סלט קריספי בניחוח אסייתי

סלט קריספי בניחוח אסייתי

כל כך פשוט, כל כך זמין, כל כך... שבא לבכות לראות אנשים מזמינים במסעדות את הסלט הכי פשוט ומשלמים... ואני קצת כועסת, מה העצלות לאכול גם בבית לא פחות טוב, עם מוצרים זמינים ולא יקרים?

אז אחרי שכעסתי קצת, תראו כמה זה פשוט

המשך קריאה
  4530 צפיות

קציצות טונה

קציצות טונה

זה זול, זה טעים, זה זמין, זה קל, רק מה?
צריך הרבה לחם טרי כדי לנגב את הרוטב המהמם

המשך קריאה
  4871 צפיות

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

בשנות השבעים-שמונים, לא היה אולם חתונות שלא הגיש "בורקס בשר טחון". הבשר היה יבש, הבורקס מחומם כמה פעמים ורחוק מלהיות פריך וכדי להסתיר את הכל, העמיסו עליו רוטב פטריות שהיה עשוי בעיקר אבקת מרק וקצת פטריות משומרות.

אז זו האסוציאציה, אבל אפשר גם אחרת ובקלות רבה.

בצק פריך מתפצפץ, עמוס בשר טחון רך ועסיסי משובץ צנוברים. סלט קטן ליד ויש חגיגה עם טיפה נוסטלגיה מחוייכת ברקע.

המשך קריאה
  43919 צפיות

מרק בויאבז

מרק בויאבז
חגיגה של פירות ים, דגים וירקות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בויאבז הוא מרק דגים אשר נקשר בעיקר עם מרסיי שבדרום צרפת, אולם אני דווקא טעמתי את המרק המשובח ביותר בחבל נורמנדי, בכפר דייגים קטן על חוף האוקיאנוס האטלנטי.

מאז, טעמתי עשרות גרסאות שונות למרק הזה, רובן לא הותיר בי כלום מהזכרון הראשון ההוא.

עקבתי קצת אחרי הגרסאות האהובות בארץ - של אייל שני, של אייל לביא וזה שמוגש במסעדת מנטריי ובסופו של דבר יצאה לי מן גרסה משולבת, עשירה בטעם, עדינה במרקם ובעיקר משרה נחת. עם אוקיאנוס או בלי.

המשך קריאה
  18004 צפיות

פצצת אנרגיה תמרית

פצצת אנרגיה תמרית
אנרגיה אצורה וטעם מופלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

כרוכב אופני שטח, תמרים כמעט תמיד נמצאים בתיק הגב שלי. אנרגיה זמינה וטעם מופלא.

לאחרונה יצאנו קבוצה גדולה ומלוכדת לכמה ימי רכיבה אתגריים באיזור סמר שליד אילת. החלטתי לפנק אותם בתמרים ממולאים שיספקו אנרגיה מרוכזת ליום מאומץ.
נרשמה הצלחה רבה.

כמובן שחטיפי התמרים מתאימים מאד לאירוח ליד כוס תה חם.

המשך קריאה
  3135 צפיות

מרק עגבניות של בית

מרק עגבניות של בית
מרק שמחזיר אותי לתקופת נערותי צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד המרקים הראשונים שלמדתי להכין, כאשר התחלתי לבשל בגיל 12, היה מרק העגבניות הזה.

אני מגיש אותו בדיוק כמו שהכנתי אותו אז, אם כי היום אני מוסיף תוספות שונות - קונפי שום ומעט רוזמרין, קאנל של קציפת סלרי, קרוטונים שונים וכדומה.

המשך קריאה
  12580 צפיות

צלילי הסתיו

צלילי הסתיו

סתיו תמיד לוקח אותנו למחשבות נוגות. מכנס אותנו פנימה בהרהורים.

ארנון פוסע על עלי השלכת בסנטרל פארק שבניו יורק ומשלים עם הפער בין התחדשות הטבע המחזורית לבין חד-כיווניות חייו

המשך קריאה
  11530 צפיות

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים
קציצות עדינות, רוטב מתקתק וברקע חלה של שבת צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני מספר חודשים פירסמתי מתכון מורכב שכלל בין היתר קציצות ברווז, על פי מנה המוגשת במסעדת Upper West שבסנטה מוניקה.
מורכבות המנה הרתיעה גולשים רבים באתר ומתכון נהדר קצת פוספס.

הפעם נכין רק את הקציצות הנפלאות, ברוטב בצל ותפוזים מתקתק.

וריאציה פשוטה להכנה ובסופה מתקבלת מנה מתקתקה ומפנקת.

המשך קריאה
  3737 צפיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות
פריכות ופיקנטיות צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוגיות פריכות מלוחות ופיקנטיות.
אי אפשר לעצור ברגע שנוגסים בראשונה.

קצת בירה בצד וכל המעצורים משתחררים...

המשך קריאה
  6598 צפיות

סלט תמרים לחים וכוסברה

סלט תמרים לחים וכוסברה
תמרים לחים, כוסברה טריה, צנוברים מתפצחים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני הרבה שנים מצאתי באיזה קובץ מתכונים שהופץ ברשת רעיון לסלט מופלא של תמרים לחים, כוסברה ונענע טריים וצנוברים.

מתיקות התמרים, רעננות עשבי התיבול, פריכות הצנוברים ומעל הכל הרבה לימון - יוצרים מנה מופלאה שקשה להפסיק לאכול אותה. כתוספת או אפילו כמנה בפני עצמה עם כמה פרוסות גבינה קשה בצד.

המשך קריאה
  4994 צפיות

טיפטופי טחינה

טיפטופי טחינה
חומר גלם מופלא - אין סוף שילובים

מי לא שמע, מי לא ראה, מי לא טעם, מי לא הכין?

ולמרות הכל ישנם המפחדים לקחת את הנוזל המופלא והטעים הזה צעד אחד קדימה ולהתפרע עליו, לשנות את מרקמו, אבל כשהם הולכים לאיזו מסעדונות ומגישים להם רוטב טחינה שונה, הם מלאי התפעלות ושבחים, ואפשר לחשוב שמשיח הגיע.
אז תנסו, תהנו, השתמשו בתבונה.
נסו להתאים את הרוטב לכל מתכון שאתם מכירים, ומצידי
שימו רוטב טחינה גם על תפוז למשל, למה לא? מה יקרה?

המשך קריאה
  3075 צפיות

להתרגל כל פעם מחדש

להתרגל כל פעם מחדש
מציאות מכתיבה הרגלים? עיבוד גראפי: עמנואל רוזנצוייג

מה יכול לגרום לנו לפעול בניגוד לתפיסות עולם ופחדים ואפילו להתרגל לזה?
לקראת סיום שירותו הצבאי של בנה בכורה, רונית מגלה

המשך קריאה
  13779 צפיות

רביולי גזר

רביולי גזר
צבעוני, קליל, מגרה צילום: עפרה קיוי

הרביולי יכול להיות קינוח, מנה ראשונה, כתוספת בתוך צלחת מרק (למשל), ובכלל למה גזר ?
אפשר גם מכרישה (החלק הלבן).

המשך קריאה
  3144 צפיות

טבע הדברים

טבע הדברים

בין סן פרנסיסקו ללוס אנג'לס, לאורך כביש מספר אחד המפורסם, ארנון ובובי מתבוננים ביצורי הים ובהתנהגות הקהילתית שלהם. ארנון לא יכול להימנע מהשוואה לקהילת ייצורים אחרת - בני האדם.

בסוף הפוסט תמצאו הצצה למוחו הפתלתל של ארנון, אשר מוביל לכתיבת פוסט שכזה...

המשך קריאה
  11140 צפיות

געגועים לחיבוקים חמים

געגועים לחיבוקים חמים
אני במערב וליבי במזרח עיבוד גראפי: עמנואל רוזנצוייג

הדס חזרה מביקור מולדת הרבה יותר מפוכחת, אבל לא פחות מתגעגעת

המשך קריאה
  12341 צפיות
בחזרה לראש העמוד