אמא סדרתית

אמא סדרתית
אמאל'ה

"כשהבטחתי לעצמי לא להיות כמו ההורים שלי כשאגדל את ילדי, לא תיארתי לעצמי שלמציאות יש גם מה לומר בנדון ועם כל הכבוד לפנטזיות שלי, היא תמיד הראשונה בתור"

גלית (שם בדוי) חושפת, אבל לא נחשפת..

המשך קריאה
  12798 צפיות

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה
קרמבו לחגים צילום: עפרה קיוי

מה לחגים ולקרמבו?

חגים עליכם, שוב ההתלבטות ההיסטרית מה לבשל? לאיזה בלוג להכנס? אמא, הצילו........
ומרוב היסטריה, מבשלים את אותו הדבר.

אז מה לחגים ולקרמבו ? הו, טוב ששאלתם
את אותו דבר אבל אחרת

המשך קריאה
  3482 צפיות

מקלות מלח

מקלות מלח
טריים עם גבינה לבנה - חגיגה צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, באופן קבוע בכל יציאה לפיקניק, אפתה אמי מקלות לחם שקראנו להם "מקלות מלח".

פשוטים וטריים. חיסלנו איתם קופסאות שלימות של גבינה לבנה (פעם היתה רק גבינה לבנה 9%) ולא היה צריך להוסיף דבר.

המשך קריאה
  3541 צפיות

כדורי קליניגרד

כדורי קליניגרד
רכות, חמצמצות, עשירות צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין נקרא כדורי קליניגרד. עד היום יש ויכוח מאיפה בא השם.
קציצות בשר גדולות, רכות ונפלאות, משובצות בצלפים, ברוטב חמצמץ של יין וצלפים.
במקור מתכון ממזרח פרוסיה ונקרא Konigsberger Klopse.

המשך קריאה
  2919 צפיות

וזרח השמש

וזרח השמש
רוחניות, טכנולוגיה, הסטוריה, עצמה צילום: ארנון קרמר

תוך כדי מסאז' תאילנדי, מצליח ארנון להתנתק מהכל, לרחף גבוה מעל ולהשתאות בפרספקטיבה של מאות שנים, מול יכולתם הבלתי נתפסת של בני אימפריית האינקה במאצ'ו פיצ'ו שבפרו, לבנות מבנים עצומים, מסותתים, מדוייקים, כאשר פחות או יותר בימינו, 500 שנה אחרי שהאימפריה נעלמה, ניוטון מתפעל מגילוי כח המשיכה ומגדיר את חוקי המכניקה מחדש, אלו על פיהם אנו בונים עד היום.

פוסט מעורר מחשבה למאותגרי ונאמניי הסמארט כאחד

המשך קריאה
  10014 צפיות

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל
קציצות ברוטב קוקוס עמוק ועשיר טעמים צילום: עפרה קיוי

סמבל הוא אחד מהמטבלים האדומים,הסקסיים,שמפוצץ את המוח בחריפות נעימה, ובסיס למטבח האינדונזי מחליף בקלות רבה את המטבוחה והאריסה הטבועים בד.נ.א הישראלי.

השפית אתי אלימלך המתמחה במטבח האינדונזי משתפת ב-2 מתכונים, שלא יכולתי להפסיק לגנוב וליישר פינות כל זמן הסדנה איתה.

מה שחשוב לומר הוא, שאין קיצורי דרך להשגת הטעמים האותנטיים, אלא להשתמש בחומרי הגלם הרשומים במתכונים

המשך קריאה
  5525 צפיות

דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע

דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע
דג בזיגוג מתקתק עם סלסה חריפה מתוקה חמוצה. עושר של טעמים רעננים צילום: עמנואל רוזנצוייג

ליצ'י אהוב עלי במיוחד. עסיסי כל כך, טעם מיוחד ודומיננטי. לשמחתי, בשנים האחרונות אפשר להשיג אותו בקלות בשווקים, במחירים סבירים לגמרי. השבוע, הסתובבתי במחנה יהודה וראיתי ערימות ענקיות של ליצ'י בשל שמתחנן שישתמשו בו. לא יכולתי לסרב...

דג מטוגן בחלקו ואפוי עם זיגוג ליצ'י מתקתק, מוגש עם סלסה אקזוטית עם ליצ'י ליים ונענע. משלימים את ההגשה אורז ורוטב ליצ'י מתוק, איזה ירק קריספי ירוק והנה לנו חגיגה של צבעים וטעמים.

המשך קריאה
  3358 צפיות

סלסת ליצ'י, נענע וליים

סלסת ליצ'י, נענע וליים
טעם אקזוטי, חמוץ מתוק חריף צילום: עמנואל רוזנצוייג

פירות טרופיים הם בסיס נפלא לסלסה רעננה שמקפיצה דג מטוגן ובשרים עדינים צלויים כמו פרגית, למשל.

הליצ'י העסיסי עם הליים העוקצני והנענע, יוצרים סלסה מופלאה ואקזוטית. קצת צ'ילי, כוסברה ופיסות עדינות של בצלצלי שאלוט - והנה אנו הופכים מנות מטוגנות וצלויות בסיסיות למנות נפלאות ומגרות.

המשך קריאה
  2700 צפיות

קטשפ מאניס

קטשפ מאניס
רוטב סוייה מתוק מאד ומתובל מקור הצילום: אתר BBC

במטבח האינדונזי נעשה שימוש רב ברוטב סויה מתוק, סמיך ומתובל הנקרא Ketjap Manis.

קל יחסית להכין אותו ואפשר להשתמש בו במתכונים אסייתים רבים וגם כרוטב נפלא לצלייה על הגריל.

המשך קריאה
  3474 צפיות

פודינג לחם בקרם תפוחים ופסיפלורה

פודינג לחם בקרם תפוחים ופסיפלורה
לכאורה שאריות. למעשה קינוח עשיר צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילדים, אחד הקינוחים האהובים עלינו היה קינוח "זוחלי תנור". כנראה תרגום מגרמנית שאיך שהוא נשמע משונה בעברית.

במקור, זה קינוח עניים אשר מנצל שאריות לחם יבש. גם היום זה פתרון טוב לחלה שהתייבשה, אבל אנחנו משדרגים את זה לרמת קינוח משובח עם רוטב לא שגרתי.

המשך קריאה
  4084 צפיות

פטיט מרידיאן ספקטרום

פטיט מרידיאן ספקטרום
מציאות או דמיון? איור: ארנון קרמר

"היא הורידה את הז'קט והתגלתה חולצת טריקו אדומה שרוול שלושת רבעי עם כתפיים חשופות ומחשוף שהדגיש את שרשרת אבני הטורקיז הקטנות שעל הצוואר הארוך"...
ארוחה תמימה במסעדה צרפתית מאפשרת הצצה נדירה לתוך מוחו הקודח של ארנון קרמר

המשך קריאה
  11149 צפיות

יאללה עוף כבר גוזל

יאללה עוף כבר גוזל

ארזת לבד? 
הילדים לא ממהרים לעזוב את הבית?
רונית בוחנת באומץ את האמביוולנטיות שבלהגיד להם כן (כן לדלק, כן לחברה שגרה בבית..), או שפשוט לשיר להם בקול רם את "עוף גוזל " ולקוות שמישהו יבין את הרמז...

המשך קריאה
  13128 צפיות

דג מאורס

דג מאורס
בטבעת זו צילום: עפרה קיוי

להציע " נישואין " לדג? למה לא?
הכינו טבעות פילו, הכינו את הדג, כירכו את הטבעות סביב גופו המטוגן והרי לכם דג מאורס לחיככם.

מתרגשים?
חצי שעה ויש לכם את אותו דג שגרתי עם תוספת טבעתית שחומה, הזועקת "ואווו".

המשך קריאה
  3006 צפיות

מה אנחנו מלייקים לעזאזל

מה אנחנו מלייקים לעזאזל
מה אנחנו אוהבים? את מי אנחנו אוהבים? עיצוב: מיקי סוויד

צעירה טאייוונית התאבדה תוך כדי צ'יטוט עם חבריה בפייסבוק.

אף אחד מהם לא נקף אצבע במשך יותר משעה והתקשר למשטרה בנסיון לעצור אותה. ההתאבדות צלחה.

מיקי הזדעזע ועיצב את הכרזה. עמנואל שוב היטלטל וכתב את מה שחש כאשר התעמק במסר

המשך קריאה
  11414 צפיות

סימפוניה לכבשה טמפלרית - נווה הגר

סימפוניה לכבשה טמפלרית - נווה הגר
מעניין מה הטמפלרים היו אומרים היום איור: ארנון קרמר

"נווה הגר" בבית לחם הגלילית, הוא מקום קסום, בו ההיסטוריה הלאומית שזורה בזו המשפחתית. מסעדת שף, סוויטות מפנקות וכבשים ששומעות מוסיקה קלאסית.. מקום להתרגש בו

המשך קריאה
  3104 צפיות
בחזרה לראש העמוד