעם בשר עשיר, עונג של מח עצם וליווי חריף של סחוג וטחינה על פיתה עבה.

הגיע הזמן שסוף סוף אכין את המרק הנפלא הזה בבית.

המשך קריאה
  10963 צפיות
  0 תגובות

פרנה מרוקאית

פרנה מרוקאית
הכי טעים - חם מהתנור צילום: עמנואל רוזנצוייג

לא מזמן, יצא לי לטעום פרנה שאפתה סמדר ועקנין (סמדי בומבה מתחרות מאסטר שף עונה ראשונה). תוך שעה וחצי היא הצליחה להגיש מנת בשר זנב שור מופלאה עם לחם שנראה כאילו יצא מאיזה טאבון אימתני.

מיד נגשתי לתרגל, על פי הוראות כלליות שקיבלתי מסמדי.

המשך קריאה
  10758 צפיות
  0 תגובות

סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות

סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות
בשר, ערמונים, קלמנטינות - שילוב חורפי קליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף כאן.
מצד אחד מתחשק לנו טעם ערמונים וריח קלמנטינות ומצד שני, הזמן קצר הערב וארוחה קלה הכי מתאימה לנו.

פרוסות סינטה שנצרבו שניות בודדות על הפלנצ'ה, עם רוטב ערמונים חורפי, אבל רק בכמות שיוצרת סקרנות, כאשר את אלו מלווה ריזוטו בניחוח קלמנטינות - אלו בדיוק עונים על הדרישות לערב חורפי זה.

המשך קריאה
  6544 צפיות
  0 תגובות

צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה
מהביל, חריף, פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

אני מודה שברוב ימות השנה, שעועית קצת כבדה לי, אבל בחורף - כיף להתפנק עם מנה חריפה, מהבילה ומפנקת של שעועית ובשר שבושלו יחד זמן ארוך.

המשך קריאה
  2950 צפיות
  0 תגובות

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור
היער השחור מושלג צילום: עמנואל רוזנצוייג

חברה טובה הזמינה ליום הולדתה את עוגת היער השחור המפורסמת.

מכל המתכונים המפורסמים, אהבתי במיוחד את של הנס ברטלה הגדול.

המתכון הבסיסי לא מסובך כלל, רק צריך לדייק. את רוב המאמץ השקעתי דווקא בקישוט העוגה, באווירת יער שחור בשלג.

המשך קריאה
  11316 צפיות
  0 תגובות

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו
חורפי וטעים צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עשיר בזכות אגוזי הקשיו ובעל טעם עמוק של הברוקולי אשר מגיע בשתי צורות - מבושל טחון ועם פרחים בבישול מינימלי, שלמים.

כיף כל השנה ובמיוחד בחורף.

המשך קריאה
  3091 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד