המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל...

המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.

אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.

More

סלט ממש ירוק - וקריספי

very-green-salad--cover סלט ירוק מאד - וקריספי

המתכון הזה עולה לאתר בחורף.

בשוק רמלה דוכן הירוקים עמוס ערימה ענקית של תרמילי אפונה זוהרים בירוק עז.
בחנות הירקות האיכותית בישוב מוכרים כרוב ניצנים טרי.

זה הזמן להרכיב סלט ירוק, עם רוטב תפוזים (ירוק גם הוא). מאמץ קצת גדול יותר מאשר סלט רגיל, אבל התוצאה מצדיקה אותו.

בנוסף - בונוס חביב של עלעלי כרוב ניצנים קלויים

המשך קריאה
  2238 צפיות

סורבה גויאבה אדומה

סורבה גויאבה אדומה הבטחה ללילות קרירים בסוף ימי שרב של סתיו

עונת הגויאבות נמשכת בקושי שבוע שבועיים. במיוחד אלו הגדלות בבית ולא זוכות ל"טיפול" מאריך חיי מדף.

האדומות אהובות עלינו במיוחד וברגע שהעץ שבחצר הבניין שלנו מתחיל להפיל את הפרי הבשל, אנו קוטפים ככל שניתן, מכינים להקפאה ואז נהנים מסורבה עדין ומופלא לאורך כל הסתיו השרבי שעוד עומד בפנינו. ואם הקור לא עושה לכם את זה, אז לחילופין או בכלל גם וגם - כדאי להכין ריבת גויאבות מתובלת בתבלינים חמים.

המשך קריאה
  8142 צפיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות
פריכות ופיקנטיות צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוגיות פריכות מלוחות ופיקנטיות.
אי אפשר לעצור ברגע שנוגסים בראשונה.

קצת בירה בצד וכל המעצורים משתחררים...

המשך קריאה
  14016 צפיות

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

בשנות השבעים-שמונים, לא היה אולם חתונות שלא הגיש "בורקס בשר טחון". הבשר היה יבש, הבורקס מחומם כמה פעמים ורחוק מלהיות פריך וכדי להסתיר את הכל, העמיסו עליו רוטב פטריות שהיה עשוי בעיקר אבקת מרק וקצת פטריות משומרות.

אז זו האסוציאציה, אבל אפשר גם אחרת ובקלות רבה.

בצק פריך מתפצפץ, עמוס בשר טחון רך ועסיסי משובץ צנוברים. סלט קטן ליד ויש חגיגה עם טיפה נוסטלגיה מחוייכת ברקע.

המשך קריאה
  83397 צפיות

עוגת שטולן - הגרסה הקריסמסית שלנו לחנוכה

fast-sttolen עוגת שטולן עם טעם מרציפן והדרים

מי מאיתנו שמבלה בדצמבר וסביבתו באירופה, ימצא בכל מדף ממתקי חג המולד את עוגת השטולן הארוזה יפה, בדרך כלל מצופה באבקת סוכר.
עבורי זה זיכרון ילדות מתוק, שכן המשפחה היהודית בגרמניה אימצה "ושיפרה" חלק ממנהגי הנוצרים סביב ערב חג המולד, בהתאמה לחנוכה שבדרך כלל נחגג במקביל. כדי שהילדים היהודים לא יקנאו בנוצרים עם העץ עמוס המתנות שלהם.
אחד הסממנים היה עוגת השטולן הנפלאה.

המשך קריאה
  3425 צפיות

ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

spareribs-appleorrange-glased-main

לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

המשך קריאה
  12252 צפיות

"חומוס" כרובית צלויה

"חומוס" כרובית צלויה

אנשי הפליאו ממעיטים וחלק אפילו נמנעים מקטניות לחלוטין. אחד ההפסדים הוא החומוס.
על אף שאני לא מהנמנעים ואני כן צורך חומוס שאני מקפיד להנביט, יש אלטרנטיבה נפלאה - הן כתחליף והן כמימרח קליל בפני עצמו.

"חומוס" כרובית.
את הכרובית צולים בתנור, מה שמוסיף עומק וגם טיפה מתיקות מסתורית. טחינה משובחת, תיבול חומוס קלאסי שכולל כמון שום (אם רוצים) ולימון - ותוך זמן קצר מתקבל מימרח שקשה לעמוד בפניו.
על גלדי בצל או ירק קריספי אחר, עם לחם פליאו או כל לחם אחר אהוב עליכם, סלט קטן ליד וזהו.
אפשר להתענג ללא כל ייסורי מצפון והאמת - בלי תחושת הכבדות המלווה ארוחת חומוס קלאסית.

המשך קריאה
  14910 צפיות

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה
עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

המשך קריאה
  7586 צפיות

כרובית שחומה בטחינת שקדים

כרובית שחומה בטחינת שקדים
כרובית פריכה, רכה מבפנים, על מימרח טחינה ושקדים מופלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

כרובית שבושלה קלות, נצלתה תחת גריל עם קצת חמאה ואז מוגשת עם טחינת שקדים נפלאה ומאד קלה להכנה.

המשך קריאה
  5849 צפיות

צלי בקר, שזיפים ורימונים

צלי בקר, שזיפים ורימונים
צלי נימוח, רוטב עשיר חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

לחי בקר נחשב לחלק זול יחסית, אולם בבישול איטי קורים לו ניסים ונפלאות.

הפעם, נשלב אותו עם נתחי כתף בקר ונעשיר את כל הצלי עם סירופ רימונים, המון שזיפים מיובשים, יין אדום ודבש.

קשה לעמוד בפני הטעם העשיר והמרקם הרך.

המשך קריאה
  12078 צפיות
בחזרה לראש העמוד