עליי...

עליי...

כל פעם שיש מעגל היכרות אני שואלת את עצמי מחדש מה בדיוק להגיד... והנה מעגל חדש... ושוב אני מנסה להגיד משהו על עצמי אבל מה לעשות והמשהו הזה חמקמק, משתנה, ובעיקר לא נכנס לרובריקות המסורתיות.

אולי זה מה שמצא חן בעיני מהרגע הראשון ב"שטעים", החוצפה הנהדרת שבשיבור עם הפורמט הפייסבוקי.

המשך קריאה
תגיות:
  10238 צפיות

כן זוגי

כן זוגי

אפרת ועמנואל מסבירים בשיחה קצרה על, זוגיות, רשתות חברתיות שיחה הובילו להקמת אתר שטעים

המשך קריאה
תגיות:
  9816 צפיות

קוויקי

קוויקי

 

פשוט צילום: עפרה קיוי

מה כבר ביקשנו מנשנוש? שיהיה טעים, מהיר, זמין ו..משביע.
שנוכל לרבוץ איתו מול הטלוויזיה או המחשב ונטפח לעצמנו על השכם ששיחקנו אותה עם הברקה של "ארוחה קלה".
אז קדימה, תפרגנו לעצמכם חפוז במטבח...

 

המשך קריאה
  3064 צפיות

איולי צלפים

איולי צלפים
מיונז משובח תוצרת בית בתיבול עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

איולי צלפים - גיוון על רוטב מיונז ביתי שמשמש ליווי למאכלים רבים. למשל לקציצות מטוגנות או על הגריל, ירקות מאודים ומאפים מלוחים.


ההכנה יחסית פשוטה ודורשת רק תשומת לב בהוספת השמן באיטיות תוך כדי ערבוב מתמיד במעבד מזון.

רשימת החומרים:

  • 1חלמון
  • 1 פילה אנשובי
  • 2 כפות לימון
  • כפית חרדל
  • חצי כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן זית
  • מלח פלפל צ'ילי, מלח, פלפל
  • כף עלי כוסברה וכף עלי פטרוזילה
  • 4 צלפים גדולים או 6 קטנים

אופן ההכנה

  1. מכניסים למעבד מזון (רצוי עם קערה קטנה) את החלמון, האנשובי, מיץ הלימון, החרדל, שני צלפים, מלח, צ'ילי ופלפל שחור
  2. מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים בזרם דק ואיטי את תערובת השמנים
  3. כאשר מתקבל מרקם מיונז, מפסיקים את פעולת המעבד ומוסיפים את שארית הצלפים ואת עשבי התיבול
  4. מפעילים בשניים - שלושה פולסים קצרים את מעבד המזון עד שהתערובת אחידה.

טיפ: אם מוסיפים את השמן מהר מידי, המיונז "נשבר". במקרה כזה, מוסיפים חלמון נוסף, מעבדים כמה שניות ושוב מוסיפים שמן, באיטיות רבה!

  9277 צפיות

רביולי חצילים וגבינת עיזים

רביולי חצילים וגבינת עיזים
סיבה טובה למאמץ הקטן בהכנת רביולי ביתי - שילוב מושלם של חצילים, עדינים, גבינה ובצק צילום: עמנואל רוזנצוייג

רביולי עשוי מבצק רבוך. הבצק מאד עדין וגמיש וקל לרדד אותו עם מערוך. אין צורך במכונת פסטה. אפשר להגיע לרידוד של מילימטר או שניים ובסופו של דבר, הבצק יוצא בבישול חצי שקוף, עד שניתן להבחין במילוי.

אין סוף לאפשרויות המילוי ושילוב הרטבים, על בסיס הבצק הזה. גם מנות מתוקות מתקבלות נפלא. רק צריך להקפיד על רידוד דק.

הפעם אנו ממלאים את הרביולי בחציל אפוי וגבינות צאן ואת הכל מתבלים בזעתר, גם את המילוי וגם את החמאה המשמשת כרוטב. נקבל רביולי עשיר בטעם ים-תיכוני, מתוחכם ומיוחד. הרביולי יכול להוות ארוחה בפני עצמה עם סלט עגבניות מתובל וקצת חריף ליד, או תוספת לדג או חזה עוף (למי שלא מוטרד מהכשרות).

אפשר להקפיא את הרביולי, לפני הבישול, בשכבה אחת ולהפשיר במשך 10 דקות לפני הבישול ולבשל ממצב חצי קפוא.

 

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"

המשך קריאה
  3406 צפיות

פילה לברק על דואט חצילים

פילה לברק על דואט חצילים
מנת גורמה ים תיכונית צילום: עמנואל רוזנצוייג

פילה לברק עדין, צלוי תוך שמירת העסיסיות, על דואט חצילים. שני רטבים צבעוניים ומיוחדים, האחד אדמדם וחמצמץ, השני שחור, טיפה חריף ומסתורי.

מנת גורמה, לא מסובכת אבל כן כוללת לא מעט שלבים.

משני רטבי החצילים נשאר בסוף די הרבה ואפשר למחרת להשתמש בהם על סנדבי'צים איכותיים עם גבינת צאן או ירקות קלויים. על רעיון רוטב החצילים השחור אני חייב תודה גדולה לשף יונתן רושפלד!

במתכון נוסיף גם עגבניות צלויות, לא הכרחיות ואבל משתלבות נפלא במתכון הים תיכוני הזה. אני גם מוסיף מגדל קישואים וגבינות צאן שניתן למצוא בקישור הזה.

פורסם לראשונה באתר אוכל טוב

המשך קריאה
  2908 צפיות

ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

ריזוטו בהיר חמצמץ וקרמי משובץ ירקות שורש נוצצים ופריכים

מנה שעומדת כמנה עיקרית בפני עצמה עם סלט ירוק לידה, או כתוספת עשירה למנה עיקרית.

המשך קריאה
  4159 צפיות

תפרחת גראטן תפוחי אדמה וברוקולי

תפרחת גראטן תפוחי אדמה וברוקולי
גראטן תפוחי אדמה וברוקולי צילום: עמנואל רוזנצוייג

שכבות דקיקות של תפוחי אדמה, מופרדות עם פרוסות ברוקולי ירוק וכולן יחד סופגות שמנת מתוקה במהלך האפייה.

הסידור בתוך כלי האפייה יוצר תפרחת יפה שמהווה תוספת מפוארת לכל מנה, או אפילו כארוחה קלה עם ביצת עין לידה וסלט קטן.

המשך קריאה
  4778 צפיות

אל תסתכל בקנקן - הוא במילא מזוייף

אל תסתכל בקנקן - הוא במילא מזוייף
אם תרצו - כרזת מלחמה... עיצוב: מיקי סוויד

למיקי סוויד נמאס מהקלות הבלתי נסבלת בה כל המצאה מבריקה הופכת מייד לשיבוט סיני.

מי מצטרף אליו למלחמה נגד סין?

המשך קריאה
  10909 צפיות

מוסר ים חובק רוקפור ורוקט, במעטפת בצק עלים

מוסר ים חובק רוקפור ורוקט, במעטפת בצק עלים
מאפה בצק עלים במילוי דג, רוקפור ורוקט צילום: עמנואל רוזנצוייג

מנה מהודרת של פרוסות פילה מוסר ים, עוטפות גבינת רוקפור מפוררת, המון עלי רוקט ואגוזי מלך, כאשר כל אלו נעטפים בבצק עלים על בסיס חמאה ונאפים עד לצבע זהוב מפתה. מעט רוטב יין לבן ליד וקצת סלט ירוק ולא נותר אלא להאנח בהנאה.

אותה מנה בדיוק, כאשר מתקררת לילה במקרר, יכולה להוות מנת מזנון נפלאה או לפיקניק מפנק במיוחד. פורסים את המאפה לפרוסות אלכסוניות עבות ומגישים עם מעט טרטר צלפים בצד.

המשך קריאה
  3585 צפיות

גם בגן עדן יש מלכודות

גם בגן עדן יש מלכודות
לא כל תפוח הוא הזמנה לבוסתן עיבוד: עמנואל רוזנצוייג

יש קסם בגן העדן החברתי שמכונה "רשת חברתית" ואני אתייחס כאן לפייסבוק, רק בגלל שאני "משתמש חברתי" בו. זהו עולם מופלא של קשרים מידיים, חשיפה והתעמתות. שום דבר לא ממש מחייב, אבל בלי להרגיש, בהקשת אצבעות קלה, אפשר לשנות חייו של אדם וקבוצה.

נוגעים אבל בעצם לא. ולפעמים חושבים שממש לא נוגעים, אבל בעצם כן.

גם בגן עדן, בסופו של דבר, יש מלכודות. כמו במשחק מחשב, ישנם בורות שבשבריר שנייה מובילים אותך דווקא לגיהנום.. איך מנווטים? איך משגיחים?

המשך קריאה
  4462 צפיות
בחזרה לראש העמוד