מצב חצב

מצב חצב
לו היו לי עלי גביע, אז היה מצבי אחראיור: ארנון קרמר

ארנון, בנסיעה סתוית למוזיאון ישראל, לא מבין איפה בגדי המלך ומתרשם שבסופו של דבר, חצב זקוף - מרשים וגבוה הרבה יותר מדמויות המנהיגים שמיתוסים נבנים סביבם וגם אלו שיצטרפו בעתיד לאותו פנתיאון.

המשך קריאה
  9539 צפיות

זאת לא ילדותך השנייה!

זאת לא ילדותך השנייה!

מה הקשר?

יש מצב שאם את אמא לבת את סובלת מ"תסמונת היומולדת".
רונית מסתכלת לסינדרום בעיניים

המשך קריאה
  9730 צפיות

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

אל השימוש בקליפה שרופה של ירקות נחשפתי אצל יונתן רושפלד. פעם ראשונה טעמתי קרם חצילים שרופים.

הפעם החלטתי לנסות טכניקה דומה, באופן מעודן משהו, עם ניוקי. להעמקת טעמי כל המנה, יצרתי קרם זוקיני בגריל שהשתלב באופן נפלא בטעמי האש ומדורה.

המשך קריאה
  4779 צפיות

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

לקראת ארוחה עם חברים טובים, ישבנו אפרת ואני ופינטזנו קינוח.

התוצאה היא קונכייה מתפצפצת של פילו בחמאה, בתוכה שוכנת תאנה עסיסית על כרית רכה של קרם שקדים. את כל המתוק-רך-קראנצ'י הזה אוספים עם קרם לבנה מוקצף, טיפה מלוח טיפה חמוץ, משורג ברוטב פטל אדום.

אושר גדול.
היות והמעמד היה מחייב, ניסינו מראש ותוך כדי המשחקים החלפנו את התאנה באגס קטן שבו זרענו כמה גרגרי אוכמניות' קפואים כמו שהם יוצאים מהמקפיא. קשה להחליט מה יותר טעים או יפה... תבחרו לפי העונה (תמונות בסוף המתכון).

המשך קריאה
  4087 צפיות

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה
  4864 צפיות

באנו לברך ויצאנו מקל(ק)לים?

באנו לברך ויצאנו מקל(ק)לים?
מתח במבחן - קח ת'זמן

בקשה שהגיעה מצד הג'וניירית לקבלת הארכת זמן בבחינה, מטלטלת את עולמה של רונית וגורמת לה לתהות על כשרותם של "מנגנוני ההשוואה".
הג'וניירית שקראה את הפוסט, מגיבה אף היא.

המשך קריאה
  10934 צפיות

רוח החומר

רוח החומר
מה אני אשאיר אחרי?פיסול: ארנון קרמר

משתאה מול ארכיטקטורה היסטורית ויצירות אלמותיות בפריז, ארנון מפקפק במורשת שאנו נשאיר לדורות הבאים

המשך קריאה
  11247 צפיות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה
  5431 צפיות

אביב הגיע חופש בא

אביב הגיע חופש בא
אשוב בחורף הבא

החורף מגיע לסיומו וגם שנה של אחת על אחת עם העוללה מקבלת תפנית. רוחות של אביב...

המשך קריאה
  11410 צפיות

קאפקייק ברוקולי ועדשים

קאפקייק ברוקולי ועדשים
צמחוני, מקורי, כיף צילום: עמנואל רוזנצוייג

דרך מפתיעה לניצול עדשים ושאר ירקות, שמובילה בסוף למאפים קטנים שנחטפים מהמגש.
בביסים הראשונים אפשר להשבע שיש בשר במאפים, אבל מדובר במנה צמחונית עשירה אשר בהחלט יכולה לשמש כארוחה מזינה, יחד עם סלט ירוק קטן בצד.

תודה לאורי שי על המתכון היצירתי. אנחנו מצילים כאן אחד מיני רבים שבדרך כלל נשארים אצלו בראש...

המשך קריאה
  4157 צפיות

קייל בתיבול אסייתי

קייל בתיבול אסייתי
ירוק, עמוק, פריך צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה הצטרף למדפי הירקות כרוב העל קייל.

הוא טעים גם טרי בסלט, גם מוקפץ ובדרכי הכנה שונות

כאן נקפיץ אותו עם תיבול אסייתי שיהפוך אותו למצע נפלא לדג בתנור או לפרגיות צלויות.

 

המשך קריאה
  15033 צפיות

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי
קריספי בחוץ, נמוח בפנים, רוטב מסתורי
צילום: עמנואל רוזנצוייג

קריספי בחוץ, נמוח בפנים, עם רוטב טחינה אסייתי מסתורי.

דרך נפלאה ושונה להגשה של כבד עוף.

המשך קריאה
  4890 צפיות

קיורטוש

קיורטוש
תולשים וזה נמס בפה צילום: עפרה קיוי

אין בכלל ספק שזה טעים מאוד!
אוכלים כמו פופקורן, ככה תולשים עיגול עיגול וזה נמס בפה כמו שערות סבתא.

כרגיל הרבה מילים, מעט עבודה, טעמים לפי בחירתכם: מתוק, מלוח, ממולא, ריק

המשך קריאה
  3889 צפיות

יד ימינו

יד ימינו

טריטוריות זה שם המשחק
בזוגיות שפויה יש סדר. לכל אחד יש טריטוריה.
כששניים מבינים את זה, החיים ביחד וליד הרבה יותר שלמים ורגועים.

מה קורה כשאחד מבני הזוג נדרש לעבור את הגבול. רונית היתה שם וחזרה כדי לספר...

המשך קריאה
  11760 צפיות

מקרון תפוחי אדמה או בטטה

מקרון תפוחי אדמה או בטטה
מגרה, טעים צילום: עפרה קיוי

כמעט כולם אוהבים תפ"א בכל צורת הגשה, פירה, צ'יפס, אפוי, בטעם של מדורה, סלט תפ"א וכו' וכו'.
תפ"א גם פותר בהרבה פעמים בעייה מה להגיש בצד המנה העיקרית.

אז הנה צורת הגשה נוספת לדבר המופלא הנקרא תפ"א

המשך קריאה
  3558 צפיות
בחזרה לראש העמוד