כל חומה בא יומה!

כל חומה בא יומה!

רטרוספקטיבה על הגינה המשפחתית מובילה את רונית להרהר ולערער על תחושת הביטחון ולהתנתק מהשורשים (תרתי משמע)

המשך קריאה
תגיות:
  11743 צפיות

קלמרי צרוב על סלט מנגו

קלמרי צרוב על סלט מנגו
מתאבן טרופי נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

מנגו עם כוסברה זה שילוב מטריף חושים בעיני.

קצת צ'ילי לעוקצנות, לימון לאיזון המתיקות ופרוסות דקות של קלמארי צרוב מעל - והנה לנו מנת אפריטיף צבעונית ומאד טעימה.

המשך קריאה
  4102 צפיות

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי
קרמי, עשיר עם עיקצוצים צילום: עמנואל רוזנצוייג

שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.

מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.

המשך קריאה
  7296 צפיות

סלט פומלות תאילנדי

סלט פומלות תאילנדי
עסיסיות, מתיקות, חריפות צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחת המנות התאילנדיות האהובות עלי ביותר.

עסיסיות הפומלה הקלופה, עוקצנות הצ'ילי ורעננות עשבי התיבול עם עומק הרוטב - יוצרים מנה נפלאה.

המשך קריאה
  9037 צפיות

מסעדת סהרה

מסעדת סהרה
מסע אל מסורת של טעמים צילום: עפרה קיוי

כמו מגדלור המורה את הדרך, מבצבץ המבנה המפואר של מסעדת סהרה וקורא אל השולחן.....
המבנה ששוחזר ביד אוהבת אבן על אבן כפי שהיה לפני כ-150 שנה ע"י מר זועבי, הבעלים, נותן מייד עם הכניסה תחושת פאר צנועה, מרחב, חום, בית.

המשך קריאה
  2780 צפיות

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית
בשר ודלעת עסיסיים, טחינה משובחת מעל וצנוברים מפנקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד מזכרונות הילדות שלי - סינייה עם בשר כבש וטחינה משובחת מעל, משובצת בצנוברים. ככה הכרתי, למשל, את יונס שבצומת גולני.
מאז, כל המסעדות המזרחיות שאני מכיר, כולל יונס, עברו להגיש קציצת המבורגר יבשה עם טחינה זולה מעל. שום דבר לא דומה לטעם הנפלא ההוא.

החלטתי לקחת את הסינייה למקום טוב יותר, מיוחד ומעודן יותר.

המשך קריאה
  4098 צפיות

צלי בקר, שזיפים ורימונים

צלי בקר, שזיפים ורימונים
צלי נימוח, רוטב עשיר חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

לחי בקר נחשב לחלק זול יחסית, אולם בבישול איטי קורים לו ניסים ונפלאות.

הפעם, נשלב אותו עם נתחי כתף בקר ונעשיר את כל הצלי עם סירופ רימונים, המון שזיפים מיובשים, יין אדום ודבש.

קשה לעמוד בפני הטעם העשיר והמרקם הרך.

המשך קריאה
  8163 צפיות

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה
עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

המשך קריאה
  5177 צפיות

גלילי אורז וייטנאמים

גלילי אורז וייטנאמים
טרי, קריספי ומתבל פיקנטי צילום: עמנואל רוזנצוייג

במטבח הוייטנאמי בפרט והאסייתי בכלל, נפוצים גלילים עשויים דפי אורז שקופים, מלאים תמיד בירקות פריכים ופעמים רבות גם בחלבונים שונים כמו עוף, שרימפס ואחרים.

שקיפות דפי האורז הרטובים עם המילוי הצבעוני, יוצרים יחד מנה ראשונה יפה ומגרה שרוטב דומיננטי משלים אותה. הפעם נטבול את החטיפים האלו ברוטב בוטנים פיקנטי.

המשך קריאה
  3741 צפיות

טחינת אל-ארז

טחינת אל-ארז
חומר גלם משובח, אין סוף שימושים צילום: עמנואל רוזנצוייג

באחת הטיסות לניו יורק, נכנסה פתאום דיילת מקסימה לקוקפיט, עם חיוך ממיס.
בידה האחת הציעה סלט ירקות סטנדרטי של מטוסים, ובידה השנייה קופסת טחינה.

זהו היה תחילתו של סיפור אהבה.

המשך קריאה
תגיות:
  9438 צפיות

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש
דג עסיסי עם רוטב חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

דג אפוי בעדינות במיץ יוזו, סירופ רימונים, דבש ומעט תיבול.
ללא שמן כלל, מנה מהירה וכייפית שמשתלבים בה חמצמצות מיץ הרימון, אקזוטיות היוזו ומתקתקתות הדבש.

המשך קריאה
  4618 צפיות

סליחה, רק לא עכשיו

סליחה, רק לא עכשיו
סליחה באמת עיבוד גראפי: עמנואל רוזנצוייג

לא רוצה שתגידו לי מתי לבקש סליחה.
אני אגיב בזמן ובמקום שאמצא לנכון ועימכם הסליחה..

המשך קריאה
  3566 צפיות

זאב ערבות

זאב ערבות
מצמצם נוכחות מתחת העיט הדואה איור: ארנון קרמר

בטיסה לילית מעל האלפים, ארנון נזכר בסיפור על מסע בן יום במדבריות קזחסטן מצד אחד, בעודו עומד בפני פרק חדש בחייו מצד שני - ומסכם בפיוט.
מעט מילים שמחביאות מאחוריהן עולם ומלואו

המשך קריאה
תגיות:
  11273 צפיות

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס
בשר טחון עסיסי וקרמי על בטטות מתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בשר בקר טחון, מבושל בתערובת תבלינים ארומטית ועשירה וקרם קוקוס מלטף, מוגש על מצע צבעוני של קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
יש שיקראו למנה "בשר טחון בקארי", אבל לי היא מזכירה יותר הכנת בולונז, רק בלי העגבניות.
חגיגה תאילנדית.

המשך קריאה
  6291 צפיות

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס
קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.

המשך קריאה
  10121 צפיות
בחזרה לראש העמוד