ווינטרזאובר - קסם החורף

ווינטרזאובר - קסם החורף
ארנון גולש, גם במחשבות איור: ארנון קרמר

מול הלובן המופלא של אתר סקי, דרך סיפור מרתק ואמיתי של מכתב אהבה בבקבוק, ארנון שוב נע ונד בין זכרונות לרגשות לתהיות קיומיות

המשך קריאה
תגיות:
  11140 צפיות

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין
פינוק עם נגיעות צילום: עפרה קיוי

איפה השמיר?

אין כמרק טוב בכל עונה, חם או קר, מכל מרכיב: ירקות, פירות, עופות, בשר, שוקולד....

אז למה נרבה במילים - רבע שעה עבודה, מספר מרכיבים פשוטים ויש מסיבה

המשך קריאה
  4598 צפיות

עוגת פבלובה

עוגת פבלובה
מילה אחת: שחיתות צילום: עמנואל רוזנצוייג

פבלובה. הרקדנית והעוגה. ללא ספק אנו עוסקים כאן בחושים...

את הקינוח המפורסם הזה מרכיבים מבסיס מרנג קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מצפים בקרם קצפת ומעטרים בפירות, לרוב פירות יער אם כי אפשר לשחק עם כל פרי אהוב.

הפעם נצפה את העוגה בקרם מורכב ועשיר עוד יותר על בסיס גבינת מסקרפונה ושוקולד לבן, שיהווה ניגוד מתוק וקונטרסטי מאד לרוטב פירות היער החמצמץ.

אושר של שחיתות

המשך קריאה
  10214 צפיות

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין
קטנים, שחומים ומתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה מאד נפוצים מארזים של תפוחי אדמה קטנטנים, מתאימים לאפייה ובישול כפי שהם ישר מהשק.

אני מאד אוהב לבשל אותם ואז להכניס אותם עם קצת גבינת רובישון מתחת לגריל, כתוספת חמה על סלט ירוק של ארוחת ערב קלה.

אבל הפעם, נכין אותם כתוספת למנה עיקרית, בגרסה קצת מתקתקה אשר מקבלת ניחוח מסתורי עדין של רוזמרין. טכניקת הבישול המוקדם והאפייה הקצרה מבטיחים שהסילאן לא ישרף ושמרקם תפוחי האדמה יהיה אחיד ומפנק.

המשך קריאה
  9202 צפיות

ביצה לי חביבה

ביצה לי חביבה
כמה פשוט - ככה נפלא צילום: עפרה קיוי

מי לא אוהב לשבת ביום שישי בבוקר באיזה בית קפה טרנדי, עם המוני אנשים "קולים" העסוקים רובם ככולם באייפון, מי מדבר? על מה מדברים? בשביל מה הגיעו?
לארוחת בוקר כמובן, חוץ מהפוזה, בשביל חביתה יחפשו חנייה, ירכבו בקוליות על האופניים, יתעקשו לעמוד בתור... 

אז הנה לכם הצעה חביבה, שאפשר להכין בבוקר/צהרים/ערב

המשך קריאה
  3429 צפיות

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה
אדום, עשיר, עם חלמון מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עגבניות עושה לי את זה. אין ספק.

עם לחם טוב (או בימים נדירים של שליטה עצמית, אז אפילו בלי לחם), לרוב לא צריך כלום יותר.
אבל מידי פעם אני כן משחק עם המרק הבסיסי שכבר פרסמנו כאן באתר.
הפעם, נוסיף לו הרבה פלפל קלוי שיצור עוד שכבת טעם מסקרנת ונגיש עם ביצה עלומה שבכלל תקח את המרק למחוזות פינוק ועושר אחרים לגמרי.

המשך קריאה
  4318 צפיות

סוקומוויט ציקן פרייד רייס

סוקומוויט ציקן פרייד רייס

דווקא הניתוק מהמציאות, דרך התנהלותו של ארנון בבנגקוק עם צוות הטיסה שלו על רקע ארוחה תאילנדית עשירה, מביאים לפרספקטיבה נוגעת, אפילו צובטת.

המשך קריאה
  14404 צפיות

טמפרור? לא אצלי. גנאש שוקולד

טמפרור? לא אצלי. גנאש שוקולד
מתוק לו מתוק לו צילום: עפרה קיוי

יש דרך להכין לפי החוקים והכתובים, ויש אותי וחוקיי שלי.

תאמינו לי, זה טעים ואולי אפילו יותר טעים.

המשך קריאה
  3870 צפיות

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים
קל להכנהת טעם עילאי צילום: עפרה קיוי

אישית אני אוהבת מנות טובות שאין בהן הרבה מצרכים, או הרבה מידי התעסקות.
המוטו הוא: חומרים משובחים, להכניס להוציא ולאכול.

אז הנה מנה שכזו, ותודו שאתם "מתים" כבר לנגוס.....

המשך קריאה
  3782 צפיות

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת
צבעוני קליל ומפנק צילום: עפרה קיוי

תוספת קלילה, פשוטה להפליא עם זאת טעימה ומשביעה , וכהרגלי ניתנת לשינויים בקלי קלות.

המשך קריאה
  3190 צפיות

חודש INTO מובטלת

חודש INTO מובטלת
למי קראת אכזבה?

אכזבה זו תחושה שרק אתה מנחיל לעצמך.

אנשים לא מאוכזבים ממך כי אין להם ציפיות ממך.

אנשים יכולים להיפגע מהתנהגויות שלך אבל היחיד שמאוכזב ממך - הוא אתה, כי היחיד עם ציפיות ממך - הוא אתה.

המשך קריאה
תגיות:
  10700 צפיות

סגול עמוק - רביולי סלק

סגול עמוק - רביולי סלק
Deep Purple צילום: עפרה קיוי

מנת פתיחה טעימה, קלילה, גם לצמחוניים וגם ללא.

רביולי סלק חי במילוי ...... מה בא לכם? מה יש במקרר?

המשך קריאה
  4122 צפיות

עגל הזהב

עגל הזהב
גרפיקה: מיקי סוויד

לפני כמה חודשים מיקי קרא לנו להתעורר ולהביט על עצמנו.
מיקי, אשר גברוקלין שבארצות הברית ומנהל שם סטודיו לעיצוב, רואה אולי דברים שנראים אחרת כאן.

או לא?

המשך קריאה
  11607 צפיות

מובטלת!

מובטלת!
רק רגע, זה חופש זה

כשעבדתי - רק רציתי להיות קצת מבוטלת.. משהו זמני כזה.. משרת חצי מובטל.

ואז זה הגיע - פוטרתי בלי להשפיל מבט, של שני הצדדים, וזכיתי לחופש המיוחל.

המשך קריאה
  11076 צפיות

מרק רגל

מרק רגל
פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

במשך שנים, הבחירה הטבעית שלי לחורף במסעדות פועלים, היתה מרק רגל.
טעם בשר עשיר, עונג של מח עצם וליווי חריף של סחוג וטחינה על פיתה עבה.

הגיע הזמן שסוף סוף אכין את המרק הנפלא הזה בבית.

המשך קריאה
  14009 צפיות
בחזרה לראש העמוד